RBK-stopperen ber MFK-spissen slutte å filme

Hissig stemning etter 1-1 på Lerkendal

Strandberg skjeller ut Høiland som klovn

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Molde 1-1) Stefan Strandberg (24) levner Tommy Høiland (26) liten ære etter at Molde-spissen filmet på seg gult kort på overtid.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Rosenborgs midtstopper boblet av raseri ute på Lerkendal-gresset da den kontroversielle rogalendingen kastet seg i bakken etter duellen de hadde midt på banen. Dommer Tore Hansen belønnet Høiland med gult kort på slutten av storkampen - som endte 1-1.

Les også: Fagermo og Høiland kranglet etter cupfinalen

– Det var vel ikke rart jeg reagerte på det. Han driver på med de klovnegreiene sine igjen som han har gjort så mange ganger før. Jeg synes det er så jævla dumt for han er en god fotballspiller ellers. Han får et stempel som en jævla klovn på grunn av det, sier Strandberg til VG.

Etter kampen:TV2 melder at Skullerud gir seg etter sesongen

Høiland beklager filmingen

– Selvfølgelig blir jeg forbannet. For han prøver å dra på meg et rødt kort. Noe som det ikke er i nærheten av. Det er bra gjort av dommerne at de ser at han kaster seg, tillegger midtstopperen.

– Hva sa du til Høiland ute på banen?

– Det egner seg ikke på trykk. Det er lov å være tøff og drittsekk, men man skal være fair samtidig. Sånt bullshit som det der liker jeg ikke i det hele tatt, svarer spilleren som reiser til russisk fotball i slutten av juli.

Tommy Høiland la seg langflat etter kampen.

– Dumt av meg. Jeg kjente noen fingre i ansiktet, så ble det overdramatisert. Jeg skønner godt at han ble irritert, sier Molde-spilleren.

– Strandberg sier du er en klovn. Hvordan reagerer du på det?

– Det må han bare stå for. Jeg er enig at jeg overdramatiserte den situasjonen. Det er ikke noe mer å gjøre enn å si beklager for det, svarer Høiland.

Tor Ole Skullerud likte dårlig at innbytter Tommy Høiland mot slutten av kampen kastet seg ned og tok seg til ansiktet selv om TV-bildene viste at Stefan Strandberg neppe var nær spissen som også fikk gult kort av dommer Tore Hansen.

– Det er tull og tøys. Ferdig, sier Molde-treneren til CMore.

Rosenborg best

– Dette er en av de bedre kampene vi har spilt i år, men det hjelper ikke med ett poeng når vi ligger så langt bak som vi gjør, sier Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland til CMore.

Gjestene virket slitne mot slutten, og trener Tor Ole Skullerud forteller at Fredrik Semb Berge, som måtte gi seg under oppvarmingen, kastet opp i garderoben. Også Knut Olav Rindarøy ble syk og måtte byttes ut.

– Det er et eller annet som ris oss - en infeksjon eller noe. Vi klarte derfor ikke fullføre som vi ønsket, men jeg er «happy» med en times tid. Jeg er stolt av det vi gjorde, og vi skal ikke skylde på noe som helst. Vi har ikke sett ut som et gullag den siste tiden og jeg er imponert over det Rosenborg har gjort. Vi får en tøff høst for å ta seriegull, sier Skullerud til CMore.

– En spennende og bra fotballmatch. Det er trykk, dueller og fantastisk ramme rundt. Det ble litt for mye hawaii i 1. omgang. I 2. omgang er vi best. De siste 20 minuttene ligger dem strødd. Vi burde ha scoret flere mål, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

Mikkelsen burde ha sikret RBK-seier

Alt lå til rette for et fyrverkeri av en fotballkamp. Serieleder Rosenborg mot fjorårets dobbeltmester og erkerival Molde foran 21 401 tilskuere på Lerkendal på årets beste sommerdag (ifølge lokale kjenninger) i Trondheim.

Les også: Nils Arne Eggen mener Molde har begått kunstgresstabbe

Molde måtte vinne for å kutte ned avstanden opp til Rosenborg til åtte poeng. Rosenborg kunne på sin side øke til differansen til hele 14 poeng. I stedet ble det status quo mellom de to storlagene.

Rosenborg var nærmest seieren. Tobias Mikkelsen hadde alene tre store sjanser til å sikre tre poeng i 2. omgang, men var alt annet enn iskald denne flotte juni-kvelden.

Men tittelkampen i tungvekt tok aldri helt av.

– Nervøs kamp, sa Morten Gamst Pedersen til VG i pausen. 33-åringen, som fortsatt er skadet og ute i minst en måned til, hadde helt rett.

Les også: VG fulgte kampen live her

Uavgjort ville være en liten seier for Rosenborg – med tanke på at avstanden ned til Molde da fortsatt ville være på hele 11 poeng. Og det så ut til å prege serielederen den første halvtimen. Molde var godt med i banespillet, men det var hjemmelaget som skapte de fleste sjansene på kontringer.

Søderlund sendte RBK i ledelsen

Den første sjansen kom etter fem minutter. Molde-forsvaret sov på et innoverskrudd frispark. Alexander Søderlund fikk slippe løs helt alene foran Ørjan Håskjold Nyland, men han traff ikke med headingen. I stedet gikk ballen via RBK-spissens hånd og utenfor.

Les også:RBKs «Houdini» bedre enn Ingebrigtsen trodde

Etter 24 minutter kontret trønderne gjestene i senk. Ballen gikk fort fra Stefan Strandberg, via Fredrik Midtsjø og Pål André Helland. Den venstrebente vingen avsluttet utenfor, med høyrebenet.

Fire minutter senere dro Ola Kamara seg inn i RBKs 16-meter. En offside-plassert Sander Svendsen stjal ballen og skjøt i mål, men scoringen ble korrekt annullert.

32 minutter ut i storkampen tok Rosenborg ledelsen. Mike Jensen la inn foran mål der Helland snappet ballen og fikk lagt videre til Alexander Søderlund. Tippeligaens toppscorer satte den kontrollert inn bak Nyland, til ellevill jubel foran et utsolgt Lerkendal.

Men bare to minutter senere utlignet Molde på en gedigen keepertabbe av André Hansen. Joona Toivio kom seg ned til dødlinjen og slo inn foran mål. RBK-keeperen la seg ned for å ta det nokså ufarlige innlegget, men endte opp med å fomle ballen i eget mål.

Rosenborg klart best i 2. omgang

Etter pause var Rosenborg det klart beste laget. Molde skapte bare en sjanse i 2. omgang, men Ola Kamara klarte ikke å avslutte ordentlig i farlig posisjon på Per-Egil Flos innlegg.

Anført av Mike Jensen veltet Rosenborg over Molde og skapte flere store sjanser til å parkere romsdalingene fullstendig i gullkampen. Tre ganger ble Tobias Mikkelsen spilt frem til enorme sjanser, men dansken lyktes dårlig. Ørjan Håskjold Nyland reddet to av forsøkene, mens det siste gikk utenfor.

Mot slutten av kampen var det et kjørt Molde-lag som hadde store problemer med å stå distansen. Flere av spillerne lå nede med krampe, og gjestene maktet nesten aldri å true RBK.

Rosenborg er ikke bare det beste laget i Norge, det ser ut som at trønderne er best trent også.

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder