TIDLIGERE BRANN-HELTER: Paul Scharner (t.v.) feirer sammen med Erlend Hanstveit etter å ha lagt på til 4–0 mot Fredrikstad i 2005. Foto: Hallgeir Vågenes

Stadionyndlingen Scharner frir til Brann: − Jeg ville ha elsket det

Den tidligere Brann-helten Paul Scharner (40) uroer seg over tilstanden i gamleklubben. Nå er han klar for å snakke med klubben angående den ledige stillingen som sportssjef.

 • Morten Asbjørnsen
Publisert:

Mandag kom den overraskende nyheten om at Rune Soltvedt – sportssjef gjennom mer enn seks år – og Brann skiller lag. Nå starter jakten på en sportslig ansvarlig i Bergen. Den østerrikske publikumsyndlingen Scharner håper den går gjennom ham.

– Jeg ville ha elsket det, sier han klart og legger til:

Redaksjonelt samarbeidDiscovery+

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Discovery+

– Jeg ville jo selvsagt hatt møter med klubben og jeg ville ha trengt et besøk over for å møte dem ansikt til ansikt. Men når man tenker på karrieren min som spiller ville det ha vært perfekt – Brann var de som valgte å satse på meg som ung spiller og fikk fart på drømmene mine, sier Scharner til VG på telefon fra Østerrike.

Paul Scharner er «cupspesialisten» som slo gjennom i Austria Wien, bråket med Tysklands landslagssjef Joachim Löw i SV Salzburg, ble cupmester med Brann i 2004 og årets spiller i 2005 – og senere tok FA-cuptittelen med Wigan da de slo Manchester City på Wembley i 2013.

Paul Scharner sier til VG at han har tatt initiativ til et møte med Brann – og at han håper på et møte i løpet av de kommende dagene.

Daglig leder, og den ansvarlige for ansettelsen av ny sportssjef, i Brann Vibeke Johannesen forteller til VG at hun selv ikke har hørt fra Scharner, men at det er hyggelig at tidligere spillere fortsatt har hjerte i både klubben og byen.

– Det er flere som har meldt sin interesse etter at nyheten om Soltvedt kom ut i dag. Vi er smått i gang med å tenke på veien videre, men vi vil ta noen runder internt og ikke forhaste oss i dette arbeidet, sier hun til VG.

les også

Soltvedt ferdig i Brann – ønsket selv å slutte

Den eksentriske østerrikeren omtalte sitt forhold til Bergen i lidenskapelige ordlag i biografien sin, og han husker spesielt godt banneret «Paul Scharner – Fußballgott» fra Brann Stadion. På godt norsk: «Paul Scharner – Fotballgud».

– Det betød, og betyr mye. Det viser at vi har et godt forhold. Det var en ære, mimrer 40-åringen, som spilte 32 kamper og scoret syv mål for Brann i 2004 og 2005, før han fortsatte karrieren i Wigan.

Østerrikeren har til sammen spilt 225 kamper i Premier League og Bundesliga for Wigan, West Bromwich og Hamburg. Han er engasjert i gamleklubbenes situasjon og la senest mandag kveld ut en melding på Twitter med spørsmål om hva som foregår i gamleklubbene.

– Må endre hele fotballbusinessen

I dag jobber han som karrierecoach i sitt eget firma Partners for Life. De siste årene har han fokusert på individuelle fotballspillere, men drømmen om å hjelpe klubber har vokst frem.

– Man må endre hele fotballbusinessen. Man er nødt til å utvikle egne spillere i mye større grad. Publikum elsker det og det er en billig måte å drive klubb på. Det å kunne selge egne spillere til større klubber er noe jeg mener flere bør ha fokus på de neste årene.

les også

Soltvedt ferdig i Brann – ønsket selv å slutte

40-åringen mimrer også tilbake til da han var invitert til en kamp i Bergen høsten 2019. Da var han med sin kone på plass for en kamp mot Molde på Brann Stadion. Han ble overrasket over spillestilen til gamleklubben.

– Det jeg kunne se da, var at klubben ikke var på riktig vei. Jeg hadde også en intensjon da om å kunne komme med råd om utvikling av klubben, men da var det ingen som ønsket det.

17. mai i Bergen

På VGs spørsmål om hvordan han husker Brann-supporterne fra tiden han spilte for Brann, bruker han få sekunder på det sterkeste minnet som stikker seg ut.

– Nasjonaldagen. Det var utrolig. Jeg har aldri sett lignende. Vi vant vel 4–1 mot Lillestrøm dagen før, og da sto flere tusen og tok imot oss i toget med ellevill jubel. Da skjønte jeg for alvor hva fotballen betyr for Bergen. Det kommer jeg aldri til å glemme, sier han.

Dette sa Soltvedt etter han og Brann skilte lag:

Rettelse: I en tidligere versjon av saken stod det at Brann ble cupmester i 2005. Det riktige er 2004. Feilen ble rettet klokken 21.22, den 22. februar 2021.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Helsedirektoratet: Treningskampen mellom Brann og Bodø/Glimt var ulovlig

  (Brann - Bodø/Glimt 2–0) Helsedirektoratet mener treningskampen mellom Brann og Bodø/Glimt ikke skulle vært spilt.
 2. Ingebrigtsen etter «kunstgresstapet»: – Vi må få orden på treningsforholdene

  MOLDE (VG) (Molde-Brann 2–1) Kåre Ingebrigtsen (55) tapte kampen om kunstgress på Brann Stadion.

Mer om

Eliteserien

Brann

Fotball

Bergen

Flere artikler

 1. Ekspert lanserer gammel Brann-helt som ny sportssjef

 2. Soltvedt ferdig i Brann – ønsket selv å slutte

 3. Ingebrigtsens brannsalg – fem spillere er uønsket

 4. NISO-lederen fikk «aha-opplevelse» av De Bruyne: – Det er ganske andre krav

 5. Ingebrigtsen etter «kunstgresstapet»: – Vi må få orden på treningsforholdene

Fra andre aviser

 1. Stadionyndlingen Scharner frir til Brann: – Jeg ville ha elsket det

  Aftenposten
 2. Ekspert lanserer gammel Brann-helt som ny sportssjef

  Aftenposten
 3. Lise Klaveness er på Branns kandidatliste til sportssjefsjobben

  Aftenposten
 4. Lise Klaveness er på Branns kandidatliste til sportssjefsjobben

  Bergens Tidende
 5. Lise Klaveness er på Branns kandidatliste til sportssjefsjobben

  Fædrelandsvennen
 6. Hvem blir ny sportssjef i Brann? Her er åtte mulige kandidater.

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no