Her er tallene som viser hvor vanskelig det er å få sjansen på A-laget

Martin har over ett år på seg på å bli klubbens yngste gjennom tidene

STJERNELAG: Real Madrid-spillerne poserer foran hjemmekampen mot Barcelona i oktober. Bak fra venstre: Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepé, Toni Kroos, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo. Foran fra venstre: James Rodriguez, Isco, Daniel Carvajal, Marcelo, Luka Modric. Foto:Javier Soriano,Afp

Ødegaard knuser Real Madrids alderssnitt

Martin Ødegaard (16) er på vei inn i stall der ingen fikk spilletid på A-laget før de var 18 og flertallet debuterer først etter de har feiret 21-årsdagen.

Artikkelen er over fem år gammel

Tirsdag kveld, 16 år og 20 dager gammel, ble Ødegaard hentet i privatfly på Rygge flyplass og fraktet til Spania. Der venter forhandlinger om kontrakt med giganten Real Madrid.

VG får opplyst at Martin Ødegaard er forespeilet en plass i A-stallen umiddelbart, og at supertalentet langt på vei er lovet spilletid med de beste. Draktnummer 16 skal allerede være trykket opp med Ødegaards navn på ryggen for å vise hvor intenst Real Madrid ønsker drammenseren.

Dersom tidenes yngste norske landslagsspiller blir klar for hovedstadsklubben, og får sin debut denne sesongen, blir han også den yngste gjennom tidene som har fått spilletid for Real Madrid.

Rivera har rekorden

Og han har faktisk godt over ett år på seg på å slå klubbrekorden. Alberto Rivera var 17 år og 114 dager da han 10. juni 1995 fikk sjansen mot Celta Vigo.

VG+:Superanlegget som kan bli Ødegaard nye hjem (krever abonnement)

Av de 22 spillerne som står oppført i dagens Real Madrid-tropp, har kun seks debutert i den hvite drakten i tenårene. Iker Casillas ble tidenes yngste I Real Madrid-buret da han som 18-åring fikk sine første minutter borte mot Athletic Bilbao 12. september 1999.

Også tredjekeeper Pacheco, stopperkjempen Raphaël Varane, rutinerte Sergio Ramos, brassen Marcelo og lovende Jesé debuterte for Real Madrid før de fylte 20.

Men dette er langt fra normalen. Flere av stjernene, som Luka Modric og Toni Kroos, ble riktignok hentet til den spanske hovedstaden godt etter at de kvittet seg med merkelappen talentfulle, men snittalderen for debuten på A-laget i dagens Real Madrid-tropp er 22 år.

I MADRID: Martin Ødegaard. Foto:Cornelius Poppe,NTB scanpix

På plass i Madrid

Etter det VG kjenner til er målet med Ødegaards reise til Madrid å bli enig med giganten, som i kveld spiller lokaloppgjør mot byrival Atletico, om en overgang. Dette er tredje gang pappa Hans Erik besøker Real Madrid på et halvt år mens Martin selv gjester den regjerende Champions League-mesteren for andre gang.

Dersom 16-åringen skulle ende opp med draktnummer 16, som allerede skal være trykket opp, betyr det at han er garantert førstelagsspill.

I spansk fotball er reglene slik at spillere med nummer 1 til 25 ikke kan spille for et reservelag. Real Madrid Castilla, som spiller på nivå to i Spania, er derfor utelukket om Ødegaard får drakten han er lokket til Madrid med.

– Dette er et fantastisk signal. Det enkleste for klubben hadde vært å gi ham et draktnummer fra 26 og oppover, slik at de kunne ha hatt en reserveløsning til ham. Om de gir ham nummer 16 og plass i A-stallen, viser det hvor stor tro Real Madrid har på Martin Ødegaard, sier CMores La Liga-ekspert, Petter Veland, til VG.

Troppen med alder, nasjonalitet og debutalder på A-laget:

Keepere:
1. Iker Casillas (33) – Spania – 18
13. Keylor Navas (28) – Costa Rica – 27
25. Pacheco (22) – Spania – 19

Forsvar:
2. Raphaël Varane (21) – Frankrike – 18
3. Pepe (31) – Portugal – 26
4. Sergio Ramos (28) – Spania – 19
5. Fabio Coentrao (26) – Portugal – 23
12. Marcelo (26) – Brasil – 18
15. Daniel Carvajal (22) – Spania – 21
17. Alvaro Arbeloa (31) – Spania – 21
18. Nacho Fernandez (24) – Spania – 21

Midtbane:
6. Sami Khedira (27) – Tyskland – 23
8. Toni Kroos (25) – Tyskland – 24
10. James Rodriguez (23) – Colombia – 23
11. Gareth Bale (25) – Wales – 24
19. Luka Modric (29) – Kroatia – 26
23. Isco (22) – Spania – 21
24. Asier Illarramendi (24) – Spania – 23

Angrep:
7. Cristiano Ronaldo (29) – Portugal – 24
9. Karim Benzema (27) – Frankrike – 21
14. Javier Hernandez (26) – Mexico – 26
20. Jesé (21) – Spania – 19

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder