Solskjær: - Jeg skal bruke tid på å vurdere stallen

GJENFORENES? Mats Møller Dæhli og Ole Gunnar Solskjær sammen da midtbanespilleren ble byttet ut i hjemmekampen mot Rubin Kazan i sommer. Foto: Bjørn S. Delebekk

Hevder Solskjær henter Molde-spillere til Cardiff

(VG) Ole Gunnar Solskjær (40) skal ha blitt lovet en kvart milliard å handle for som Cardiff-sjef. Noen av de pundsedlene kan ende i gamleklubben Molde.

Artikkelen er over seks år gammel

Av Wegard Bakkehaug

Det er lokalavisen Romsdals Budstikke som mener å vite at Solskjær, som torsdag ble presentert som ny Cardiff-sjef, ønsker å ta med seg flere gamle kjenninger til balløya.

Og det bør det være gode muligheter for da britisk presse melder at Solskjær vil få 250 millioner å handle for i januarvinduet av den omstridte eieren Vincent Tan.

Det er ingen hemmelighet at Solskjær har ekstremt sansen for Mats Møller Dæhli (18). 40-åringen jobbet med midtbanetalentet i Manchester United før han i sommer hentet Dæhli til Aker stadion.

Skal vurdere stallen

Nå kan det gå mot gjenforening i Wales. Romsdals Budstikke skriver også at Solskjær vurderer å hente keeper Ørjan Håskjold Nyland. 23-åringen har imponert både for Hødd og Molde, og fikk sin debut på det norske landslaget mot Skottland i høst.

CARDIFF-AKTUELL? Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Scanpix


- Det er ikke nevnt summer i det hele tatt om jeg ønsker meg en spiller. Det vil bli mye som det var med Kjell Inge (Røkke) og Bjørn Rune (Gjelsten), da diskuterer vi det når det er aktuelt, sier Solskjær til VG.

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen gikk i et intervju med TV 2 langt i å antyde at Solskjær allerede har signalisert at han ønsker å ta med seg noen av sine tidligere elever til Wales.

- Ole og teamet hans har bedre kjennskap til Molde-spillerne enn noen andre. Så får tiden vise om det er et ønske å hente noen av dem til Cardiff. Vi har diskutert mye underveis i prosessen. Vi diskuterer mange spillere, men hva Ole ønsker er det bare han selv som kan svare på.

Dæhli signerte en kontrakt på 2,5 år da han returnerte til Norge mens Nyland har avtale med Molde til sommeren 2018. Det er likevel ventet at prisen på landslagsduoen ikke vil skremme styrtrike Vincent Tan.

Begge spillerne har forøvrig Jim Solbakken som agent. Han var en del av følget som dro til Cardiff onsdag for å forhandle med Premier League-klubben på vegne av Ole Gunnar Solskjær og hans team.

Eikrem?

I tillegg til Dæhli og Nyland trekkes også Jo Inge Berget frem som et mulig transferobjekt for waliserne. Den offensive spilleren har kontrakt med Molde kun frem til sommeren.

En annen Solskjær-favoritt er Magnus Wolff Eikrem. Den tidligere landslagsspissen trente midtbanespilleren både i Manchester United og Molde før han ble solgt til Heerenveen.

- Ole og jeg skal diskutere alt. Jeg vil være ansvarlig for budsjettet. Vi har ikke satt av noen penger til overganger, men vil diskutere hva vi trenger, sier Cardiff-leder Mehmet Dalman på torsdagens pressekonferanse.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder