Hoftun: – Har mottatt bud på Strandberg

Midtstopperen «ikke mentalt klar» til å spille mot Viking

FOTBALL

Rosenborg sikret tre poeng – klatret til tredjeplass

STAVANGER (VG) (Viking– Rosenborg 1-2) Etter seieren mot Viking forteller assistenttrener Erik Hoftun at Rosenborg har mottatt et konkret bud på stopper Stefan Strandberg

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 01:20

Strandberg var med Rosenborg på flyet fra Trondheim, men da lagoppstillingen ble offentliggjort klokken 1645, var lyngdølen fjernet fra troppen. Ingen i Rosenborg ville kommentere hvorfor. Ifølge Cmore skulle Strandberg «ikke være mentalt klar» til å spille oppgjøret.

– Vi fikk i tolvte time et bud på Stefan Strandberg, og det er såpass bra at vi tror det blir noe av, sier assistenttrener Erik Hoftun til VG etter kampen.

– Det var ikke Strandberg som ikke ville spille, det var mitt valg at han ikke gjorde det fordi han ikke var fokusert nok, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

– Vi ville ha ham til å spille, men han følte seg ikke klar. Da tok vi avgjørelsen på at han ikke skulle spille, og han var ikke med spillerbussen fra hotellet, forklarer Hoftun.

– Hva synes du om opptredenen?

– Jeg har stor forståelse for hans situasjon. Overgangen er så realistisk at jeg forstår hans situasjon.

Hoftun ville ikke si noe om hverken hvilken klubb, eller hvilket land, budet har kommet fra.

Kom inn - scoret

Per Verner Rønning tok Strandbergs plass i lagoppstillingen, men like før kampstart måtte også han kaste inn håndkleet. Dermed ble det Jørgen Skjelvik som utgjorde stopperpar sammen med islendingen Holmar Örn Eyjolfssson.

VG Live:Fyldig referat!

Det var ingen dum løsning. Bærum-karen var nemlig sist på ballen da Rosenborg tok ledelsen i Stavanger.

Etter 12 minutter klønet Håkon Skogseid på merkelig vis ballen til hjørnespark for trønderne. Det tok Ole Kristian Sælnes. Ballen fant Mikkel Diskeruds høyrefot, men Vidar Nisja redde en god avslutning på streken. Returen sov Viking-spillerne på, og Skjelvik kunne enkelt sende trønderne i ledelsen.

Så, etter 34 minutter kom en fantastisk scoring. Keeper Örlund satte hurtig i gang, Riski fraktet videre til Pål André Helland på løp langs høyrekanten. Han ventet på Mike Jensen, som fra 19 meters hold nydelig plasserte ballen i vinkelen bak Viking-keeper Østbø. En klassescoring som Kåre Ingebrigtsen nok tar med som videovedlegg i søknaden om å få fortsette som trener i klubben.

Saken fortsetter under bildet!

Byttet to

En tydelig misfornøyd Viking-trener Kjell Jonevret byttet to spillere inn i pausen. De to afrikanerne Osita Chikere og Makhtar Thioune erstattet islendingene Steinthor Thorsteinsson og Björn Daniel Sverrisson i håp om mer trøkk framover.

Det var imidlertid lokale André Danielsen som fra høyrebacken skapte Vikings første sjanse i andreomgangen, men Daniel Örlund var fint ute og avverget avslutningen på raidet til den landslagsaktuelle høyrebacken.

Osita Chikere kom til en stor sjanse etter drøye timen, men fikk aldri skikkelig trøkk på avslutningen med hodet. Igjen satte Rosenborg og Daniel Örlund hurtig i gang en kontring. Pål André Helland serverte Alexander Søderlund alene mot Arild Østbø, men spissen sløste bort muligheten til å avgjøre oppgjøret for godt.

Like etter satte Helland fart igjen. Denne gang valgte han å avslutte selv, men igjen var Østbø på pletten med en god redning. Angrepet gledet nok Ingebrigtsen likevel. Det var noe «Eggensk» over Rosenborg mot Viking. Og Helland var en av de fremste eksponentene for det fram til han ble erstattet av Morten Gamst Pedersen.

Viking-debut

Viking på sin side ga debut til siddisen Carl-Henrik Refvik (19). Den tidligere Vidar-spilleren kom inn på kanten, mens Viking gikk over til 4-4-2.

Like etter fikk laget et håp om poeng. Kristoffer Haugens presise hjørnespark fant hodet til Håkon Skogseid, og stopperen banket inn ballen bak Örlund. Da ble det for første gang fyr i publikum i Stavanger.

Dessverre for disse, ikke like mye i spillerne. Igjen var det Rosenborg som var nærmest scoring. Riku Riskis gode avslutningsforsøk etter en ny kontring, ble imidlertid igjen reddet av Østbø.

Dermed kunne Kåre Ingebrigtsen smile bredt på sin første tur til Stavanger etter at han forlot klubben i sommer. Selv om han naturligvis var fornøyd med tre viktige poeng, spørs det om han ikke var enda mer fornøyd med spillet.

For dette lignet i store deler av kampen på det Rosenborg så mange i Trondheim har savnet. Så lenge.

Her kan du lese mer om