NY BLÅFARGE: Slik presenteres Ronny Deila av sin nye klubb New York City FC. Foto: New York City FC

Deila fra Vålerenga til New York City: – En drøm for meg

Bare uker etter at Ronny Deila (44) forlenget kontrakten med Vålerenga, blir han ny trener i New York City FC.

Det bekrefter både Vålerenga og Deilas nye klubb på sine hjemmesider mandag.

– Jeg takker for tre flotte og innholdsrike år i Vålerenga. Jeg har truffet mange fantastiske mennesker. Vi skulle jobbe videre sammen, men i romjulen dukket denne mulighet opp. Når vi nå har kommet til enighet, er dette en mulighet jeg ikke kan si nei til, sier Ronny Deila i en pressemelding.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var som en drøm gikk i oppfyllelse at jeg får trene en spennende klubb i en fantastisk by, sier nordmannen til New York Citys hjemmeside.

– Vi har gjort en grundig jobb i vår søk etter en ny trener og er sikker på at vi har funnet den rette for New York City FC, sier MLS-klubbens direktør Brad Sims om Deila-ansettelsen.

Telemarkingen skulle egentlig overta for daværende Vålerenga-trener Kjetil Rekdal fra og med sesongstart 2017, men tok plass på trenerbenken allerede mot slutten av 2016-sesongen. Dernest har han ledet klubben til plasseringer rundt midt på tabellen i sine tre hele år på Oslo Øst: Nummer 8 i 2017, nummer 6 i 2018 og nummer 10 i fjor.

Med ett år igjen av den opprinnelige avtalen forlenget altså klubben med Deila i desember, selv om resultatene ikke har vært helt i takt med målsettingene, iallfall ikke i 2019.

Da var Deila klar på at topp fire var målet, men i stedet gikk klubben på en resultatrekke på hele 12 kamper uten seier i Eliteserien denne høsten og ble bare nummer 10.

– Jeg er sikker på stor suksess i fremtiden for Vålerenga. Det er lagt et godt fundament og klubben har landets beste akademi, og jeg ønsker alle i og rundt Vålerenga lykke til videre, sier Ronny Deila – som tidligere har trent Strømsgodset (2008–2014) og Celtic (2014–2016) på toppnivå.

Om sitt nye USA-prosjekt sier nordmannen at den allerede etablerte fotballfilosofien i klubben står nært slik han selv tenker.

– Jeg er en veldig angrepsvillig trener. Vi ønsker å ha ballen så mye som mulig, men vil også prøve å være direkte når du har de mulighetene, lover Deila.

New York City FC har vært uten hovedtrener siden Pep Guardiolas tidligere Barcelona-, Bayern München, og Manchester City-assistent Domènec Torrent forlot klubben i november.

Deilas nye klubb er bare fem år gammel og har samme eier som Manchester City; Abu Dhabi-baserte City Football Group.

De eier flere fotballklubber rundt om i verden. Torrents forgjenger var Patrick Vieira, som avsluttet sin aktive karriere i Manchester City. Allerede siden Strømsgodset-tiden har Deila bygd opp og beholdt en relasjon til den regjerende Premier League-mesteren.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder