IMPONERER: Sander Berge, her under Europa League-kamp mot Gent, spiller fast på Genk og får oppmerksomhet fra europeiske storklubber. Foto: Francois Lenoir Reuters

Belgisk ekspert roser Sander Berge opp i skyene: – Spektakulær

Her er onsdagens oddstips

Skal man tro en belgisk journalist som har sett alle hans kamper denne våren, så er det rett og slett ikke måte på hvor god Sander Berge (19) har vært for Genk.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Han har vært intet mindre enn spektakulær, sier Kjell Doms, som dekker Genk for den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Den høyreiste midtbanespilleren (193 cm) fra Asker kom til Genk fra Vålerenga i januar. Han gikk rett inn i laget og har spilt 26 kamper for den belgiske klubben denne våren – inkludert kvartfinale i Europa League mot Celta Vigo. Det har ført ham inn i den norske landslagsvarmen.

Det kryr av ferske oddstips på Tipster – sjekk det ut her!

Visst ble han kåret til årets talent i Eliteserien 2016, men det var neppe noen som hadde forventet at han skulle bli en hit i utlandet såpass fort. Utviklingen forbløffer i Belgia.

– Jeg så ham da han kom på treningsleir i Spania i januar. Du kunne se at han slet med tempoet, de første dagene hadde han vanskeligheter. Men fra hans første offisielle kamp for Genk har utviklingen vært spektakulær. Det har vært en fryd å se ham spille, sier Doms.

Les også: Sander Berge jaktes av Monaco

Har erstattet stjerne med glans

Han synes det mest imponerende med Berge er hvor raskt han har tatt nivået – spesielt ettersom han ikke hadde spilt kamp siden oktober, på grunn av en kneskade mot Stabæk, da han kom til Genk.

– Han er så stor og sterk, og bruker kroppen på en elegant og effektiv måte. Dessuten er han veldig rask i forhold til størrelsen. Han er allerede en kjempebra spiller, og han er bare 19 år, sier Doms.

Fansen spår Barcelona-fremtid for Sander Berge:

Berge ble hentet inn som erstatter for Wilfred Ndidi, som ble solgt til Leicester for rundt 20 millioner euro i januar.

– Ndidi var lagets beste spiller, så alle lurte på hva som skulle skje da han dro. Folk mente at å selge ham, var som å ta selvmord. Men allerede en måned etter at Berge hadde kommet inn som erstatter, var det ingen som snakket om Ndidi lenger. Det er den største komplimentet man kan gi, sier den belgiske journalisten.

Les også: Edvard (16) har Gerrard som trener: – Ser ikke ekte ut

– Ekstremt komplett

Han omtaler Sander Berge som «en av de desidert viktigste spillerne på laget». I første halvdel av sesongen, uten Berge, tapte Genk hele åtte seriekamper. I andre halvdel, med Berge fast på midtbanen, har det kun blitt to tap. Den norske unggutten er en avgjørende årsak til dette, mener Doms.

– Han er en ekstremt komplett spiller. Det er to ting han kan forbedre seg på: Han kommer ikke ofte nok inn i boksen og er ikke så målfarlig, og han må bli bedre på hodet.

Husk å følge VGs oddstipsside Tipster på Facebook og Twitter.

Etter det VG erfarer, har europeiske toppklubber som Monaco og Sevilla meldt sin interesse for Berge den siste tiden. Doms, som også har skrevet artikler om Monaco-interessen, anbefaler Berge å bli en sesong til i Belgia.

– Det ville vært best for ham. Men hvis en klubb vil betale 15 eller 20 millioner euro for ham, så tviler jeg på at Genk kan si nei, sier han.

VGs tips: Genk-seier

Onsdag kveld spiller Berge sin siste kamp før han reiser hjem til Norge på landslagssamling. Genk møter Oostende til play off-finale om en plass i neste sesongs Europa League-kvalifisering.

Genk har vært i fabelaktig form de siste månedene: Europa League-kvartfinalisten står med ekstremt sterke 11-2-0 på de 13 siste kampene, og har bøttet inn hele 35 mål på disse oppgjørene. I løpet av samme periode har Oostende vært langt mindre imponerende: 3-4-3 er fasiten deres på de 10 siste kampene. De har riktignok vunnet sine tre siste hjemmekamper, men alt i alt mønstrer de svakere form enn sin motstander.

Oostende vant hele 6-0 da lagene møttes i tilsvarende oppgjør i november, men da var ikke Genk det samme imponerende laget som man ser i dag.

Derfor anbefaler vi Genk-seier mot Oostende til 2,45 i odds. Spillestopp er klokken 20.25.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder