Gytkjær-sløseri i Haugesund

HAUGESUND STADION (VG) (Haugesund – Viking 1-1) Christian Gytkjær scoret én gang, men misbrukte
fire andre store sjanser. Det straffet seg mot effektive vikinger.

 • Øyvind Jacobsen

Artikkelen er over seks år gammel

Seier mot erkerivalene lenger sør ville gitt totalt 13 poeng på de fem siste kampene – og sendt FK Haugesund ut av bunnstriden i Tippeligaen for godt.

Og det formsterke hjemmelaget tok kommandoen umiddelbart. Anført av 20-åringen Kristoffer Haraldseid på høyrebacken. Unggutten kom gang på gang til innlegg, og imponerte nok U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud på tribunen.

- Vi har savnet tøffhet hos Kristoffer, det ser det ut til at han har fått i seg nå. Dette var en strålende kamp av ham, sier en fornøyd sportsjef i FK Haugesund, Asbjørn Helgeland, til VG etter kampslutt.

- Veldig, veldig god kamp av ham. Når han setter fart og tror på seg selv, er han god, sier trener Jostein Grindhaug.

- Det vet jeg ikke, men jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Kjekt også å høre at U21-landslagstreneren var på tribunen. Jeg vil veldig gjerne med mer på det laget, sier unggutten selv.

For til tross for at Jostein Grindhaugs elever skapte målsjanser på løpende bånd, var effektiviteten så som så. Spesielt danske Christian Gytkjær slet med å finne veien til målet – etter at han gjorde det i det 19. spilleminutt.

- Jeg forstår ikke hvordan jeg bommet på alle de sjansene. Spesielt den ene skal inn i mål 100 av 100 ganger. Trolig tenkte jeg på overskriftene før jeg avsluttet. Sånn skjer, jeg er fornøyd med egen innsats ellers, og vi var som lag veldig gode i 75 minutter.

SCORET: Christian Grytkjær scoret i sin andre kamp på rad, og står med 11 scoringer så langt i årets Tippeliga. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

Da hadde allerede Kristoffer Haraldseid (20) servert flere gode innlegg fra sin høyreback. U-landslagsspilleren skapte mye trøbbel for mer meritterte Yann-Erik de Lanlay og Trond Erik Bertelsen. Spesielt sistnevnte fikk kjørt seg på ledermålet.

Haraldseid slo et flott innlegg og Christian Gytkjær bredsidet ballen i mål til stor jubel for et stort publikum i Haugesund.

Samme Haraldseid burde kanskje også hatt straffespark like før pause, men dommer Ola Hobber Nilsen tolket situasjonen som at Haraldseid oppsøkte beina til Indridi Sigurdsson – og ikke omvendt.

Etter pause fortsatte FKH å skape trøkk på gjestene, men etter at Kjell Jonevret flyttet Yann-Erik de Lanlay over på sin vante høyreside, ble det litt mer fart på gjestene også. De Lanlay misbrukte blant annet selv en mulighet etter å ha rundet Per Morten Kristiansen – men avslutningen med venstrefoten gikk over.

Etter to bytter 20 minutter før slutt, kom Viking mer med. Vidar Nisja skaffet et hjørnespark etter 74 minutter. André Danielsen lette etter høyvokste Osita Henry Chikere – og fant ham. Nigerianeren headet ballen i en bue over Kristiansen – til utlikning.

Målet virket å tappe hjemmelaget for energi og kanskje tro på at dette var deres dag? For det siste kvarteret var Viking på høyde med hjemmelaget spillemessig. Og bare da.

- Vi er vanskelig å slå. Det er jo noe å ta med seg. Vi hadde problemer før pause. Det ble litt tungt for oss. Vi må i større grad våge å utfordre én mot én framfor å bli for mye «five-a-side» i måten vi spiller på, sier Viking-sjef Kjell Jonevret.

Les også

 1. Jonevret savner en Viking-målscorer

  BERGEN (VG) (Brann – Viking 0-1) Ikke siden 2007 har Viking hatt en toppscorer som har notert seg for et tosifret antall…
 2. Ble redd av uværet

  SARPSBORG (VG) Sarpsborg 08 – Haugesund 0-2 (0-1) Christian Gytkjær (24) ba dommeren stoppe kampen da uværet kom.
 3. Måtte stoppe kampen på grunn av uvær

  SARPSBORG (VG) Sarpsborg 08 - Haugesund 0-2 (0-1) Haugesund er i flytsonen og var i ferd med å påføre Sarpsborg 08 sitt…
 4. Viking-perle forverret Brann-krisen

  BERGEN (VG) (Brann - Viking 0-1) Alt peker i retning Brann-nedrykk etter sesongens syvende hjemmetap.

Mer om

 1. FK Haugesund
 2. Viking FK

Flere artikler

 1. Gytkjær-show mot tabellnabo Aalesund

 2. Klønete selvmål ga Viking-tap

 3. Endelig lyktes Viking i nabobyen: – Stemningen er helt forandret

 4. Gytkjær i gullform: – De har stø kurs

 5. Vikings suksess-garantist

 6. Diomandé valgte Stabæk på grunn av Bradley

Fra andre aviser

 1. Slik skal Viking vinne uavgjortkampene

  Aftenposten
 2. Vil gjenskape storkampen mot FKH

  Aftenposten
 3. Tometersmannen scoret for Viking

  Aftenposten
 4. Vil gjenskape storkampen mot FKH

  Fædrelandsvennen
 5. Tometersmannen scoret for Viking

  Bergens Tidende
 6. Viking banket Haugesund

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder