LEVERTE: I Vikings andre kamp uten Veton Berisha, var Jon Dadi Bödvarsson nok en gang sentral. Sammen med Suleiman Adbullahi har han dannet et sterkt spisspar de siste to kampene. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Bödvarsson kan ha spilt sin siste Viking-kamp

Kjell Jonevrets spissknipe: Storspiller og forsvinner

STAVANGER (VG) Festfotball og spisser som leverer én etter én. Trener Kjell Jonevret (53) kunne ha jublet, men nå kan nok en toppscorer ha spilt sin siste Viking-kamp.

Joar Time
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mens Viking varter opp med festfotball og sin beste sesongstart på ti år med 28 poeng på de første 16 kampene, virker arbeidsforholdene til Jonevret langt fra enkle foran høstsesongen.

Treneren i fjor: – Ikke blitt som jeg ble lovet

Hver spiss som leverer ser nemlig ut til å forsvinne nærmest uten vederlag etter kort tid. Neste mann ut kan være islandske Jon Dadi Bödvarsson (23), som er ønsket av Kaiserslautern i Tyskland.

– Det er klart at det ville ha vært vanskelig om også han forsvant, sier Kjell Jonevret.

– Var dette din siste kamp, Bödvarsson?

– Det vet jeg ingenting om. Jeg vet at Kaiserslautern er interesserte og at klubbene snakker sammen. Hvis det passer min spillestil kan det godt være aktuelt. Vi får se.

Han ønsker seg til utlandet og spille på et høyere nivå for å styrke sjansen sine på det islandske landslaget som jakter EM-billett i Frankrike.

Aksepterer Bödvarsson-bud når erstatter er klar

Veton Berisha gikk kontrakten ut mens han storspilte med 11 mål på 14 kamper før han forsvant til 2. Bundesliga i Tyskland. Økonomisk hardt prøvede Viking satt igjen med utdanningskompensasjon for spilleren som har scoret fem mål på to treningskamper for sitt nye lag.

Berisha-overgangen: – Burde gitt åtte millioner kroner

Mot Aalesund herjet Jon Dadi Bödvarsson med to mål og én målgivende, mens spisskollega Suleiman Abdullahi (18) noterte seg for ett mål, én målgivende og to stolpetreff.

Viking har mottatt to bud på Bödvarsson fra tyske Kaiserslautern – og avslått begge. Islendingen har et halvt år igjen av kontrakten og har signalisert at han uansett går gratis etter sesongen.

– Budet vi har fått fra Kaiserslautern kan aksepteres om vi får inn en erstatter, sier fungerende Viking-direktør Henning Johannessen.

Artikkelen fortsetter under målshowet fra Viking stadion.

Kan erstattes av prøvespiller

Aalesund-kampen kan ha vært islendingens avskjedskamp for Viking.

– Hvis spillerne føler de kan utvikle seg bedre andre steder så kan andre få overta dem, men jeg tror jo at de både trives og utvikles bra her i Viking. Vi vet at han forsvinner før eller senere, så får vi håpe det blir senere og at han kan bidra til en flott Viking-høst også, sier Jonevret.

Både Raufoss-spilleren Rocky Lekaj og briten Kieffer Moore har gjort det bra på trening og får skryt av Jonevret.

Overkjørte Aalesund

Veton Berisha definerte vårsesongen for Viking med oppofrende jobbing, godt spill og mange mål. Da gjorde det godt for trener Kjell Jonevret at Vikings «nye» spisspar leverte på direkten i 4-1-seieren mot Aalesund.

Viking dominerte kampen fullstendig og vant fullt fortjent, i det som kan ha vært Jon Dadi Bödvarssons farvel med Stavanger-klubben.

Heldigvis for Jonevret ser klubben ut til å ha funnet seg en juvel i 18 år gamle Suleiman Abdullahi.

Da gjenstår bare å finne nigerianerens tredje makker denne sesongen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder