SANCHEZ-MAGI: Scoringen til Alexis Sanchez var en perle. Han fikk vende opp på 30 meter og forsere fremover med ballen før han fra 17 meter curlet ballen elegant i lengste hjørne. Foto: John Sibley Reuters

Sánchez slo tilbake da Arsenal smadret Lincoln

(Arsenal-Lincoln 5-0) Lincoln holdt følge med et tamt Arsenal-lag de første 45 minuttene, men på overtid sendte Theo Walcott hjemmelaget i føringen. Da gikk lufta ut av Lincoln-ballongen.

 • Even Lübeck

Artikkelen er over tre år gammel

Alexis Sánchez har høstet mye kritikk for sin oppførsel den siste tiden. Mot non-league laget Lincoln var chileneren tilbake i gammel slag da han noterte seg for både mål og målgivende.

Men etter de første 45 minuttene så det ikke ut som det skilte 87 plasseringer i ligasystemet mellom de to lagene.

Gjestene spilte en svært god førsteomgang og var på høyde med et Arsenal-lag som virket uinspirert og umotivert.

Men på overtid i 1.omgang kranglet Theo Walcott inn ballen fra ni meter etter en vegg med Kieran Gibbs.

Les også: Lagerbäck om Sánchez-gliset: – Viktig hvordan man opptrer på benken

Etter Walcott-scoringen virket det å være kun ett lag på banen, anført av en god Alexis Sánchez:

*Etter 53 minutter økte Olivier Giroud til 2-0. Hector Bellerin spilte vegg med Alexis Sanchez inne i gjestenes 16-meter før den spanske backen fant Giroud på 12 meter. Han satte ballen inn i det åpne nettet.

*Fem minutter senere var Lincoln-kaptein Luke Waterfall uheldig da han styrte et innlegg fra Gibbs i eget mål.

*Etter 72 minutter tegnet også Alexis Sánchez seg på scoringslisten. Chileneren fikk vende opp på 30 meter uten press og forsere fremover med ball før han curlet ballen i lengste fra 17 meter.

*Bare to minutter senere var det Aaron Ramsey som var sist på ballen da han økte til 5-0. Sánchez slo inn på bakerste og fant waliseren, som dro av Lincoln-målvakt Paul Farman før han regelrett spaserte ballen i mål.

Les også: Nytt mareritt for Arsenal: – Rimelig ydmykende

Seieren gjør at Arsenal nå har vunnet 19 av sine siste 20 FA-cup kamper.

– Nå må vi avslutte Premier League-sesongen på best mulig måte. Vi er også i semifinalen i FA-cupen. I løpet av noen få uker kan mye se annerledes ut, sa Petr Cech etter kampen til BT Sport.

– I det siste har vi skuffet fansen. Nå vil vi til Wembley enda en gang og vinne FA-cupen, sa Arsene Wenger til samme kanal.

– Jeg fokuserer på jobben min. Jeg gjør alltid det, så lar jeg andre folk bedømme jobben jeg gjør. Jeg er ikke for bekymret for resten, jeg fokuserer kun på neste kamp, supplerte treneren, som har vært i hardt før den siste tiden.

Store protester mot Wenger

Før kampen protesterte Arsenal-fansen med skilt med skriften «Wexit». Etter fem tap på de siste syv kampene har enkelte Arsenal-fans fått nok av Arsene Wenger, som har vært klubbens trener siden oktober 1996. Franskmannen har i løpet av den siste tiden vært under et enormt press, og nå spekuleres det i om hvor lenge Wenger sitter før han erstattes.

Kommentar: Orker Wenger mer nå?

Overraskende jevnt den første omgangen

Arsenal og Lincoln har møttes én gang tidligere. Det var i 1915 i 2. divisjon, og da vant Lincoln 1-0. Lincoln er det første non-league laget som har nådd kvartfinalen i FA-cupen siden QPR gjorde det i 1914.

Gjestene fullt på høyde med hjemmelaget de første ti minuttene. Lincoln startet med de samme elleve som startet mot Burnley i femte runde, og det fungerte godt.

Arsenals første mulighet kom etter ti spilte minutter. Alex Oxlade-Chamberlain slo en strøken crosser til Hector Bellerin, som hadde gått på et sugende løp fra sin høyre back posisjon. Han fant Aaron Ramsey på 16 meter, men forsøket fra waliseren snek seg utenfor stolpen.

Sist runde: Walcott-jubileum hindret Wenger-fadese

Etter drøye halvtimen var det gjestenes Nathan Arnold som viste seg frem. Lincoln-spilleren kom seg inn i Arsenals 16-meter før han dro av Laurent Koscielny med en herlig skuddfinte. Petr Čech måtte ut i full strekk for å redde skuddforsøket fra Arnold.

1-0: Theo Walcott bredsider Arsenal i ledelsen. Foto: Matt Dunham AP

På overtid var hjemmelaget heldige etter flipperspill i Lincoln-boksen. Ballen endte hos Walcott, som etter en vegg med Gibbs banket ballen i mål. Scoringen var Walcotts femte denne sesongen i FA-cupen, flere enn noen annen.

Dominerende etter pause

Hjemmelaget kom ut i 100 etter pause og skapte en dobbelsjanse etter bare fire minutter. Først fikk Olivier Giroud Farman ut i full strekk, før Gibbs headet over på merkelig vis fra seks meter.

Deretter scoret hjemmelaget to kjappe på fem minutter. Først ved Giroud etter pasning fra Bellerin, så et selvmål fra kaptein Waterfall etter innlegg fra Gibbs.

Drøye kvarteret før slutt vartet nok en gang hjemmelaget opp med to kjappe scoringer på to minutter. Først curlet Sánchez ballen i lengste, før chileneren satte opp Ramsey som fastsatte sluttresultatet til 5-0. Waliseren dro iskaldt av Farman før han spaserte ballen i mål.

Dermed er Arsenal klare for sin 29. FA-cupsemifinale. Manchester City gikk videre tidligere på lørdag etter seier over Middlesbrough, mens Tottenham møter Millwall søndag. Chelsea og Manchester United gjør opp om den siste semifinalebilletten på mandag.

Les også

 1. Walcott-jubileum hindret Wenger-fadese

  (Sutton United-Arsenal 0-2) Theo Walcotts 100. scoring i Arsenal-trøyen brakte laget videre til kvartfinalen i…
 2. Ny Leicester-smell: Røk ut av FA-cupen mot lille Millwall

  (Millwall - Leicester 1-0) De spilte 11 mot 10 i mer enn en halvtime, men Leicester røk likevel på et pinlig tap mot…

Mer om

 1. Arsenal FC

Flere artikler

 1. Alexis Sánchez med frekk scoring da Arsenal snudde til seier

 2. Sánchez sendte Arsenal inn i topp fire-kampen og hintet om ny kontrakt

 3. Sánchez sendte Arsenal inn i topp fire-kampen og hintet om ny kontrakt

 4. Deeney dediserer Arsenal-skalpen til England-legende

 5. Champions League-døra står på gløtt for Arsenal

Fra andre aviser

 1. Arsenal valset over lille Lincoln - enkelt til semifinale

  Aftenposten
 2. Sánchez berget Arsenal-seier på overtid

  Aftenposten
 3. Mareritt for Arsenal: Ydmyket og utslått på egen hjemmebane

  Aftenposten
 4. Wenger blåste av Sánchez-spørsmål: – Jeg håper at han skriver under på en ny avtale

  Aftenposten
 5. Arsenal unngikk cupbomben - nå venter sensasjonslaget Lincoln i neste runde

  Aftenposten
 6. Formsterkt Arsenal legger press på Liverpool

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no