SUPERSTJERNER: Antoine Griezmann, Karim Benzema og Kylian Mbappé avbildet i semifinalen mot Beglia sist torsdag.

Spania-sjefen før kveldens Nations League-finale: Best i verden

Spania-sjef Luis Enrique (51) er ikke i tvil om hvilken nasjon som har verdens beste individuelle spillere. I kveld skal hans eget mannskap få bryne seg på Frankrike.

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Her er alle våre oddstips!

– På individuelt nivå er Frankrike det beste laget i verden. Laget deres er fullt av toppspillere. Vi må jobbe som et lag og være bedre enn dem kollektivt, har Enrique uttalt i forkant av finalen ifølge Marca.

Han understreker at Spania vil spille ballbesittende slik de pleier, og styre kampen, men den tidligere Real Madrid- og Barcelona-backen har advart spillerne sine:

– Så fort vi mister ballen, så må vi prøve å presse dem umiddelbart slik at de ikke får utnyttet sine egne kvaliteter. Vi vil ikke gi dem sjansen til å angripe.

VG Live: Følg Spania – Frankrike fra kl. 20.45

ROSER DE FRANSKE STJERNENE: Luis Enrique jubler etter semifinaleseieren mot Italia tidligere denne uken.

Mot Belgia i semifinalen torsdag var Frankrike i store problemer da belgierne scoret to kjappe mål like før pause. Men de kom voldsomt tilbake. Kylian Mbappé spilte frem Karim Benzema til reduseringen etter 63 minutter, og så ordnet Mbappe utligning fra straffemerket seks minutter senere.

Mbappe og Pogba var nær scoring før Theo Hernández scoret seiersmålet i det 90. minutt.

Spania vant 2–1 mot Italia etter to scoringer av Ferrán Torres, men italienerne spilte over en omgang med bare ti mann.

Søndag ettermiddag vant for øvrig Italia 2–1 mot Belgia i kampen om tredjeplassen i turneringen.

VG-tips: Spania – Frankrike

* Nations League-finale som spilles San Siro i Milano, Italia.

* Norsk Tipping tilbyr ganske så jevn HUB-odds, hvilket er naturlig ettersom dette er to solide fotballnasjoner som har åpenbart levert i denne turneringen. Og som leder klart hver sin VM-kvalpulje. Nå ble Frankrike dumpet ut av EM-sluttspillet i første utslagsrunde i sommer. Men de slo til mot Belgia på torsdag (3-2), og vant den siste VM-kvalkampen mot Finland (2-0).

* Spania kom seg til EM-semifinale mot Italia i juli, og fikk revansjert seg i onsdagens Nations League-semifinale med en 2-1-triumf på nettopp kveldens arena. Slik har de én hviledag mer enn Frankrike. Man. Citys Ferrán Torres scoret begge Spanias mål, og derfor kan man med en viss rett hevde at de spanske bekymringene over Álvaro Morata og Gerard Morenos fravær var noe overdrevne. Nevnte Torres er usikker med skade.

* Frankrikes N’Golo Kanté (mb) er fortsatt ute grunnet positiv covid-test, og nå har i tillegg Adrien Rabiot (mb) testet positivt. Her må Frankrike være mer påskrudde fra start enn de var mot Belgia. Får de til det kan det ende med fransk triumf, men vi går for uavgjort til 3,05 i singelodds.

* Spillestopp er kl. 20.44, og TV2 eller TV2 Play viser finalen.

Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no