Liverpool med maktdemonstrasjon i toppkampen

(Leicester - Liverpool 0–4) Liverpool fosser mot sitt første seriemesterskap siden 1990. Seieren mot Leicester gjør at de leder Premier League med 13 poeng.

Det gjør de med en kamp mindre spilt enn serietoeren, som etter braktapet 2. juledag er halvspilt i Premier League-sesongen.

– En veldig viktig dag for oss, sa Jürgen Klopp i et intervju vist på TV 2, og fortsatte:

– Jeg er fornøyd. Jeg tar ikke dette for gitt, men guttene gjør dette sånn cirka hver tredje dag, roste tyskeren laget sitt.

Manchester City er 14 poeng bak med like mange kamper som Liverpool, de møter Wolves fredag.– Vi skal spille sesongen ut, men det skal skje ekstremt syke ting om den Liverpool-gjengen ikke vinner til slutt, oppsummerte Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

Ingen slitne bein

Det ble spekulert i at Liverpool kunne være slitne etter VM for klubblag, med både lang reisevei til og fra Qatar, samt ekstraomganger i finalen, men den hypotesen levde ikke lenge.

Begge lag startet friskt, men Liverpool var friskest, og tok ledelsen etter en drøy halvtime.

les også

Uavgjort for Arsenal i Arteta-debuten – Chelsea tapte

Trent Alexander-Arnold prikket Roberto Firmino inne i feltet, og han stanget inn 1–0.

Like etter burde Sadio Mané doblet. Han kom alene med Kasper Schmeichel, dansken hev seg ut i stjerne, men Mané skjøt rett i brystet på Leicester-keeperen.

Mektig 2. omgang

Etter pause fortsatte Liverpool-dominansen, og etter hvert kom uttellingen.

Først fra straffemerket ved James Milner, etter Caglar Söyüncü handset i eget felt.

Så kom scoringene en høytid verdig.

Trent Alexander-Arnold fikk ballen ute til høyre etter flott spill i midten, han la ballen på foten til Firmino inne i feltet, og han løftet ballen iskaldt helt oppe i hjørnet.

les også

Kane etter nok en «Boxing Day»-scoring: – Kanskje er det julemiddagen

Deretter var Alexander-Arnold ferdig med servitør-rollen for kvelden. Da høyresiden åpnet seg opp kom han som skutt ut av en kanon, Saio Mané slapp ballen i perfekt tidspunkt, og backen banket inn 4–0 i hjørnet bak Schmeichel.

Høyrebacken Alexander-Arnold fullroses for sin kamp av både supportere og eksperter i sosiale medier. Dette skriver Gary Lineker:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City28155854282650
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder