PÅ PLASS: Gianluigi Buffon går ut av spillerbussen og er på vei inn på Regent Hotel i Berlin der Juventus-leiren skal lade opp til lørdagens finale. Foto:Olivier Morin,Afp

Buffon om sønnene: – Én liker Messi og én liker Neymar

OSLO/BERLIN (VG) Gianluigi Buffon (37) forteller at Louis Thomas (7) og David Lee Buffon (5) helst hadde sett at Juventus slapp å møte Barcelona i Champions League-finalen.

 • Wegard Bakkehaug
 • Trond Johannessen
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fem år gammel

På spørsmål fra en av de mange journalistene i salen i Berlin dagen før den store finalen, svarte Leonardo Bonucci følgende på spørsmål om hva sønnen hans sa før pappa reise til Tyskland:

– Han spurte hvor jeg skulle og lurte på hva som skjedde i Berlin. Jeg forklarte at pappa måtte på jobb og spille kamp. Han syns det var synd siden han ville på stranden. Jeg sa at vi får ordne det på mandag, sier Bonucci og smiler.

Spørsmålet gikk videre til keeperlegenden Gianluigi Buffon som fikk så mange av spørsmålene på pressekonferansen at Juventus' pressesjef måtte be journalistene be om svar fra Bonucci og ikke bare 37-åringen.

– Jeg har en sønn som er stor fan av Messi og en som liker Neymar, så de vet ikke helt hva de skal håpe på. Jeg tror de blir lei seg om Juventus-taper for de heier på Juventus, men jeg tror de heller ville hatt et annet lag i finalen. Real Madrid eller Manchester City for eksempel, sier Buffon med et smil på pressekonferansen i Berlin.

BUFFON JUNIOR: Keeperen sammen med sønnen Louis Thomas Buffon og sin daværende forlovede Alena Seredova i 2010. Foto:Alessandro Garofalo,REUTERS

Skilt før VM i 2014

Den italienske keeperen har barna Louis Thomas (7) og David Lee (5) sammen med den tsjekkiske modellen Alena Seredova. Paret giftet seg i 2011, men skilte lag kort tid før VM i Brasil i fjor sommer.

Louis Thomas skal være oppkalt etter den tidligere Kamerun-målvakten Thomas N'Kono.

– Juventus har alltid hatt meritterte spillere og vunnet trofeer. Det er ikke tilfeldig at vi er her. Historisk sett kommer Juventus ofte til minst semifinalen i denne turneringen. Derfor føler vi også et stort ansvar for å prestere. Går det bra har vi gjort noe stort og uventet, sier Buffon.

Juventus-veteranen fikk spørsmål om hvordan han vurderer keeperduellen mot Barcelona-ferskingen Marc-André ter Stegen (23) og svarte at han mener tyskeren er en ung og talentfull målvakt.

– Han har allerede vist at han er en mann man kan stole på. Denne sesongen har han bekreftet det som ble sagt om ham da han spilte i Tyskland. Jeg liker stilen hans. Jeg håper han får en lang og suksessrik karriere med en rekke titler. Fra og med søndag, sier Buffon og smiler.

PÅ TRENING: Buffon i Berlin fredag kveld. Foto:,Bjørn S. Delebekk

Roser «MSN»

Buffon snakker om at han trodde det ville ta to-tre år før dette Juventus-mannskapet ville nå sin første store finale under Massimiliano Allegris ledelse.

– At vi er her nå er en fin overraskelse. Vi skal takle situasjonen godt. Det er fair å si at Barcelona er favoritter med sine strålende enkeltspillere som Messi, Suarez, Neymar og Iniesta. Det er de så definitivt. Men med Tevez, Pogba, Bonucci og Marchisio, for å nevne noe, har vi så klart en sjanse, sier Buffon.

– Målet vårt var å bli blant de åtte beste i turneringen. Nå er vi i finalen. Det mest vanlige spørsmålet er hvordan vi skal stoppe Messi, Suarez og Neymar. Det er tre strålende spillere, og vi må være gode for å håndtere dem. Men det er klart vi tror på seier. Hvis ikke hadde det ikke vært noe poeng i å møte opp. Det er nå vi må ta det siste steget, sier Allegri.

Neymar gleder seg

Mens Juventus gjennomførte en lett treningsøkt ute på Olympiastadion, inntok Gerard Pique og Neymar podiet som Barcelonas representanter dagen før dagen hvor katalanerne jakter «The Treble».

– Vi har et fantastisk lag. Et av de beste i klubbens historie. Vi forventet bedre resultater enn vi hadde i begynnelsen, men nå har vi vunnet mye. Lørdag er en perfekt anledning til å vise verden hva som bor i dette laget, sier Pique.

Neymar fikk spørsmål om Buffon og hans sønner, men nøyde seg med å svare at han hadde stor sans for målvakten og la til at han mener 37-åringens er blant tidenes beste i sin posisjon.

– Finalen blir mitt livs største øyeblikk. Det vil bety mye om jeg klarer å score lørdag. Jeg har drømt om å score mål i finalen. Hvis ikke scorer Gerard. Det vil også være bra, sier Neymar, ser bort på lagkompisen og ler.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League

Flere artikler

 1. Finaleblogg fra Berlin: «Kanskje Barcelona trengte en krise?»

 2. Bunnsolide Juventus fikk Neymar til å grine: – Det var imponerende

 3. VGs spillerbørs: Champions League-finale

 4. Bunnsolide Juventus fikk Neymar til å grine: – Det var imponerende

 5. Suárez: - En drøm som går i oppfyllelse

Fra andre aviser

 1. Suarez startet sesongen som en hatet mann. Han avsluttet den med å avgjøre den aller største finalen.

  Bergens Tidende
 2. Suárez fra skurk til helt: - Familien min har lidd med meg

  Bergens Tidende
 3. Barcelonas stjernetrio herjet igjen

  Bergens Tidende
 4. Tjærnås: Dette er kampen som har alt

  Bergens Tidende
 5. Tjærnås: Dette er kampen som har alt

  Aftenposten
 6. Barcelonas stjernetrio herjet igjen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no