GUTTEN MED GULLFOTEN? RBKs Morten Gamst Pedersen (t.v.) i duell med Stabæks Enoch Kofi Adu under treningskampen i går. Foto: NTB SCANPIX.

Håper på mer Gamst-magi

Morten Gamst Pedersen med perlemål i generalprøven

Sjekk resultat i alle generalprøvene

(RBK - Stabæk 2-3) RBK-trener Per Joar Hansen (48) sier han ikke er bekymret etter tapet for dumpekandidat Stabæk i generalprøven. Han er mer opptatt av «gullfoten» til Morten Gamst Pedersen (32).

Steffen Stenersen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Treningskampene betyr ingenting når alvoret starter. Vi skulle gjerne sett at vi scoret på de sjansene vi fikk, men samtidig er det veldig positivt at det er de riktige spillerne som skaper sjansene, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til VG.

RBK-treneren var oppgitt over sjansesløsingen, men glad for at Morten Gamst Pedersen viste lovende takter fra sin indreløperposisjon. Han løp mye, og viste prov på venstrefoten som Per Joar Hansen håper skal bringe trønderen gull i årets sesong.

- Morten har Norges beste dødballfot og er en matchvinner. Han kommer til å bli en suksess i Rosenborg-trøya, sier Hansen.

- Har roen

«Gamsten» reduserte til 2-1 halvveis i første omgang. Fra 18 meter skrudde han ballen vakkert bak Stabæks målvakt Mande Sayouba, til stor jubel fra de cirka 500 fremmøtte i Abrahallen utenfor Trondheim.

RBK-TRENER: Per Joar Hansen etter søndagens tap mot Stabæk. Foto: NTB Scanpix

- Han mangler de siste prosentene før han er i full kampform, men man ser den roen han har med ball, samt den pasnings- og skuddfoten. Jeg er helt overbevist om Gamst blir veldig bra, sier RBK-treneren.

Mange eksperter spår at Morten Gamst Pedersen kan være den som vipper det hele i trøndernes favør når gullet skal deles ut i november. Hovedpersonen selv sier han begynner å nærme seg kampform, og sier han holder 90 minutter mot Viking i serieåpningen.

- Fikk vist litt

- Jeg føler i dag jeg får vist litt av det jeg er god for som fotballspiller, sier Gamsten.

- Mange mener du kan være tungen på vektskålen for RBK denne sesongen. Hva tenker du om det?

- Jeg har lyst til å være med å bidra. Jeg trenger fortsatt litt kamptrening, og det er en del ting jeg må jobbe med. Det blir ikke noen enkel sesong, men vinner vi mot Viking så er det ingen som prater om Stabæk-kampen, sier Gamsten.

Generalprøvene

Molde - Aalesund 3-1:

Etter seks treningskamper uten seier, vant Molde i generalprøven. Mål av Mohamed Elyounoussi, Oddbjørn Lie (selvmål), Tommy Høiland og Ørjan Håskjold Nyland (selvmål). Molde med fire seirer på totalt 10 treningskamper. Aalesund har kun vunnet to av sine ni i vinter.

Start - Brann 3-1:

Richard Norlings gull-jagende Brann har ikke imponert i sesongoppkjøringen. I tapet mot Start ble Jakob Orlovs mål kun av den trøstende sorten. Gudmundur Kristjánsson, Ernest Asante og Matthiás Vilhjálmsson ordnet Start-seier.

Sogndal - Hødd 0-1:

Espen Standal avgjorde for Hødd i møtet med Sogndal. Det var bare Tippeliga-lagets andre tap på ni kamper i sesongoppkjøringen - og den eneste kampen hvor Sogndal ikke har scoret.

Odd - Lillestrøm 3-1:

En skuffet Magnus Haglund måtte se Lillestrøm tape i generalprøven. Eks LSK-spiller Lars Kristian Eriksen scoret to ganger for Odd, Ruben Gabrielsen reduserte for LSK, før Ole Jørgen Halvorsen fastsatte resultatet til 3-1.

Haugesund - Sandnes Ulf 2-2:

FKH ledet to ganger i den siste testen før helgens serieåpning mot LSK på eget gress, men Sandnes Ulf slo tilbake ved begge anledningene. Nykommer Diego Rubio fastsatte sluttresultatet med sin scoring for de lyseblå åtte minutter før slutt.

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt 0-2:

Det ble et sjeldent nederlag i sesongoppkjøringen for Sarpsborg da nyopprykkede Glimt scoret begge målene i Østfold. «Ibba» Laajab og hjemvendte Trond Olsen sørget for en pen borteseier for Jan Halvor Halvorsens gutter.

Örebro - Vålerenga 1-2:

Kjetil Rekdal ledet VIFs unggutter til nok en seier etter å ha kommet under. Svenske Örebro ledet 1-0 til pause før Vidar Örn Kjartansson utlignet på straffe etter selv å ha blitt felt. Svenske Rasmus Lindkvist ble matchvinner for Oslo-laget.

Viking - Ranheim 3-1:

1. divisjonslaget fra Trondheim yppet seg og utlignet før pause, men Viking hadde etter hvert god kontroll på eget gress i en kamp hvor de ga en rekke spillere sjansen. Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay (2) scoret målene for hjemmelaget.

Strømsgodset - Mjøndalen 5-3:

Belgieren Marvin Ogunjimi imponerte med to scoringer da Godset reiste seg etter 1-6-tapet mot Vålerenga. Lillebror Mjøndalen utlignet to ganger før pause, men Ronny Deilas menn løftet seg etter hvilen og vant fortjent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder