FORTSATT KÅRE: Kåre Ingebrigtsen tar over Rosenborg på premanent basis.
FORTSATT KÅRE: Kåre Ingebrigtsen tar over Rosenborg på premanent basis. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Klubben bekrefter 3-årskontrakt på pressekonferanse: Ingebrigtsen: - Jeg er stolt og ydmyk

FOTBALL

Etter fire måneder som Rosenborgs midlertidige trener tar Kåre Ingebrigtsen (49) over klubben på permanent basis.

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 01:25

Det bekrefter RBK på en pressekonferanse nå i ettermiddag.

- Det ble etter hvert ikke veldig vanskelig å falle ned på Kåre, sier styreleder Ivar Koteng. Partene har skrevet en 3-årskontrakt. Ansettelsen ble avklart i går ettermiddag. RBK vil nå ta grep for å komme tilbake på godt europeisk nivå.

- Forhåpentligvis kan vi forlenge om tre år, sier Koteng og ønsker å gi Ingebrigtsen «arbeidsro» på lang sikt.

- Det var dette håpet på. Jeg er er en stolt og ydmyk herremann. Det er tøff oppgave, sier Ingebrigtsen.

- Jeg er med på dette for å vinne noe, sier han.

- Jeg kan ikke si at vi skal vinne seriegull til neste år, men skal definitivt være nærmere enn i år. Vi skal bli bedre og ha en bestemt retning på hvordan vi skal spille fotball. Vi kan utvikle spillergruppen mer ved å jobbe hardt på treningsfeltet. Vi skal tåle høy intensitet på trening og to kamper i uka.

Usikkerhet rundt Erik Hoftun

Kåre Ingebrigtsen ønsker å ha med seg Erik Hoftun videre som assistent og vil fortsette med det teamet han har hatt rundt seg i høst. Jørn Jamtfall er keepertrener og Geir Håvard Hjelde fysisk trener. Men dette er ikke avklart fra styrehold.

- Sportslig leder og assistent kommer ikke til å bli den samme personen, sier styreleder Ivar Koteng. Han slår dermed ikke fast at Hoftun fortsetter i Kåre Ingebrigtsens team.

- Erik har gjort en veldig god jobb. Vi utfyller hver andre og gjør hver andre bedre, mener Kåre Ingebrigtsen. Han mener at saken nå er opp Hoftun selv.

- Har dere vurdert av andre kandidater, spør VG styreleder Koteng.

- Vi har hatt 21 navn på på blokka og vurdert tre kandidater nøye, svarer Koteng uten å ville avsløre navn, men sier at Trond Sollied ikke var med blant de tre siste.

Fikk klar beskjed av Bratseth

Ingebrigtsen spilte i Rosenborg i tre forskjellige perioder mellom 1985 og 1997.

Han gikk for åtte år siden til daværende sportssjef i RBK, Rune Bratseth, med spørsmål om hva som skulle til for å bli hovedtrener i Rosenborg. Svaret var klokkeklart:

- Kom deg ut og tren lag!

I 2007 tok han over Ranheim i 2. divisjon før han ble tippeligatrener for Bodø/Glimt foran 2008-sesongen.

Engasjementet i Nord-Norge varte i tre år, men i mai 2011 mistet Ingebrigtsen jobben etter at supporterne hadde krevd hans avgang etter en svak sesongstart. Et drøyt år senere dukket Ingebrigtsen opp som assitenttrener i Viking under Kjell Jonevret.

Kom inn 21. juli

21. juli i år ble Kåre Ingebrigsten presentert som Rosenborgs midlertidige trener etter at en lite fornøyd Per Joar Hansen hadde fått sparken for andre gang på Lerkendal.

- Dette er nok en av de raskeste prosessene i verdenshistorien. Jeg var på Viking-trening i morges, nå står jeg her. Det går fort i svingene, sa Kåre Ingebrigtsen på RBKs pressekonferanse samme kveld.

Samtidig gikk sportslig leder Erik Hoftun inn som Ingebrigtsens assistent.

- Jeg skal ikke være sjefen til Kåre. Han er sjefen min, og rapporterer direkte til styret, forklarte Hoftun på en pressekonferanse i kveld. En del av de oppgavene han har som sportslig leder, skal nå gis til andre, sa Hoftun den gang.

0,2 poeng bedre enn Perry

Etter en litt variabel start har Ingebrigtsen og Hoftun fått sving på Rosenborg. Etter ni seire på de 10 siste kampene sikret Rosenborg seg seriesølv ved å slå fjorårets mester, Strømsgodset 4-1.

- Jeg mener at den jobben som er gjort av trenerne vi har hatt i det siste (Ingebrigtsen/Erik Hoftun) har vært veldig bra. Jeg tror de aller fleste i spillergruppen er fornøyd med det som har vært, sa lagkaptein Tore Reginiussen til VG etter at sølvet var sikret.

RBK lå sølvplass da Per Joar Hansen ble fjernet og klarte i siste serierunde å gjenerobre plassen bak Molde på tabellen. Poengsnittet med Kåre Ingebrigtsen var denne sesongen 0,265 poeng bedre enn fjorgjengeren.

Her kan du lese mer om