STJERNEGLIS: Sander Berge var i godt humør under landslagets trening i San Marino tirsdag formiddag. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Sander Berge brennhet i Spania: – Gir meg positive følelser

SAN MARINO (VG) Det er bare en drøy måned siden overgangsvinduet stengte. Men spekulasjonene rundt Sander Berge (19) har allerede blusset opp igjen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er ikke hver dag en norsk fotballspiller pryder hele forsiden til en utenlandsk avis, men dette er en slik dag: «Kommer tilbake for Berge», skriver spanske Estadio Deportivo på fronten til tirsdagens papiravis, med et stort bilde av Asker-gutten i norsk landslagstøy.

Ekspert: – Aldri sett Lagerbäck sånn

– Det gir meg positive følelser. Det skaper litt entusiasme og energi og kan gi en positiv boost, sier Sander Berge til VG etter tirsdagens treningsøkt i solfylte San Marino.

FORSIDEGUTT: Sander Berge pryder dagens forside av den spanske avisen Estadio Deportivo. Foto: Faksimile Estadio Deportivo

Har ikke snakket med Genk

Avisen skriver at den spanske storklubben Sevilla, som ikke lyktes i å signere Berge i sommer, forbereder seg på å gjøre et seriøst framstøt for å sikre seg Genks midtbanespiller allerede i januar.

– Kan det skje noe i januar?

– Det er vanskelig å si. Nå har ikke jeg snakket med Genk eller forberedt noe rundt det neste overgangsvinduet. Det er en god stund til, så det blir vanskelig å spekulere i det akkurat nå, sier 19-åringen.

Sevilla ser angivelig på Berge som erstatteren til Premier League-aktuelle Steven N'Zonzi.

Genk-sjef: Ville ikke solgt Berge for 300 mill.

Ifølge Estadio Deportivo skal Genk være mer villige til å selge Berge i januar enn de var i sommer, «selv om prisen fortsatt er høy», skriver avisen. Genks administrerende direktør har tidligere uttalt at han ikke ville solgt nordmannen for 300 millioner kroner.

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med Sander Berges agenter Mike Kjølø og Morten Wivestad.

Slik er det å dekke et av verdens dårligste landslag:

Fokuserer ikke på andres meninger

Etter kun to seirer på de ni første serierundene ligger Berges Genk på niendeplass i den belgiske ligaen. Den belgiske journalisten Kjell Doms sa nylig til VG at han mener Berge «ikke har vært i nærheten» av nivået han viste forrige sesong. Selv antyder Berge at han mener oppfatningene blir i overkant farget av lagets prestasjoner.

– Jeg prøver å fokusere minst mulig på hva folk utenfor sier. Vi har ikke hatt de samme resultatene denne sesongen, og da bygger det seg gjerne opp litt negativitet. Men jeg mener at jeg har hatt en fin kurve allikevel, selv om laget ikke har levert så gode resultater. Jeg har spilt samtlige minutter i både cup og serie, og ser på utviklingen som positiv, sier Berge.

Her unnskylder Lagerbäck seg etter misforståelse:

Landslagssjef Lars Lagerbäck har fulgt nøye med på Berges spill denne høsten. Svensken sier at den høyreiste midtbanespilleren «kan bli veldig viktig for norsk fotball fremover», og vurderer sesongstarten hans på følgende vis:

– Sander er fortsatt veldig ung og kan fortsatt utvikle ting. Laget hans har hatt en tyngre start denne høsten enn de hadde på våren, men det er typisk for en ung spiller at det kan gå litt i bølger.

Lagerbäcks assistent, Per Joar Hansen, forteller at han vet det har vært interesse for Berge fra spansk fotball i en god stund. Han er svært optimistisk på spillerens vegne.

– Han har alle egenskapene som skal til for å være bofast i landslaget de neste 15 årene. Han har alle forutsetninger for det. Det er det ingen tvil om, sier «Perry».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder