TAKKER MANAGEREN: Magne Hoseth løper til manager Ole Gunnar Solskjær etter scoringen mot Rosenborg. I bakgrunnen fortviler RBKs trenerteam Per Joar Hansen og Bård Wiggen. Foto: Bjørn S.Delebekk, VG

Solskjær-grepet som snudde opp ned på Hoseth-året

Molde-manageren innså at matchvinneren trengte avlastning for problemene

ULLEVAAL (VG) Tidlig i høst innså Molde-manager Ole Gunnar Solskjær at Magne Hoseth (33) måtte på banen i viktige kamper - for å få avlastning fra sin vanskelige livssituasjon.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I juli fikk Hoseth den brutale beskjeden om at samboeren Monica Eide Møster (25) var alvorlig kreftsyk igjen. Samtidig begynte Hoseths opptur på fotballbanen.

I VG Helg lørdag snakket Hoseth om sin syke samboer, som ligger på St. Olavs i Trondheim.

Etter en vårsesong med lite spilletid, og helt blottet for Hoseths midtbanevarmerke med målgivende pasninger og flotte scoringer, våknet fotballspilleren Hoseth.

I dag ble han matchvinner med en Hoseth-spesial i 4-2-seieren over Rosenborg. Frisparket ble skrudd over muren og dalte ned i nettet til 3-2, utenfor Daniel Örlunds rekkevidde.

- Vi hadde et lite stille øyeblikk etterpå, vi to. Han har hatt en fantastisk høst på banen. Han brukte det som avlastning på andre problem livet kan gi, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

VGTV: Tårevåt Hoseth etter kampen: - Det har vært et tøft år på alle måter

Hoseth brukte lang tid på å samle seg etter cuptriumfen. I flere minutter satt han på huk, med hodet bøyd mot gresset og med hendene foran øynene. Han gråt. Flere lagkamerater kom for å holde rundt midtbanespilleren.

Artikkelen fortsetter under bildet

KLARE FOR BANKETT: Molde-bærebjelkene Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad på vei inn på banketten på Hotel Bristol med kongepokalen. Foto: Stein Erik Stormoen/VG


- Lyst å spille

- Vi hadde en prat i garderoben i dag. Jeg sa: «Jeg føler dette er din dag». Men det hele begynte egentlig mot Aalesund i høst. Han var ikke på laget da vi satt på ferga over til Ålesund, men jeg bestemte meg for at nå er han i en sånn situasjon at han har lyst å spille sånne kamper, forteller Solskjær til VG.

PROTOKOLL: Send din hilsen til cupmesterne her!

- Siden har det bare løsnet veldig for ham. Jeg hadde en følelse av at foten hans ville bli avgjørende i dag, legger han til.

Hoseth forklarer den emosjonelle reaksjonen etter cuptriumfen slik:

- Når det er kamp tenker jeg ikke på det. Reaksjonene kommer sterkt etterpå. Jeg gjorde et intervju, men etter intervjuet kommer alle tankene mot henne og det vi har vært gjennom, og alt det familien har vært gjennom de siste syv årene, sier han til VGTV.

REFERAT: VG fulgte kampen direkte.

Ole Gunnar Solskjær, som nå har to ligagull og ett cupgull med de blå og hvite, vet selvsagt at Hoseths føtter har hatt en formidabel høst.

GULLGUTTER: Magne Hoseth jubler for cupgullet sammen med Tommy Høiland. Foto: Bjørn S.Delebekk, VG

* 13. september: Hoseth scorer to mål og har én målgivende i 3-1-seieren over fylkesrival Aalesund. Belønnes med en syver og «banens beste» på VG-børsen.

* 22. september: Hoseth scorer og har målgivende i 4-1-seieren over Sandes Ulf. Ny syver på VG-børsen. Ny «banens beste»-utmerkelse.

* 26. september: Hoseths høyrefotsmagi på overtid mot Lillestrøm sikrer ekstraomganger i semifinalen. Molde vinner straffesparkkonkurransen, der Hoseth setter den første.

* 26. oktober: Hoseth blir matchvinner i 1-0-seieren over Rosenborg på Aker Stadion, en knapp måned før cupfinalen.

- «Den her går inn», sa vi før han skjøt. Vi trente på dødballer i går, og vi prøvde en del andre, men på bussen tenkte jeg at dette er Magnes dag, sier Solskjær og beskriver Hoseth på denne måten overfor VG:

- Han betyr så mye for distriktet, klubben og laget. Daniel (Berg Hestad) og Magne er uvurderlige. Magne har en venstrefot som ikke mange har. En skuddfot. En dødballfot. Det er alltid mål «i'n».

- Det er han og Jo Inge som skyter for oss. Resten skal spille seg inn på femmeteren. Det er fint å ha noen som kan fyre av, mener Molde-manageren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder