HOVEDMANNEN: Irland-Danmark 1-5. Tre mål og hat-trick fra Danmarks Christian Eriksen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Eriksen høynes til «verdensklassespiller» i danske tabloider

Det er veldig ofte treneren, manageren, som får mest ros når en nasjon når et sluttspill i fotball. Men i Danmark overgås Åge Hareide, naturlig nok, av Christian Eriksen.

De danske tabloidene overgår hverandre i beundringen av den danske playmakeren, han som gikk fra å være en litt ufarlig playmaker til en effektiv og kreativ landslagsspiller i den siste kvalifiseringen.

Men også Hareide, som Erik Hamren fikk med Zlatan Ibrahimovic i sin tid, får ros for at han har fått så mye ut av nettopp Christian Eriksen.

Schmeichel om Hareide: - En moderne leder

Ekstrabladets sportssjef Allan Olsen skriver i dag:

«JEG HAR SKREVET DET før, men vi tåler en vist en gentagelse: Christian Eriksen står fuldstændig på toppen af sin karriere både på klub- og landshold. Mod Irland blev han samtidig yngste mand nogensinde til at runde 75 landskampe, og et godt VM i Rusland vil sende ham helt op i Michael/Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Preben Elkjær-klassen.

Han er den offensive leder på det danske landshold – og det har Åge Hareide også sin andel i. Ja, måske er det nordmandens største triumf, at han har fået Christian Eriksen til at lyse så klart som landsholdsstjerne, og lige præcis det har bragt Danmark til VM

VGs kommentator i Dublin: Han har gjenforent Danmark og Norge

Se «Kong Christian»-perlene som sendte Danmark til VM under:

BTs sportskommentator skriver:

«KONG CHRISTIAN står ikke længere bare ved højen mast. Han marcherer østpå til sommer med sit hold af tro følgesvende. For hvad skal man næsten sige om Christian Eriksen på en aften, hvor han scorer tre geniale mål? Danmark har ikke bare fået en verdensklassespiller. Danmark har fået en landsholdsspiller af ypperste klasse. En af dem, der på hovedrystende vis sprænger karakterskalaer, vinder kampe og sikrer slutrundekvalifikationer. Det findes ikke superlativer nok i ordbogen!»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder