Stor VG-kåring: Ronaldo bedre enn Messi - igjen

Han scorer mest i verden. Og han scoret hele veien til
Champions League-tittelen. Cristiano Ronaldo (29) har vært verdens beste spiss i år.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Et mislykket VM ødelegger ikke for portugiseren. Cristiano Ronaldo leverer så jevnt på et gigantisk nivå at han plasserer Lionel Messi i skyggen i VGs førjulskåring - akkurat som i fjor.

Når Gullballen (FIFA Ballon d’Or) deles ut til verdens beste fotballspiller 12. januar, er Ronaldo favoritt til å ta innersvingen på Messi igjen. Den tyske verdensmesterkeeperen Manuel Neuer levnes liten sjanse.

Kommentar: Begge fortjener bare det beste

Etter at Ronaldo vant Gullballen i 2008, kunne Messi smile bredest fire år på rad. I fjor var Ronaldos gullglis tilbake.

VG-sporten har allerede kåret årets beste keeper, forsvarer og midtbanespiller. Bli med i diskusjonen i kommentarfeltet om hvem som har vært den beste spissen. Hva synes du om VG-sportens rangering?

61 Ronaldo-mål

Det mest imponerende med Ronaldo er at han aldri tar pause. «Måltørke» finnes ikke i hans vokabular. Man skjønner hvorfor når man ser ham i aksjon. Offensivt er han i nærheten av komplett. Kombinasjonen av supermann-fysikk, kroppsbeherskelse, balanse, timing og avslutningsteknikk gjør ham nesten ustoppelig.

29-åringen har så rikt repertoar at han er farlig uansett hvor han befinner seg, hvor ballen kommer og hvor god tid han har. Ronaldo scorer med hodet, med høyre, med venstre – og med knærne om nødvendig. På volley eller langs bakken. På frispark og straffespark. Etter corner. På kontringer. Og de undervurderte «dukk opp»-målene.

Så langt i 2014 har han 61 mål og 22 assists på 59 kamper for klubb- og landslag. Messi har 56 mål på 65 kamper. Ronaldos målsnitt på 1,03 mål per kamp er bedre enn Messis 0,86.

Real Madrid-spissen pøste inn vanvittige 17 mål i Champions League forrige sesong, inkludert ett mål i finalen (Atletico Madrid), to i semifinalene (Bayern München), ett i kvartfinalene (Dortmund) og fire i åttendelsfinalene (Schalke 04).

Ronaldo vant både Champions League og Copa del Rey, men i ligaen ble det en skuffende tredjeplass.

I høst har den jålete superstjernen levert i et ufattelig tempo. 32 mål på 24 kamper for Real Madrid er nesten litt sprøtt. Real har vunnet 21 kamper på rad. I desember ble han den raskeste til å score 200 mål i La Liga, i hans 178. kamp.

VGs jury:Trond Johannessen, Truls Dæhli, Øyvind Brenne, Sindre Øgar, Øyvind Herrebrøden og Knut Espen Svegaarden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder