Start mistet seieren foran «folketom» hjemmearena: - Folk er lei

(Start - Sandefjord 2–2) Fire og et halvt minutt på overtid utlignet Sandefjord i bortekampen mot Start, men knapt en sørlending var på plass for å se den høydramatiske toppkampen i 1. divisjon.

TV-bildene viste at den ene hovedtribunen nærmest var tom for mennesker DA opprykksrival Sandefjord var på besøk på Sparebanken Sør Arena.

– Det er ikke overraskende at det er lite folk. Klubben treffer ikke folks forventninger etter å ha investert mye. Folk er lei, forklarer Pål W. Jørgensen, sportsleder i lokalavisen Fædrelandsvennen, til VG.

Dette bildet ble lagt ut få minutter før kampstart av Fædrelandsvennen-journalist Steffen Stenersen:

Ifølge de offisielle tallene var det 4577 billetter solgt til kampen, men antall mennesker innenfor stadionportene var trolig mye lavere. Lokalavisen anslo mellom 1500 og 2000 mennesker.

– Skal det komme tilskuere til Sør Arena må Start opp et nivå, og i tillegg kjempe høyere på tabellen, mener Jørgensen, som også mener at bråket rundt avgangen til Kjetil Rekdal, samt tap forrige helg, er medvirkende faktorer til de glisne tribunene på det flotte stadionanlegget i Kristiansand.

Start la forøvrig ut 1000 sesongkort til til 299 kroner i vinter, dette er nok en medvirkende årsak til spriket i antall solgte billetter og hvor mange personer som faktisk møtte opp søndag.

les også

Trenerforeningen: Rekdal fikk tilbud om å si opp torsdag – takket nei

Snuoperasjon

På banen så det også stusselig ut fra Start da Damion Lowe klønet ballen i eget nett og forærte Sandefjord ledelsen rett etter pause. Men de gule og sorte snudde kampen. Først ved Mathias Bringaker, før Aron Sigurdarson satte inn 2–1.

Så fikk Sandefjord en corner fire og et halvt minutt på overtid. Inne i feltet styrte Marius Høibråten ballen i mål.

UTLIGNINGEN: Start-keeper Jonas Deumeland var ute på en skikkelig svømmetur da Sandefjord utlignet. Her forstyrres han av Sandefjord-kaptein Lars Grorud til venstre. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Det har vært en bisarr sesonginnledning for sørlendingene som rykket ned fra Eliteserien i høst. De tapte første seriekamp mot Aalesund, en kamp som primært huskes for at Kjetil Rekdal ledet laget mot klubbens vilje.

Start vant deretter sine to neste kamper, før de i forrige runde tapte borte mot Sandnes Ulf.

– Er Start gode nok til å kjempe i toppen med lag som Aalesund og Sandefjord?

– Ja, det tror jeg. Før sesongen holdt jeg Start som klar opprykksfavoritt, det gjør jeg ikke lenger. Det er jeg ikke like sikker på lenger, men jeg tror det kommer til å stå mellom de tre lagene, svarer sportslederen i Fædrelandsvennen.

Samme helg ble også klubbens sportslige leder, Tor-Kristian Karlsen, stygt overfalt i Oslo, og lagt inn på sykehus med hjerneblødning og kjevebrudd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder