Her er storklubbene som har sett Godset-juvelen i år

ETTERTRAKTET: Strømsgodsets Thomas Sørum (t.v.) og Martin Ødegaard jubler like etter ledermålet mot Sandnes Ulf forrige helg. På lørdag vil en representant fra Barcelona være på Marienlyst for å studere stortalentet. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

Barcelona til Norge for å se Martin

Barcelona. Manchester United. Bayern München. Manchester
City. Chelsea. PSG. Juventus. Borussia Dortmund. Ajax. Det er bare noen av klubbene som har vært i Drammen for å se på Martin Ødegaard (15).

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Etter det VG får opplyst har selveste Barcelona igjen meldt sin ankomst til lørdagens hjemmekamp mot Sogndal. Den spanske storklubben har også tidligere sett Ødegaard i aksjon.

Fått over 30 henvendelser

Vidunderbarnet har bare fire kamper fra start i Tippeligaen, men har imponert i samtlige. Spørsmålet er ikke om, men når han går til en utenlandsk storklubb.

- Vi har fått over 30 henvendelser, sier pappa Hans Erik Ødegaard til VG.

- Kunne Martin gått til omtrent hver eneste klubb i Europa?

- Ja.

- Virkelig?

- Altså, ikke alle. Men det er ikke mye om å gjøre. Jeg trenger ikke nevne klubber, men nesten uansett hvilke du hadde nevnt, så har de vært i kontakt med oss, svarer Hans Erik Ødegaard.

Anbefaler Ajax

VG har snakket med to av Norges fremste fotballspeidere, Tor-Kristian Karlsen (tidligere Monaco) og Stig Torbjørnsen (Rosenborg). Torbjørnsen mener Ødegaard er lenger fremme enn Danmarks wonderboy Christian Eriksen var som 15-åring.

- Han skal nok ikke være så lenge i Tippeligaen før han bør til en større liga. Neste sommer kan være riktig tidspunkt. I mitt hode er han en perfekt Ajax-spiller. Christian Eriksen gikk til Ajax, og det viste seg å være riktig. Martin Ødegaard bør ikke gå rett til en alt for fysisk liga som den engelske eller italienske, sier Torbjørnsen.

- Overgangssummen bør ikke avgjøre neste klubb for Martin Ødegaard. Selv om Real Madrid betaler 100 millioner, og Ajax 20, så kan det være mer riktig å gå til Ajax, sier Tor-Kristian Karlsen.

- Hvor mye snakkes det om Martin Ødegaard blant speiderne i de største klubbene?

- La oss si det sånn: Hvis du ramser opp de 12-15 største klubbene i Europa, så vet alle om Martin Ødegaard. Alle vil ha ham. Han er et eksepsjonelt talent. Det er uhørt at en 15-åring dominerer i en europeisk liga. Jeg er ikke overrasket over at telefonen er rød hos pappa Ødegaard, svarer Karlsen.

Fokus på utvikling

Hans Erik Ødegaard, som i en årrekke var en helt ok sliter på Strømsgodsets midtbane, er ikke ukjent med stor oppmerksomhet knyttet til sønnens ekstreme fotballferdigheter.

- Det er ikke noe nytt med mange henvendelser både fra klubber, agenter og media. Dette har holdt på i et drøyt halvår. Det har kommet noen klubber til i det siste, men de fleste har allerede meldt seg. Det eneste vi har fokus på er at Martin skal utvikle seg.

- Når ser du for deg at han reiser ut til en større klubb?

- Det har vi ikke noen plan for. Vi ønsker at Martin skal utvikle seg. Det har vært fokuset i alle år. Hvis du begynner å tenke på andre ting, så tror jeg utviklingen heller stopper opp. Nå utvikler han seg i Norge. Han er 15 år. Og det er helt uaktuelt at han drar ut alene, sier 40-åringen.

Nye klubbesøk etter sesongen

Tidligere har Martin Ødegaard vært på treningsopphold i Manchester United, Bayern München og Stuttgart. Han har også vært en tur innom Manchester City i forbindelse med samarbeidet Strømsgodset har med siste sesongs Premier League-mestere.

- Hvordan er det for deg som far å være vitne til den voldsomme oppmerksomheten sønnen din får?

- Jeg har sett Martin lenge, og nå høres dette kanskje kaksete ut, men jeg er ikke overrasket. Jeg har sett ham hele tiden. Nå ser også andre folk det.

Nå legges uansett alle henvendelser fra utlandet på is inntil Tippeliga-sesongen er over i november. Da kan det bli aktuelt med nye klubbesøk.

- Men vi kan ikke besøke alle klubbene som har tatt kontakt. Da går jo 2015 med til det, sier faren med et smil.

- Hva er din favorittklubb, forresten?

- Det er Liverpool. Vi får håpe at han er godt oppdratt, fleiper Hans Erik Ødegaard.

PS! VG vet at blant annet disse storklubbene har sett Martin Ødegaard på Marienlyst denne sesongen: Barcelona, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Everton, Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Juventus, PSG, Marseille, Lyon og Ajax.

Les også

 1. «Hele» Europa vil ha Martin (15)

  Over 30 europeiske storklubber ønsker å hente Strømsgodsets vidunderbarn Martin Ødegaard (15).
 2. VG-sportens Knut Espen Svegaarden kommenterer: Martin (15) er noe for deg, Høgmo

  Ved å hente Mats Møller Dæhli rett inn som 18-åring, viste landslagssjef Per-Mathias Høgmo at han ikke bryr seg om alder.
 3. Delte meninger om landslagsdebut: Riise krever Ødegaard (15) på landslaget

  SANDNES/OSLO (VG) John Arne Riise mener Martin Ødegaard (15) bør få muligheten på A-landslaget etter praktkampen mot…
 4. Petter Veland om Ødegaards lekre forarbeid: - Minner om en ung Messi

  Før Strømsgodsets 3-1-scoring driblet Martin Ødegaard (15) av et par mann før han serverte lagkamerat Thomas Sørum (31).

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Martin Ødegaard

Flere artikler

 1. «Hele» Europa vil ha Martin (15)

 2. Den rette VEIEN til suksess

 3. Turneen fortsetter – Ødegaard i Manchester

 4. Anerkjent journalist: – Ødegaard besøkte United

 5. Frank de Boer bekrefter interesse til VG: Ajax-manageren: - Ødegaard vil få sjansen hos oss

 6. Ødegaard-sagaen fra A til Å

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder