Skullerud: – Vi har fått bekreftet at akillessen til «Mush» har røket

SKADETRØBBEL: Mushaga Bakenga, her på landslagssamling i fjor, kan bli nødt til å ta en lang fotballpause. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Lagkamerater ut mot hets av langtidsskadet Bakenga

Mushaga Bakenga (22) risikerer et drøyt halvår på sidelinjen etter skaden han pådro seg i går. Nå går flere lagkamerater i Molde ut mot hetsen av den tidligere RBK-spilleren.

  • Lillian Holden
  • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Bakenga fikk sin debut for Molde i går da han startet i en treningskamp mot Aalesund.

Men 22-åringen hadde ikke vært på banen i ti minutter en gang da han plutselig gikk i bakken etter et nedtak. Bakenga ble liggende og vri seg i smerter, og hinket til slutt av gresset.

Til slutt forlot han stadion på krykker, men Molde-ledelsen kunne ikke si stort om skadeomfanget i går kveld.

OPPGITT: Molde- og landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland går hardt ut mot de som fryder seg over Mushaga Bakengas skade. Her jubler han etter en Molde-scoring i cupfinalen i fjor. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

I dag meldte først NRK at det skal dreie seg om en røket akillessene for Bakenga, og det bekreftes nå av Molde-trener Tor Ole Skulleurd.

– Vi har fått bekreftet at akillessen til «Mush» har røket. Det er en alvorlig skade, og det er en trist nyhet for ham og for oss som klubb, sier Skullerud til Moldes hjemmeside.

Det innebærer et langt avbrekk for 22-åringen - en slik skade kan sette ham på sidelinjen i seks til ni måneder.

– Det blir umiddelbart operasjon. Det er vanskelig å si hvor langt frem vi skal se når det gjelder når han er tilbake på banen. Det får tiden vise, legger han til.

Allerede før skadeomfanget var klart kom det mange reaksjoner, og i sosiale medier var det mange som frydet seg over den unge spissens ulykke.

Det får Molde-kollegene Ørjan Håskjold Nyland og Fredrik Gulbrandsen til å reagere. De har begge skrevet sin støtte til Bakenga på Twitter, og tar et kraftig oppgjør med hetsen han har fått.

«Blir kvalm av å høre at noen mennesker fryder seg når noen blir skadet» skriver Gulbrandsen som selv er ute i flere måneder med en alvorlig korsbåndskade.

Omstridt overgang

Bakenga signerte på en låneavtale med Molde tidligere denne måneden, i håp om å få et oppsving på karrieren igjen etter at årene i Club Brügge har vært preget av en rekke utlånsperioder.

Da han meldte overgang til belgisk fotball, kom Bakenga bra Rosenborg. At han i år valgte Molde i returen til norsk fotball, falt mange trøndere tungt for brystet. Adresseavisen meldte imidlertid at Rosenborg skal ha stått foran Molde i rekken over klubber som fikk tilbud om å låne Bakenga, men de skal ha takket nei.

Dersom NRK har rett i at det var akillesen som røk for Bakenga i går, innebærer det at den aktiv Molde-karrieren ikke ble mer enn 12 dager gammel for 22-åringen.

Mer om

  1. Molde FK

Flere artikler

  1. Får 10.000 kr i bot for drapstrusler mot Bakenga

  2. Fredrik Gulbrandsen solgt til østerriksk fotball

  3. Viking-interesse for Bakenga

  4. Var aldri i tvil om å hente Bakenga

  5. Vil sette rekorder og ut i Europa, men først: – Kofferten full med Carlsberg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder