MÅL: Mats Møller Dæhli reddet ett poeng for Cardiff med sin scoring på overtid mot West Bromwich lørdag. Foto: PA Photos

Ekspertene om Møller Dæhli: - Bli i Cardiff hvis Solskjær fortsetter

Fotballekspertene mener Mats Møller Dæhli (19) bør bli værende i Cardiff om de skulle rykke ned. Men bare om Ole Gunnar Solskjær fortsetter som manager.

Hanne Skjellum
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mats Møller Dæhli har imponert over lang tid, men etter at han scoret sitt første Premier League-mål og reddet Cardiff i siste spillesekund, er superlativene flere enn noen gang.

Men skulle Cardiff rykke ned og spille i Championship neste sesong, mener norske fotballeksperter stortalentet bare bør bli værende om Solskjær gjør det.

- Championship vil fortsatt være en god utviklingsarena, men om Solskjær ikke blir med, da bør han vurdere å dra til en annen klubb som dyrker hans ferdigheter. Dæhli og Solskjær er en perfekt match, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til VG.

- Hvis det ender med nedrykk og de samme styrer det sportslige, bør han bli. Da har han folk som satser på seg og en kombinasjon av utfordring og trygghet. Det er bedre kamparena enn mange tror, ikke minst fysisk, og godt nok på kort sikt for ham, mener C Mores Lars Tjernås.

- Tur ned ikke gunstig

TV 2-kommentaror Øyvind Alsaker mener også Møller Dæhlis Cardiff-fremtid avhenger av den norske manageren.

- Han har vist at han har Premier League-nivået inne, så en tur ned er ikke gunstig. Så spørs det jo om Solskjær blir med videre om laget rykker ned. Uten ham er det i hvert fall ingen grunn til å bli hvis han har andre muligheter, men det er det jo ikke sikkert han har, sier Alsaker.

Fotball-Norge gleder seg uansett til fremtiden.

- For Dæhli er det litt sånn at «the sky is the limit». Han har alt det andre gode spillere har; mottak, en førsteberøring som er helt gull og han er litt unorsk. Dessuten har han beholdt lekenheten, skryter Stokke, som også skrøt hemningsløst av 19-åringen etter Tsjekkia-kampen i mars.

- Han har det meste og viktigste som skal til for å bli veldig gode, også internasjonalt. Og da snakker jeg om å kunne styre og dominere kamper i en av de store ligaene over tid, tilføyer Lars Tjernås.

- I toppklubb innen tre år

Møller Dæhlis barndomsvenninne fra fotballen, landslagsspiller Caroline Graham Hansen (19), mener kompisen kan nå så langt han selv ønsker og skryter av alle de ulike fotballferdighetene unggutten innehar.

- Han er ekstremt god med ball og har en ekstrem vinnerskalle. Så om han vil prege europeisk fotball, så kan han klare det, tror Graham Hansen, som spilte og trente med Møller Dæhli i Lyn i barne- og ungdomsårene.

Ekspertene er enig.

- Han har et fotballhode og teknikk som gjør at han nesten er raskere i bena med ball enn uten, og et blikk som gjør at han nesten alltid er i forkant av situasjonen, forklarer Tjernås.

- Innen tre år tror jeg han er i en toppklubb. Det kan bli Manchester United igjen, eller Spania eller Tyskland. Hvis han unngår skader, er han en spiller for de store klubbene i de store ligaene. Norge er heldige som har et slikt talent, sier Stokke.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder