Messi ydmyket omsider Neuer: - Se på ham og nyt

Barcelona mot finale etter tre scoringer på 16 minutter

Guardiola spår tøff retur: - Vi hadde hatt en ok mulighet på 2-0

BARCELONA (VG) (Barcelona - Bayern München 3-0) Da Manuel Neuer (193 cm) så ut til å vokse seg større for hver redning han gjorde, ble han akkurat for kort for Lionel Messi (169 cm).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I løpet av tre minutter og 23 sekunder filleristet Lionel Messi det som har vært hans «keeper-nemesis»: Før onsdagens semifinale hadde argentineren spilt tre kamper mot Manuel Neuer uten å score.

Les også:Slik hylles Messi etter supershowet

Det så ut som den fjerde kampen mot Bayerns keepergigant skulle bli som de foregående for den vesle argentineren - som VM-finalen i fjor.

Helt til Daniel Alves stjal ballen fra Juan Bernat, driblet og avanserte – og trillet ballen til Messi.

Argentineren var plutselig rettvendt rett utenfor 16-meteren og banket ball i korthjørnet - til et lettelseshyl fra Camp Nou-publikum, som umiddelbart fortsatte med sin å gjøre sin tilbe-gest med begge hendene, brølende «Messi! Messi!».

De trengte ikke vente lenge med å gjøre den på nytt.

Barcelona-geniet fikk ballen fra gjenvinningskongen Rakitic og ble satt én mot én mot Jerome Boateng. Bayern-forsvaren er kanskje regnet som verdens beste midtstopper.

Enriqes Barcelona-suksess: Bedre trent og ny Messi-rolle

STJERNE: Javier Mascherano var en av VMs beste spillere, men både på landslag og klubblag er han i skyggen av Messi. Det har han ikke noe imot. Foto:Manu Fernandez,Ap

Iallfall inntil denne situasjonen. Messis løkkedribling ydmyket stopperkjempen, som lå så lang han var og kunne i grunn beundre Messi kjippe inn 2-0 over Neuer med høyrebenet.

– Det er umulig å beskrive ham. Bare se på ham og nyt. Det er lenge til vi kommer til å se en spiller som ham igjen, sier Mascherano om sin lagkamerat.

VG LIVE:Vi fulgte semifinalen her

– Vi prøvde, men vi klarte ikke å stoppe ham. Vi har klart det tidligere, og vi kommer til å gjøre et nytt forsøk på hjemmebane, men i dag klarte vi det ikke, konstaterte Bayern-kaptein Bastian Schweinsteiger i et Viasat-sendt intervju.

Forventet kamputviklingen

Bare én gang ble 2-0-jubelbrølet matchet på Camp Nou. Det var da Xavi kom inn for å trygge ledelsen i det som fort blir hans siste Champions League-kamp på Camp Nou.

Og på overtid drepte Neymar det som antagelig kunne vært en meget spennende returkamp i München:

Brassen spurtet fra Benatia og alene med Neuer bredsidet han 3-0 forbi tyskernes keeper – på Messis perfekte assist. Barcelonas angrepsrekke – Messi, Neymar, Suárez har dermed 111 av Barcelonas 150 scoringer denne sesongen.

Og slik bristet Bayern München-defensiven til slutt.

– Jeg er mest fornøyd med hele kampen og resultatet. Jeg visste hvordan kampen kom til å utvikle seg, for med Guardiola på andre siden blir det en kamp om å ha ballen. Det bølget frem og tilbake, men det var forventet, sier en glad Barcelona-trener etter kampen.

Luis Enrique tar ikke avansementet på forskudd, men ser frem mot kampen i Tyskland.

– Jeg forventer en kamp med like høy intensitet som i kveld. Det kommer til å bli tøft, sier han.

Pep Guardiola er på sin side nær å gi opp med 3-0. Han innrømmer at det er stor forskjell på 2-0 og 3-0 før returen.

– Vi hadde hatt en ok mulighet med 2-0, tror spanjolen som møter mediene i hvit skjorte, slips og V-genser ved halv tolv-tiden.

God Neuer

VERDENS BESTE: Manuel Neuer er verdens beste keeper, men selv ikke han klarte å stoppe Lionel Messi. Foto:Paul Hanna,Reuters

Tyskerne hadde åpnet Bayern-arrogant med trebacksforsvar mot verdens beste angrepstrio, de spilte småspill og trillet trekanter, slo støttepasninger til keeper Manuel Neuer under høyt press og midtstopper Jerome Boateng klarerte med hælspark.

Men de var heldige da Luis Suárez aldri klarte å lure Neuer etter 12 minutter. Barcelonas faste Champions League-keeper Marc-André Ter Stegen sparket ut til Messi, som stusset gjennom uruguyaneren på fri bane.

Men keepermonsteret Neuer parerte med bena – og etter flere gode Messi/Suárez-kombinasjoner på Barcelonas høyre side, forsto åpenbart Pep Guardiola at noe måtte gjøres under sitt Camp Nou-gjensyn: Bayern-treneren la om til fire bak (Bernat og Rafinha på backene).

Uansett var Barcelona farligst de første 45 minuttene. Suarez prøvde seg både med hodet og en markkryper fra 16-meteren – og han spilte frem Neymar til en ny gigantsjanse. Den siste ble blokkert. Den første reddet også Neuer.

Det samme gjorde målvakten da Andrés Iniesta Laudrup-løftet ballen over forsvaret til Dani Alves. Og da Messi på frispark ble klappet i takt frem av Camp Nou-publikummet, var det lyden av ballen i hendene til Neuer som smalt sist.

En fot i finalen

Bayern produserte ikke like mye, men var ikke ufarlige – selv om de manglet fart i det fremste leddet for å fremstå kontringsskumle: Tomannsangrepet mot etablert Barca-forsvar, der Robert Lewandowski stusset til Thomas Müller og tok posisjon foran mål.

Men Dortmunds semifinalehelt fra to år siden traff ikke skikkelig da han kastet seg frem med venstrefoten på avslutningen.

I 2. omgang fortsatte tendensen med katalanerne. Men Messi traff bare rett på Neuer – igjen. Før en høy gjenvinning av Ivan Rakitic satte Neymar i fin scoringsposisjon. Skuddet suste over. Men til slutt ordnet Messi opp med to mål og en målgivende. Utgangspunktet før returen i Tyskland kunne ikke vært bedre for Barcelona, som sniffer på sin første Champions League-finale siden 2011.

– Bayern spilte i 2. omgang som de skulle gjort hele kampen. De spilte smart, holdt i ballen, men manglet "penetreringen", sier Messi-forfatter Guillem Balague til VG på Camp Nou.

– Men Barcelona hadde den smarteste kampplanen totalt sett. Men det skiller nok egentlig ikke 3-0 mellom disse to klubbene. Bayern er straffet av skadene på Ribery og Robben, sier Balague.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder