FIKK STRAFFE: Sandnes Ulfs Steinthor Thorsteinsson sa etter kampen at han ikke trodde dommeren skulle blåse straffe. Foto: Scanpix/ Kent Skibstad

Thorsteinsson om straffen: - Kanskje litt billig

Snudde 0-1 til 5-1

Thorsteinsson sto bak fem mål

Fredrikstad har kniven på strupen før møte med Molde og Rosenborg

SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - Fredrikstad 5-1) Steintor Thorsteinsson skaffet Sandnes Ulf to straffer og et mål da de spilte skjebneoppgjøret mot Fredrikstad. Den siste av straffene innrømmer han var litt billig.

Joar Time
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I det 59.minutt ledet Sandnes Ulf 2-1 og gjestene fra Fredrikstad hadde fremdeles mulighet til å snu kampen. Da gikk Steinthor Thorsteinsson over ende i feltet og dommeren blåste straffe.

Etter det var det ingen vei tilbake og kampen endte 5-1 i Sandnes Ulfs favør.

Etter kampen innrømmer islendingen at det ikke var mye kontakt før han gikk i bakken.

- Den var kanskje litt billig, og jeg trodde ikke dommeren skulle blåse straffespark, men det var ingen filming i bildet. Jeg fikk et lite touch som gjorde at jeg falt, men det var som sagt av den billige sorten, sa han til VG Nett.

Ikke skylde på straffespark

Fredrikstad-trener Trond Amundsen mente også at straffesparket var billig.

- Vi forberedte spillerne på at Sandnes Ulf hadde enkelte som faller lett, men ble likevel straffet i dag, sa han til VG Nett med klar henvisning til Thorsteinsson.

Amundsen vil likevel ikke skylde tapet på et billig straffespark.

- Dette var rett og slett trist. Vi slet med direktespillet til Sandnes Ulf, og ble tydelig preget av å få mål i mot. Nå må vi bare brette opp ermene, og ta kamp for kamp, sier Amundsen.

Ulf klatrer forbi

Etter straffemålet ledet Sandnes Ulf 3-1 etter først å ha havnet under etter elleve minutter.

VG LIVE: Les fyldig referat fra kampe n

To kjappe overganger drepte kampen da Sandnes Ulf økte til 4-1 på få minutter etter en times spill - før Thorsteinsson fastsatte sluttresultatet til 5-1.

Resultatet betyr at Sandnes Ulf klatret forbi Fredrikstad på tabellen og inntok kvalikplassen.

Fredrikstad har nå kniven på strupen for å overleve i divisjonen, for i to av lagets tre siste kamper skal laget fra plankebyen møte gulljagende Rosenborg og Molde.

Svært mye på spill

Møtet ble på forhånd kalt for en skjebnekamp for begge lagene: Sandnes Ulf lå to poeng bak Fredrikstad og kvalikplass før kampen, og vinneren av oppgjøret kunne forberede seg på sluttspurten med et lite forsprang i kampen mot nedrykk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SCORET: Sandnes Ulfs Anel Raskaj setter ballen bak Fredrikstads keeper Jon Masalin. Foto: Scanpix/ Kent Skibstad

Fredrikstad kom til Sandnes med tre strake tap i bagasjen, mens Sandnes Ulf sto med ett poeng på de tre siste kampene - riktignok etter to kamper som var mer egnet for vannpolo enn fotball.

De to tapene kom borte mot Molde og Rosenborg, to lag Fredrikstad møter i sine to siste kamper for sesongen.

Begge lag uttalte på forhånd at et tap ville stille laget i en ytterst vanskelig situasjon. Med andre ord; svært mye stod på spill på Sandnes stadion.

Fredrikstad best i gang

Sandnes Ulf slet med å finne hverandre innledningsvis, og det visste Fredrikstad å utnytte.

Martin Pusic ledet an en god bortekontring etter 11 minutter, og traff en uheldig Morten Bertolt foran mål. Dansken var uheldig og løp ballen inn i eget mål, til stor lettelse for østfoldingene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STARTET BRA: Fredrikstads Martin Pusic jubler for 1-0-målet i begynnelsen av kampen. Senere skulle det kom fem mål imot. Foto: Scanpix/ Kent Skibstad

Begge lag begynte å produsere farligheter, men det var Sandnes Ulf som tok over banespillet inn mot pause. Det resulterte også i to mål; først gikk Steinthor Thorsteinsson kontant i bakken i feltet etter en noe unødvendig takling av Robert Stene. Christian Gytkjær var sikker fra straffesparket, og utligningen var et faktum.

Hjemmelaget fortsatte å dominere inn mot pause, og fikk resultatet laget jaktet tre minutter før hvilen.

Teknikeren Anel Raskaj mottok ballen på 17 meter og dro seg flott inn i feltet, før han avsluttet sikkert til side for Jon Masalin.

Både Sandnes Ulf og Fredrikstad hadde muligheter til flere mål, men 2-1 stod seg til pause.

Kontret i senk

Fredrikstad startet friskere etter hvilen og kom til gode skuddmuligheter, men hjemmelaget var i det farlige hjørnet på sine overganger.

To kontringer etter 60 og 63 minutter avgjorde på mange måter kampen. Først løp Steinthor Thorsteinsson seg fri sekstenmeteren før han gikk i bakken i duell med en Fredrikstad-forsvarer.

Dommer Svein-Erik Edvartsen dømte straffespark til store protester fra bortelaget. Danske Gytkjær satte straffesparket sikkert i mål.

Like etterpå kom hjemmelaget to mot én, og Torsteinbø satte spikeren i kista med 4-1 via stolpen. Minuttet før slutt satte Thorsteinsson inn 5-1 etter nok en Sandnes Ulf-kontring.

Fra 0-1 til 5-1 og en solid vitamininnsprøytning for Sandnes Ulf i innspurten.

For Fredrikstad er situasjonen lite lystig. Laget befinner seg nå under streken, med vanskelige kamper mot Odd, Rosenborg og Molde igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder