SKUFFET: Lillestrøm-kaptein Frode Kippe liker ikke at laget må starte 2015-sesongen med ett minuspoeng. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

NFF gir Lillestrøm poengtrekk

LSK-leder uenig - anker beslutningen om å starte med ett minuspoeng

Norges Fotballforbund har besluttet å trekke Lillestrøm ett poeng foran Tippeliga-starten i april.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På grunn av at Lillestrøm ikke har oppfylt NFFs lisenskrav har klubblisensnemnda gitt kanarifuglene beskjed om at klubben må feire 40 år (2015 blir den 41. strake sesongen på toppnivå) i vår øverste divisjon med å starte med ett minuspoeng.

LSK er uenig - anker poengtrekket

Fungerende styreleder i LSK, Bjørnar Sollie, bekrefter VGs opplysninger om at økonomiske forhold har ført til poengtrekket. Han sier at klubben vil anke Norges Fotballforbunds avgjørelse.

- Det er et forhold fra innrapporteringen til klubblisensnemnda 30. juni 2014 som er blitt ettergått. Jeg vil ikke gå i detaljer på dette, men vi mener at vi har en god sak. Ellers hadde vi ikke anket. Ankefristen går ut i morgen (mandag), så får vi se hva som skjer når den er ferdigbehandlet, sier Sollie til VG.

- Hva synes du om at økonomiske forhold fører til at dere kan måtte starte sesongen med ett minuspoeng?

- Man har kun ett virkemiddel, og det er å trekke poeng. Man kan ikke gi bøter slik at vi får enda dårligere økonomi. Men vi er jo ikke enig i avgjørelsen. Det er derfor vi anker.

Lillestrøm har ikke rykket ned fra vår øverste divisjon siden klubben gjorde comeback på toppnivå i 1975-sesongen. Et scenario der klubben rykker ned i 2015 på grunn av det ene minuspoenget, er ikke noe styrelederen bruker en eneste kalori på.

- Det skjer ikke, sier Sollie.

- Hvordan kan du være helt sikker på det?

- Det er helt uaktuelt. Det er ikke en aktuell problemstilling. Vi har et bra lag og en ny bra trener. Jeg tror vi er gode. Ikke mye dårligere enn i fjor, og da ble vi nummer fem, svarer Bjørnar Sollie.

NFF vil ikke kommentere saken

Klubblisensansvarlig Rune Nordhaug i NFF vil ikke uttale seg om poengtrekket overfor VG.

- Det har vi ikke noen kommentar til nå, sier Nordhaug.

- Kan du utelukke at Lillestrøm blir trukket i poeng før Tippeliga-starten?

- Alle klubber som er innenfor lisenssystemet har mulighet for å bli møtt med reaksjoner gjennom hele året

- Hva kan du si spesifikt om Lillestrøms økonomiske situasjon?

- Lillestrøm er i kategori rød sone. Det betyr at de er under utvidet overvåkning av fotballforbundet, svarer Rune Nordhaug.

Turbulent 2014-sesong

Selv om 2014-sesongen var en sportslig opptur med femteplass i Tippeligaen, ble det et økonomisk svært tøft og turbulent år. I juni var likviditeten så dårlig at Hafslund troppet opp på Åråsen og truet med å stenge strømmen. I fjor ble flere ansatte sagt opp og mange millioner kroner kuttet i budsjettene. Etter sesongen trakk også styreleder Heidi Scheie seg med umiddelbar virkning.

Etter det VG kjenner til skal NFFs poengtrekk ha blitt besluttet på grunnlag av opplysninger som er kommet frem etter at klubblisensnemnda la frem sin siste rapport i slutten av oktober. Da var LSK plassert i rød sone for andre gang på rad, men siden klubben hadde nådd delmålene i handlingsplanen fikk det ingen konsekvenser for romerikingene.

Kippe: - Kjedelig å høre

Kaptein Frode Kippe var ikke kjent med at LSK må starte sesongen med ett minuspoeng da VG snakket med ham søndag ettermiddag.

- Det var kjedelig å høre. Det er ingen tvil om at det er uheldig for oss. Det kan bli ett viktig poeng når det regnes opp til slutt. Vi hadde trengt å starte med null poeng, for vi har noen utfordringer foran oss denne sesongen, sier midtstopperveteranen.

Lillestrøms A-lag samles til årets første trening mandag. Det blir også den nye treneren Runar Kristinssons første økt meg gjengen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder