Manchester City utestenges fra Champions League i to sesonger: – Et mareritt

UEFA har utestengt Manchester City fra Champions League i to sesonger. Klubben kan anke avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Øyvind Alsaker tror dette kan ramme klubben hardt.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) informerer i en pressemelding at Manchester City er utestengt fra de to kommende sesongene av Champions League som følge av brudd på det så kalte Financial Fair Play-regelverket.

I en pressemelding skriver Manchester City at de er skuffet, men ikke overraskede over dommen, og varsler at de vil anke dommen til CAS. En eventuell dom fra CAS vil være endelig.

– Hvis dette blir en realitet er det et mareritt for en klubb som har erobret alt i England, og har et klart mål om å gjøre det samme i Europa. Det vil ramme hardt på alle områder, spesielt sportslig og omdømmemessig, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til VG.

Det er flere av sakene publisert i anledning Football Leaks som har vist frem hvordan Manchester City, og andre klubber skal ha trikset med regnskap for å omgå regelverket, som gjør at UEFA har tatt opp etterforskningen av Manchester City.

VG publiserte denne saken i november 2018:

les også

Interne e-poster avslører: Slik lurte City og PSG fotballverden

Premier League-klubben får imidlertid fullføre inneværende sesong, der de lyseblå møter Real Madrid i åttendedelsfinalen av turneringen.

I tillegg til at klubben utestenges må de betale en bot på 30 millioner euro, rundt regnet 300 millioner norske kroner.

Flere utestengelser

– Det er spennende at Financial Fair Play har begynt å steppe opp, det ble nesten sett på som en parodi i starten, og det har vært lett for klubber som City, som nesten er statsfinansierte, å omgå regelverket, mener Alsaker.

I sommer ble den italienske storklubben AC Milan utestengt fra spill i europeiske turneringer denne sesongen.

Karen Espelund har ledet kvinnekomiteen i UEFA, og sittet som styrerepresentant i UEFA (Executive Comittee). Hun sier til VG at Det europeiske fotballforbundet har utviklet en struktur i forhold til Fair Play som er troverdig.

– Dette omhandler et lisensreglement som sier at du ikke skal bruke mer penger enn du tjener. Når det blir brutt, så er det bra at det ettergås, sier Karen Espelund.

VG oppdaterer saken!

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder