Suker utskjelt av sinte Kroatia-fans

VM-toppscoreren fra 1998 lot seg imponere av Norge

ULLEVAAL (VG) (Norge – Kroatia 2-0) Kroatias fotballpresident Davor Suker (47) tok Norge-tapet med fatning, men da han skulle forlate Ullevaal i kveld startet bråket med egne supportere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Suker ga et kort intervju til VG før han skuffet gikk ut dørene på Ullevaal stadion. Der møtte Kroatias største fotballspiller gjennom tidene, toppscoreren fra VM i 1998 der Kroatia tok bronse, kroatiske supportere som ikke aksepterte at Jo Inge Berget fikk herje med Dario Srna & co. da Norge slo Kroatia 2–0.

Fotballpresidenten var mann nok til å gå i diskusjon med de oppgitte supporterne, men dialogen utviklet seg raskt til mer eller mindre krangling og roping. Til slutt slo Suker ut med armene mens han gikk bort fra den gretne gjengen.

REFERAT: Les fyldig kampreferat her

Kroatia kom fra skuffende 0–0 mot Aserbajdsjan. I løpet av fire dager har gruppefavoritten mistet overtaket i Norges gruppe – og nå risikerer kroatene å måtte spille playoff.

Kort tid før den opphetende situasjonen svarte Suker følgende på VGs spørsmål om baklengsmålene kom for lett:

– Haha. Poenget med spillet er å score mål, og Norge scoret to mer enn Kroatia. Kanskje første omgang ender uavgjort, svarte Suker – og fortsatte:

– Vi hadde en fantastisk posisjon i sommer. Nå kjemper vi om annenplassen. Jeg håper vi kan avgjøre i den siste kampen. Kroatia slår Malta, og Norge spiller uavgjort i Italia. Det er ikke enkelt å slå Italia, sier han.

– Ble du imponert av Norge?

– Selvfølgelig! Jeg er en fotballfan. Det var en fantastisk stemning, og et fantastisk lag som vant. Det er bra for fotballen, så jeg ønsker dere lykke til.

Sett denne? VG møtte Suker i Zagreb

– For kort tid siden var Jo Inge Berget helt ute i kulden i Cardiff. Nå scorer han to mot dere. Hvordan er det mulig i fotball?

– Jeg ønsker ham alt det beste, men jeg kan ikke snakke mer. Jeg er president, jeg er lei for det.

BØRSEN: Så mange poeng fikk Berget

Da NRK spurte om hva han syntes om den skjeggete mannen som scoret to mål, svarte Suker:

– Ok, kanskje Corluka scoret én gang? Det var en stor, stor hjemmeseier. Gratulerer! Det er vanskelig når laget ditt taper, men jeg er en sportsmann og selvfølgelig ønsker jeg dere alt godt.

– Jeg vil se Italia, Norge og Kroatia i Frankrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder