Katastrofalt nederlag for ti-manns-Arsenal mot Leicester

(Leicester - Arsenal 3–0) Er det ingen som vil ha denne fjerdeplassen, eller?

– Vi skal kjempe videre, vi skal ikke se på tabellen, forsikrer Arsenal-sjef Unai Emery overfor BBC.

Leicesters ydmykelse av Arsenal i andre omgang på King Power Stadium var rødtrøyenes fjerde tap på de siste fem.

Tottenham har seks poeng på de siste fire kampene.

Chelsea har to kamper på rad uten seier.

Manchester United har tapt tre av sine fire siste kamper.

Om Ole Gunnar Solskjærs United skulle slå Chelsea i storkampen klokken 17.30, vil det være tre lag innenfor ett poengs margin i kampen om den uhyre viktige fjerdeplassen. Det er nesten ikke til å tro, hvor mye hjelp nordmannen har fått den siste tiden, selv om også United har snublet igjen og igjen.

VG Live: Her kan du følge kampen mellom Manchester United og Chelsea!

NEDERLAG PÅ NEDERLAG: Pierre-Emerick Aubameyang ser desillusjonert ut, etter at Arsenal slapp inn sitt andre i Leicester. Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Gul dobbel

For da høyreback Ainsley Maitland-Niles pådro seg to gule kort i løpet av en drøy halvtime, ble en tøff oppgave borte mot formsterke Leicester enda tøffere.

– I dag tapte vi på grunn av det gule kortet, sier Emery.

Og da James Maddisons perfekte innlegg dalte ned på hodet til Youri Tielemans, som stanget ballen inn bak en sjanseløs Bernd Leno etter en snau time, ble det for mye å håndtere for «the Gunners».

Den tyske målvakten fikk mye kritikk etter Arsenals tap for Wolverhampton i midtuken, men vartet opp med flere redninger av høy klasse og var sterkt bidragsytende til at Arsenal ikke tapte med mer enn tre mål.

Ydmyket

Da Leicester scoret, manet Arsenal-sjef spillerne til å beholde roen. Men rolig var absolutt ikke Jamie Vardy, som stormet gjennom på Kasper Schmeichels frispark fra eget felt, lobbet ballen over Leno - og i tverrliggeren.

UTENFOR REKKEVIDDE: Bernd Leno forsøker forgjeves å hindre Jamie Vardy fra å nikke inn sin egen retur på 2–0-scoringen til Leicester. Foto: CARL RECINE / Reuters

Ballen landet imidlertid på pannebrasken til nettopp Vardy, som takknemlig styrte inn 2–0. Og samme mann styrte inn 3–0 like før slutt, da Arsenal langt på vei hadde kastet ned våpnene. Arsenal ble ydmyket i andreomgangen på King Power Stadium.

Dermed kan Manchester United og Chelsea ta et syvmilssteg mot topp fire-plassen når de møtes senere i dag.

Mens Arsenal må finne en vei ut av hengemyren de er i. Litt brennkvikt.

PS! Arsenal har en ekstramulighet i kampen om Champions League-billett. De møter Valencia i semifinalen av Europa League.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder