Norge møter Ungarn i EM-playoff: – Den beste trekningen vi kunne få

Hulsker: – Drømmetrekning!

Sverige og Danmark i naboduell

Ungarn blir det siste hinderet på vei til EM i Frankrike. De siste fem kampene mot ungarerne har endt i fire seirer og en uavgjort for Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det ble klart etter playoff-trekningen i Nyon søndag formiddag.

Ungarn er ansett som den mest overkommelige av de fire mulige playoff-motstanderne. På de fire siste kampene mot Ungarn, har Norge vunnet fire ganger og spilt uavgjort én gang.

– Det er store, store muligheter for EM neste år. Drømmetrekning, utroper Bernt Hulsker i VGTVs studio.

Norge tar først imot Ungarn på Ullevaal den 12. november. Bortekampen i Ungarn spilles den 15. november.

KOMMENTAR: «Mulighetene blir ikke større enn dette»

– Press på Høgmø

– Vi er et bedre lag enn Ungarn. Det er rett og slett en drømmetrekning. Det blir ikke bedre enn dette, sier Hulsker.

– Nå er det press på Høgmo. Alt annet enn seier mot Ungarn er en gedigen fiasko.

– Jeg tror vi skal ha en bra mulighet, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i MAX-studio.

– Det kommer til å bli to tette oppgjør, men dette er et lag vi kan slå over to kamper. Vi skal være optimistiske inn mot playoff. Være offensive, men samtidig ydmyke, sier Semb.

PÉTER KOVACS: – Holder en veldig liten knapp på Norge

– Alle de andre landene vi kunne møtt, har store stjerner på laget. Det har ikke Ungarn, sier Semb.

Norge skal spille på hjemmebane først, for så å spille den avgjørende kampen på bortebane i Ungarn.

– Det eneste som ikke gikk vår vei, jeg skulle gjerne spilt borte først. Men Ungarn var den beste trekningen vi kunne få. Jeg tror det sitter en landslagssjef som er ganske fornøyd nå, legger tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud til.

Semb tror ikke det nødvendigvis er en ulempe å begynne på hjemmebane.

– Du kan snu litt på det. For skaffer du deg et godt utgangspunkt hjemme, så er det veldig gunstig å spille den andre kampen borte. For da må motstanden til de grader angripe deg, som gir deg mulighet for et bra kontringsspill, sier han.

– God trekning for Ungarn

Ungarns landslagssjef Bernd Storck sier til NTB at han fornøyd med at de avslutter hjemme, og han er heller ikke misfornøyd med at de trakk Norge.

– Vi vet mye om norsk fotball. De har et veldig godt lag, men likevel vil jeg si at dette var en god trekning for Ungarn, sier han.

– Norge er åpenbart en sterk motstander, men vi må fokusere på oss selv og ikke dem vi møter. To gode prestasjoner kan gjøre at vi kommer til EM, sier keeperveteran Gabor Kiraly (39) til NTB.

Riise: – Blir uansett tøft

John Arne Riise skriver følgende på sin Twitter-konto:

– Alle jubler for Ungarn. Hva tror dere Ungarn håpet på? "Letteste" på papiret kanskje, men dette blir uansett tøft! Spennende!!

Men det er ikke bare Norge som er fornøyd med denne trekningen. Også Ungarn har trukket den motstanderen de ønsket seg i playoff.

HAREIDES PLAYOFF-RÅD TIL HØGMO: – Offensiv hjernevasking

– Norge. Det blir ikke lett, men det er det letteste av de fire, svarte den ungarnske journalisten Gergely Borsi på spørsmål fra VG om hva som ville være drømmetrekningen.

– Folk husker at Norge hadde et veldig godt lag for mange år siden, men nå har dere samme problem som oss. Dere mangler spillere i de store ligaene. Men alle vet hvem Martin Ødegaard er. Péter Kovács har fortalt meg mye om ham. Jeg tror han blir en stjerne, men han har mye press på seg. Hvis vi møter Norge, tror jeg det blir uavgjort i begge kampene, og at bortemålsregelen avgjør, sier Borsi.

Ekspert om Ungarn: – Mangler talenter

Semb tror også at Ungarn er ganske fornøyd med å møte Norge.

– Jeg tror nok ikke de ser på Norge som en umulig motstander. Jeg tror ingen i Ungarn ser så mørkt på dette, sier han.

Den ungarske fotballeksperten Borsi svarer slik på spørsmål om hva som er Ungarns største styrker:

– Forsvaret er Ungarns store styrke. Vi slapp inn fire mot Hellas, men den kampen betydde ingenting. Vanligvis slipper vi inn få mål, ikke minst takket være keeperen vår. Han er 39 år og flink til å ledet forsvaret. Selv om vi ikke har noen store stjerner, har vi et jevnt over solid lag.

Dette er lagets svakheter, ifølge Borsi:

– Laget er for gammelt og mangler talenter. Det store problemet er at vi ikke har mange spillere som spiller i store ligaer, og de vi har, sitter bare på benken i klubben sin. Vi mangler virkelig spillere som har erfaring fra store og viktige kamper som dette, som kan takle presset og tilføre det lille ekstra. Dessuten mistet vi «beste treer»-plassen på grunn av en sen Tyrkia-scoring, så alle er veldig skuffet.

Sverige mot Danmark

Kampene vil bli spilt mellom den 12. og 17. november.

Det er neppe den trekningen svenskene ønsket seg, og kanskje spesielt ikke Zlatan Ibrahimovic, som har en svak statistikk mot danskene. På seks kamper har han tapt fire ganger og spilt to uavgjort, og ingen av gangene har han maktet å score eller levere en målgivende pasning.

Men Danmark gleder seg neppe til å møte Zlatan, de heller.

Disse møtes i playoff:

Ukraina – Slovenia

Sverige – Danmark

Bosnia – Irland

Norge – Ungarn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder