Stengel-perle fikset VIF-seier

FOTBALLULLEVAAL (VG) (Vålerenga - Start 1-0) Tross iherdige forsøk maktet ikke Vålerenga å score mer enn ett mål da Herman Stengel (19) ble den store helten.

  • Kjetil R. Anda
Publisert: Oppdatert: 09.11.14 21:41

Med sitt andre mål for sesongen, ordnet Herman Stengel seier for Vålerenga med et lekkert skudd på frispark. Vertene hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men tverrligger og ineffektivitet sørget for at det ikke ble flere mål på vertene.

Start hadde også mulighet til å score, men en svak avslutning av Erneste Asante i første omgang ble det nærmeste gjestene kom.

- Det er nesten helt utrolig at vi ikke klarte å score mer. Nå hadde Start en sjanse i førsteomgang, og det hadde blitt mye tyngre om de hadde scoret der, men for en gangs skyld holder vi nullen, sier Kjetil Rekdal til VG etter kampen.

Vålerenga og Start er to av lagene som har sluppet inn mest mål denne sesongen med henholdsvis 53 og 60 baklengs. Også Bodø/Glimt har sluppet inn 60. Det er seks mer enn Brann som er neste lag på lista.

- Selvtillit får du når du spiller bra. For oss var det viktig å avslutte sesongen på best mulig måte og spille oss til den sjetteplassen det var budsjetert for, fortsetter Vålerenga-treneren.

Les fyldig referat av kampen her!

Tempo fra start

Det ble en morsom førsteomgang på Ullevaal søndag kveld. Vertene kontrollerte store deler av omgangen, og allerede etter fem minutter burde Herman Stengel scoret da han fikk stå helt umarkert på et innlegg. Likevel maktet ikke Stengel å treffe ballen.

- Han (Start-spilleren) får hodet på ballen og den går ikke der jeg hadde tenkt for å si det sånn. Det er ikke godt nok, slår Stengel fast overfor VG.

Like etter burde også Sivert Heltne Nilsen scoret da han fikk servert ballen like foran mål, men måket den over. Dermed var to gode muligheter kastet bort av vertene.

Stengel-revansje

Men Start kom imidlertid også nære. Erneste Asante ble spilt fint gjennom etter halvtimen, men skuddet gikk like utenfor mål.

Men det var vertene som skulle komme nærmest. Få minutter etter Starts mulighet kom en god Ghayas Zahid på en av sine mange visiter mot Start-målet. Han skjøt fra langt hold, og bare tverrliggeren sto i veien.

Men fem minutter før hvilen skulle Stengel få sin revansje for den brente muligheten tidligere. Vertene fikk frispark på rundt 20 meter. Frisparket skjøt Stengel like greit rett i mål, helt nede ved stolperota.

- Det var godt å score, det er ikke så ofte jeg gjør det. Det var deilig å se den gå inn, og vi trengte den, sier Stengel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Plagsom tverrligger

Den andre omgangen åpnet litt mer forsiktig enn den første. På en regntung matte maktet ikke noen av lagene å skape de aller største sjansene før etter ti minutter da Simon Larsen headet ballen i tverrliggeren for vertene.

Senere skulle Grindheim prøve seg på frispark, men en god redning fra Heigre sørget for corner. Den havnet til slutt hos innbytter Nije som fikk skyte fra innenfor 16-meteren, men nok en gang sto treverket i veien for vertene.

Gjestene malte på, men maktet ikke å komme til de store sjansene. Dermed endte årets siste oppgjør på Ullevaal med en fortjent hjemmeseier.

- Nå må vi bare ta tak og jobbe hardt mot neste år, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde i pressesonen etter kampen.

Her kan du lese mer om