Pogba mener han ble snytt for straffespark

Hevder Enrique er usikker på Barca-fremtiden

Suárez: - En drøm som går i oppfyllelse

BERLIN/OSLO (VG) (Juventus-Barcelona 1-3) Han startet sesongen i fotballens skammekrok. Nå står Luis Suárez (28) igjen som den kanskje største vinneren - med tre titler og kraftig forbedret renommé.

 • Sindre Øgar
 • Trond Johannessen
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fem år gammel

Suárez’ 2-1-scoring i Barcelonas 3-1-seier over Juventus i Champions League-finalen var langt fra den vanskeligste i karrieren hans, men det er definitivt den viktigste.

Midtveis i annen omgang fikk han sjansen etter et Lionel Messi-skudd og påfølgende Gianluigi Buffon-retur. Luis Suárez banket ballen opp i nettaket.

Les fyldig kampreferat her.

Uruguayaneren hoppet over reklameskiltene, fortsatte over en gigantisk Barcelona-logo på friidrettsbanen bak målet på Olympiastadion og jublet som en gal. Det var mange følelser som skulle ut – og det er til å forstå.

- Når du kommer til en klubb som Barcelona, så vet du at du er der for å vinne. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Suárez ifølge Barcelonas Twitter-konto.

Innbytterkaptein Xavi fikk æren av å løfte Champions League-trofeet, og han gjorde det for fjerde gang (2006, 2009, 2011, 2015) - etter sin aller siste Barcelona-kamp.

- Det er verdt å felle en tåre, kommenterte Viasats Roar Stokke mens Xavi ruslet rundt på banen og vinket farvel.

- Xavi = Den Største

Gerard Piqué kom med en litt mer uvanlig manøver. Han tok frem saksen og klipte ned nettet, før han tok det rundt skuldrene som en kongekappe. Luis Suárez gikk rundt og pratet i mobiltelefonen mens han gliste.

- For meg er han den største midtbanespilleren i sin generasjon. Jeg har ikke sett en spiller som kan diktere kampen som ham, sier Viasat-ekspert Morten Langli om Xavi - som med 25 titler er Barcelonas mestvinnende noensinne.

Men tilbake til Suárez, som fikk fire måneders utestengelse etter at han bet Italias Giorgio Chiellini under fotball-VM i fjor sommer. Han måtte holde seg helt borte fra fotballen. Først 25 oktober fikk han sin Barcelona-debut, mot Real Madrid i selveste El Clasico.

- For en revansj dette har vært etter alt som var. Biting og rasismeanklager mot Patrice Evra. Nå har han konsentrert seg om det han kan aller best, kommenterte Roar Stokke da 28-åringen ble tatt av banen fem minutter på overtid.

Like etterpå «sikret» Neymar seieren da han la på til 3-1. Det var brasilianerens 39. mål for sesongen.

- Det finnes ikke ord. Jeg har aldri vært så lykkelig. En overveldende opplevelse, sier Barcelona-stjernen Neymar til Viasat 4 – med et «100 % Jesus»-bånd rundt hodet og med sønnen stående ved sin side.

- Jeg kom hit for å bidra. Jeg er lykkelig, men mest på vegne av laget, sier Neymar.

- Det var nære. Vi trodde på det. Vi misset noen sjanser, som dem. Vi kunne vunnet, men Barcelona hadde noe vi ikke hadde i dag. Gratulerer til dem, sier Juventus' midtbanegigant Paul Pogba i et intervju med Viasat 4.

Han mener han skulle hatt straffespark da han ble revet ned inn i feltet på stillingen 1-1. Minuttet etterpå gikk Barcelona opp til 2-1.

- For meg er det straffespark, men jeg kan ikke gjøre noe med det. Noen ganger får du straffespark, andre ganger ikke, sier Pogba.

Suarez stoppet på 25 mål og 21 assist på 43 kamper i en Barcelona-sesong som endte med titler på alle fronter for trener Luis Enrique: Seriemesterskap, cuptriumf og Champions League-tittelen.

Dessuten: Suárez har fremstått som en lagspiller, og vennskapet/kjemien mellom han, Neymar og Lionel Messi blir trukket frem som en av de viktigste grunnen til at trioen har scoret 122 mål denne sesongen.

Enrique usikker på fremtiden

- Takk til alle som trodd på meg fra begynnelsen, sier Barcelona-trener Luis Enrique, som ifølge ESPN-reporter Bruce Burns sier at han ikke er sikker på om han fortsetter neste år.

https://twitter.com/BruceBurnsESPN/statuses/607297298683588608

Barcelona-kollektivet satte fyr på finalen nesten umiddelbart – og det med et kunststykke av en scoring. Kaptein Andrés Iniesta løp seg fri gjennom Juventus- feltet. Han mottok ballen fra Neymar og sendte den videre til Ivan Rakitić.

SØRAMERIKANSK JUBEL: Luis Suarez i et rørenede øyeblik etter seieren i Champions League-finalen. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Da kroatiske Rakitić venstrebensavsluttet Barcelona i ledelsen var det bare spilt tre minutter og 23 sekunder, den fjerde raskeste finalescoringen i den gjeveste europacupen.

Og for å understreke at det var en lagscoring: Pasningen fra Iniesta til målscorer Rakitić var trekk nummer seksten i angrepet. Dessuten: Dette var første Barcelona-scoring i åpent spill uten at Messi, Suarez eller Neymar var involvert (scoring eller assist) siden 28. februar.

Se VGs bilder fra Champions League-finalen

Barcelona holdt lekestue i store perioder i første omgang, selv om Lionel Messi ikke kom opp på sitt vante nivå.

1-0: Ivan Rakitić gratuleres av Lione Messi etter 1-0-scoringen, etter tre minutter og 23 sekunder. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Men Juvenuts har Madrid-gutten Álvaro Morata på laget.

Han har kun scoret åtte ligamål for den italienske mesteren, men i Champions League er historien en annen. 22-åringen scoret i begge åttendelsfinalene mot Dortmund (2-1 hjemme, 3-0 borte) og i begge semifinalene mot Real Madrid (2-1 hjemme, 1-1 borte).

I kveld gjorde han det igjen.

Marc-André ter Stegen reddet skuddet fra Carlos Tévez ti minutter ut i annen omgang, men returen lå åpen for Morata. 1-1.

Davor Šuker til VG om kroatiske stjerner: - Vi er stolte

Resten fikset Luis Suárez og Neymar.

1-1: Álvaro Morata sklir på knærne etter at han utlignet etter 55 minutter. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League

Flere artikler

 1. VGs spillerbørs: Champions League-finale

 2. «Drømmetrioen» gjenforent i Barcelona: – Helt suverene

 3. Derfor er Iniesta populær selv hos fienden

 4. Status quo i La Liga-toppen: Suárez scoret fire mål i andre kamp på rad - Barcelona nærmer seg gullet

 5. Barca forbløffet Fotball-Europa: – Det største som har skjedd meg

Fra andre aviser

 1. Suárez fra skurk til helt: - Familien min har lidd med meg

  Aftenposten
 2. Barcelonas stjernetrio herjet igjen

  Aftenposten
 3. Suarez startet sesongen som en hatet mann. Han avsluttet den med å avgjøre den aller største finalen.

  Aftenposten
 4. Suarez startet sesongen som en hatet mann. Han avsluttet den med å avgjøre den aller største finalen.

  Bergens Tidende
 5. Barcelonas stjernetrio herjet igjen

  Fædrelandsvennen
 6. Suarez startet sesongen som en hatet mann. Han avsluttet den med å avgjøre den aller største finalen.

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no