Jostein Grindhaug ferdig som Haugesund-trener etter sesongen

NOK ER NOK: Jostein Grindhaug går over i en ny rolle i FK Haugesund. Dermed blir han stående slik som mot Aalesund i juni noe mer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

Grindhaug gir seg: – Håper folk har satt pris på den jeg har vært

Tippeligaen mister en fargerik trener når Jostein Grindhaug (42) gir seg i Haugesund etter sesongen. Men om han vil bli savnet, tør han ikke svare på.

 • Lillian Holden
 • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over fire år gammel

Avgjørelsen om å gå over i en rolle som «leder A-lag» er tatt fordi Grindhaug mener tiden er inne for å overlate trenerjobben til Mark Dempsey. Grindhaug skal nå jobbe med spillerlogistikk, rekruttering og speiding for FK Haugesund.

– Intensiteten og det kicket du får ved å stå på sidelinjen, er det jeg kommer til å savne mest. Det er det nest beste etter å være spiller selv, sier Jostein Grindhaug til VG.

– Tror du Tippeligaen kommer til å savne deg?

– Det har jeg jaggu ikke tenkt på, sier Grindhaug og ler.

– Men jeg håper folk har satt pris på den jeg har vært, fortsetter han.

2010: Grindhaug sammenlignet med Mourinho (!)

Den nye rollen til Grindhaug kommer til å gjøre ham mindre synlig utad. Dermed er det Mark Dempsey som må levere de mange friske FKH-trener-utspillene.

– Jeg kommer fortsatt til å si det jeg mener, men helst når det passer seg – ikke i tide og utide. Det blir jo litt på sparket når du får en mikrofon i ansiktet etter et adrenalinkick som en Tippeliga-kamp er. Ikke alt jeg har sagt har vært like gjennomtenkt, sier Grindhaug.

FKH midt på tabellen i 2013: – Jeg er drit lei

Artikkelen fortsetter under bildet.

I KJENT STIL: Jostein Grindhaug i intervju med Haugesunds Avis etter en kamp mot Aalesund i august. Grindhaug lover å levere ærlige svar i sin nye Haugesund-rolle, men blir mer anonym enn han har vært tidligere. Foto: Jan Kåre Ness , NTB Scanpix

Dempsey debuterer som hovedtrener

Trenerteamet i Haugesund ble ifølge Haugesunds Avis informert om Grindhaugs avgjørelse i går. Spillerne skal ha fått beskjed på et møte i morgentimene i dag.

Mark Dempsey, som har vært Grindhaugs assistent, er mannen som tar over roret i klubben. Han har en fortid som Ole Gunnar Solskjærs assistent i både Molde og Cardiff, men har aldri tidligere vært hovedtrener.

Haugesund slet i Tippeligaen: – Vi tålte ikke bronsen

Dempsey var med Solskjær på både oppturer og nedturer som assistent, og det var på råd fra ham at engelskmannen valgte å takke ja til Haugesund forrige vinter. Overfor VG innrømte han i mai at han følte seg klar for en hovedtrenerjobb.

– Jeg har reist nok nå og blir helt klart i Norge i 10-15 år til. Etter å ha jobbet under Høgmo, Solskjær og nå Grindhaug har jeg nok i beltet til å prøve meg som hovedtrener på jakt etter flere trofeer.

I tenkeboksen lenge

Grindhaug har tidligere varslet om at han var usikker på sin egen fremtid i klubben, med en kontrakt som går ut denne høsten. 42-åringen har trent Haugesund siden 2009, men denne våren innrømte han at telte på knappene om nok er nok.

– Når man har vært i jobben så lenge som meg, skulle det bare mangle at man vurderer å gi seg. Vi må se hva som er best for meg og hva som best for klubben, sa Grindhaug til Haugesunds Avis i juni.

Da innrømte han at det til tider var tøft å stå i stormen som hovedtrener for Haugesund.

– Fjoråret var tungt. Nå blir det nok år der vi må jobbe hardt. Vi er inne i en brytningsperiode i FKH. Den må vi ri av og så må vi bygge nytt. Så må vi se om det er jeg eller andre som skal være med på det.

Etter sju sesonger har mannen som tok Haugesund til bronsemedalje i Tippeligaen 2013, valgt å takke for seg.

Mer om

 1. FK Haugesund

Flere artikler

 1. Jostein Grindhaug blir Haugesund-trener

 2. Dempsey sier han hadde store samarbeidsproblemer med Grindhaug

 3. Grindhaug: Ser fortsatt på Dempsey som en venn

 4. Dempsey møtte Grindhaug: – Svært følelsesladet

 5. Grindhaug varsler svar på kritikk

Fra andre aviser

 1. Grindhaug ferdig som trener, får ny sjefsrolle i Haugesund

  Aftenposten
 2. Grindhaugs gullkorn: Hiaka-hoaka og åtte andre sitater du sent vil glemme

  Aftenposten
 3. - Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd

  Aftenposten
 4. Grindhaug bryter tausheten: - Urettferdig at Dempseys kritikk faller på meg

  Aftenposten
 5. Grindhaugs gullkorn: Hiaka-hoaka og åtte andre sitater du sent vil glemme

  Fædrelandsvennen
 6. «Merkevaren FK Haugesund hadde ikke vært verdt halvparten uten Grindhaugs innsats»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder