LSK-MÅLVAKT: Arnold Origi, her sammen med Bassel Jradi (til høyre) etter en trening i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Origi gikk rett i garderoben mens spillerne feiret seieren

ÅRÅSEN (VG) Lillestrøm-målvakt Arnold Origi (33) ble satt på benken under eliteserieåpningen mot Sandefjord, og etter kampen droppet han feiringen med fansen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

100-årsmarkeringen ble komplett på Åråsen da Lillestrøm snudde 0–1 til 2–1 i løpet av syv hektiske sluttminutter mot Sandefjord.

Men forrige sesongs førstekeeper, Origi, droppet feiringen og tuslet rett i garderoben etter kampslutt. Det vekket reaksjoner på sosiale medier. Flere Lillestrøm-supportere mener Origi burde feiret jubileums-seieren sammen med fansen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG Live: Slik var dramaet i sluttminuttene

– Ikke noe galt å i vise frustrasjon

LSK-trener Arne Erlandsen synes derimot ikke at hendelsen var utelukkende negativt for målvakten.

– La du merke til at Origi gikk rett i garderoben etter kampen, mens resten feiret seieren?

– Han ønsker sikkert å spille, men det ønsker ti andre også. Jeg synes ikke det er noe galt, å vise at man er litt frustrert. Det er sånn gamet er for profesjonelle spillere, sa LSK-sjefen etter kampslutt i går.

VG-lupen: Se hvor Lillestrøm blir tippet på tabellen

33-åringen har vært fast keeper Lillestrøm de siste årene, men etter ankomsten til portugisiske Daniel Fernandes denne vinteren har Origi blitt henvist til benken, både i oppkjøringen og på søndag mot Sandefjord.

Dagen derpå ville ikke Origi si så mye om at han droppet feiringen i går.

– Nei, det vil jeg ikke si noe om.

– Hvorfor ikke det?

– Fordi jeg har hundre prosent fokus på treningen og neste kamp, sier Origi til VG mandag.

Mer fra runden: Stabæk fikk drømmestart med Ohi-hat trick

Får kritikk av supporterne

På Kanari-fansens diskusjonsforum på Facebook uttrykte flere misnøye om Origis valg om å droppe feiringen. En supporter skriver:

«Litt skuffende å se Arnold Origi bare tusle i garderoben etter kampen. Skuffet over at man ikke starter er lov, men det skal legges bort lenge før kampen starter.»

En annen supporter skriver:

«Er som du sier lov å være skuffet, men når du drar med deg den holdningen virker det som du setter deg selv foran klubben, og da er det noe feil».

Leder i Kanarifansen Kenneth Kvebæk sier til VG han ikke har tenkt veldig mye over gårsdagens Origi-boikott.

– Noen vil kanskje mene at det er problematisk, mens andre vil hevde det er totalt uproblematisk. De aller fleste i går var opptatt av at vi tok seieren på overtid. Den overskygget alt annet, sier han.

Les også: Sarpsborg-stopperens målshow

Avslører ikke keepervalget

CELEBERT BESØK: Lillestrøm-trener Arne Erlandsen fikk besøk av Ståle Solbakken i garderoben etter gårsdagens seier. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Erlandsen ville ikke avsløre om han kommer til å spille med Origi eller Fernandes fremover.

– Vi har to gode keepere, både Daniel og Arnold. De har litt forskjellige kvaliteter, men jeg er veldig godt fornøyd med begge keeperne.

– Starter Fernandes også neste kamp?

– Det laget blir tatt ut på onsdag, halvannen time før match. Vi får se.

Kvabek sier at han tror Origi ønsker å kjempe seg tilbake i lagoppstillingen og er glad for at klubben endelig har konkurranse på en plass hvor Origi i mange år har manglet en konkurrent.

– Men som Arne sier, det er det som presteres på treningsfeltet hver dag som avgjør hvem som skal starte, avslutter Kvebæk.

PS: Etter at artikkelen først ble publisert fikk VG et utfyllende svar fra Origi på SMS.

«Jeg gikk inn garderoben fordi jeg skulle bort på treningsfeltet og trene sammen med keepertrener. Dette hadde vi planlagt og snakket om hele uken. Vi har ikke lys på treningsfeltet og det er derfor jeg var raskt inn i garderoben for å skifte til treningstøy og dra bort til treningsfeltet for å rekke trening for det bli mørk. Selvfølgelig var jeg skuffet over at jeg ikke spilte i går, det er ikke noe tvil om, men jeg synes det er helt fair å bli skuffet hvis du ikke få spille når du er profesjonell fotballspiller.

Jeg har en ambisjon om at dette skal bli min beste sesong noen gang, om det er i Lillestrøm eller et annet sted. Den eneste måten å gjøre det på, nå som jeg ikke spiller, er å trene og jobbe hardt hver eneste dag. Mandag til Mandag. Det er dette som er livet til en profesjonell fotballspiller spør du meg.

Ja, det kunne har sett ut som jeg setter meg selv foran laget fra utsiden og i dette tilfelle så er det sant. Sant med utgangspunkt at jeg ikke spiller nå og ønsker å spiller og den eneste måten å gjøre det på er å jobbe hardt for å kunne det. Det er også den beskjed jeg har fått fra trener. Jobb hardt og vis at du vill spille eller at du er god nok til å spille.Være best mulig klar og i best mulig form. Jeg vill være en av de beste, hvis ikke den beste i Norge. Jeg har vært der og jeg vet hvordan man kommer dit og det er med hardt arbeid hver eneste dag.

Om jeg går glipp av en eller to bursdagsfeiring så er det ikke så farlig. Akkurat nå så stå mitt karriere på spill og de som kjenner meg vet at bortsett fra livet så er det ingenting som er viktigere en karrieren min. Hadde droppet mitt egen bursdagsfeiring eller bursdagsfeiring til fattern, som jeg jeg setter stor stor pris på, hvis jeg måtte på en trening på dette tidspunkt. Bursdagsfeiring kan vi tar senere sammen med feiring av en bra gjenomført jobb eller når jeg lagt opp en bra karriere.»

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

EliteserienSesong 2019

PosLagSVUTM+/-P
1Molde16103337162133
2Bodø/Glimt1492333231029
3Odd159242217529
4Brann167541916326
5Vålerenga1473428181024
6Rosenborg157352018224
7Kristiansund146351715221
8FK Haugesund155552418620
9Viking145452023-319
10Lillestrøm155371824-618
11Mjøndalen153752024-416
12Tromsø155191528-1316
13Stabæk154381421-715
14Ranheim154381726-915
15Sarpsborg 08152761621-513
16Strømsgodset152491527-1210
Plassering
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder