RIVALER: Robin van Persie og Klaas-Jan Huntelaar er rivaler og lagkamerater. Her er de på Nederlands trening i Krakow sammen med Dirk Kuyt 6. juni. Foto: Anne-Christine Poujoulat, AFP

Misfornøyd Huntelaar ut mot vrakingen

Wesley Sneijder avviser krangling i Nederlands tropp

(VG Nett)Den nederlandske stjernespissen Klaas-Jan Huntelaar, som ble toppscorer i EM-kvaliken, er misfornøyd med at han blir vraket til Danmark-kampen lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Nå går Wesley Sneijder ut og avviser at det er bråk i leiren.

Nederlands trener Bert van Marwijk skal allerede ha gitt beskjed om at Klaas-Jan Huntelaar vil være på benken i åpningskampen mot Danmark. van Marwijk foretrekker en 4-2-3-1-formasjon, med bare én ren spiss.

Og der spiller Arsenal-stjernen Robin van Persie.

APP: VGs sportapp

Huntelaar tar vrakingen tungt, og har ifølge Digibet fortalt en tysk avis at han kunne spilt sammen med van Persie.

- Robin er en naturlig nummer 10. Han spiller mye dypere enn meg og derfor kunne vi fint spilt sammen.For øyeblikket er jeg skuffet over at treneren har bestemt at jeg ikke får spille, sier Klaas-Jan Huntelaar.

SAMMEN: Robin van Persie og Klaas-Jan Huntelaar sammen på banen for Nederland - mot Bulgaria i Amsterdam 26. mai 2012. Foto: Michael Kooren, Reuters

Nederland er ikke ukjent med internt bråk under mesterskap. Nå spekuleres det i om hvor sårbare de oransje er ettersom Klaas-Jan Huntelaar innrømmer at han både er skuffet og sint.

Schalke-spissen ble toppscorer i Bundesliga med hele 29 mål. Han ble også suveren toppscorer i EM-kvalifiseringen (12 mål).

- Jeg er ikke en spiller som løper fra en utfordring. Min ambisjon er å spille, sier han.

Arjen Robben, Wesley Sneijder and Ibrahim Afellay startet bak Robin van Persie i den siste treningskampen før EM mot Nord-Irland. Van Persie scoret to, det samme gjorde Afellay, mens Sneijder og forsvarsspilleren Roon Vlaar og scoret i 6-0-seieren.

- Vi har to verdensklassespillere. En toppscorer i Tyskland og en i England. Det er treneren som må ta den endelige avgjørelsen, sier Wesley Sneijder.

Han avviser bråk i den nederlandske troppen.

- Vi har det fint. Det er ingen krangling. Dette laget har vært sammen i lang tid, og det er ingen problemer, sier Sneijder ifølge nyhetsbyrået AFP.

I den første kampen skal Nederland ut mot Danmark. Deretter venter Tyskland og Portugal i EMs tøffeste gruppe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder