Molde herjet med Vålerenga – to mål av Super-Sander (19)

MOLDE (VG) (Molde – Vålerenga 4-0) Han ble tidenes yngste seriemester 16 år gammel. Nå kan Molde-spissen Sander Svendsen (19) bli toppscorer i Eliteserien.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tre mål på de fire første seriekampene låter veldig optimistisk med tanke på toppscorertittelen. I kveld var han i praktslag – scoret to – og sendte Vålerenga dypt inn i krisen. Oslo-laget har tapt sine tre siste seriekamper etter at de slo Viking (1–0) i serieåpningen.

– Det er godt å vinne 4–0 over Vålerenga. Både for meg og laget. Dette gir selvtillit, sier Sander Svendsen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Artikkelen fortsetter under bildet

HER STARTER DET: Sander Svendsen banker inn 1-0 for Molde. Vålerenga-keeper Marcus Sandberg er sjanseløs. Robert Lundstrøm (f.v.), Markus Nakkim og Magnus Lekven ser på. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Han debuterte i Eliteserien bare 15 år gammel (mot Aalesund) – har trent med det nederlandske storlaget Ajax – og er rangert blant verdens mest talentfulle spillere som er født i 1997. Men nå synes Svendsen det er på tide med mer enn bare talentfull omtale.

Les også: The Guardian utropte MFK-Sander til en av verdens største talenter

– Jeg har vært med i gamet i mange år, men har ikke fått uttelling ennå. Men dette året skal bli mitt år. Jeg føler meg i god form. Og jeg har jobbet mye med det fysiske. Nå kommer målene også mot slutten av kampene selv om de to mot Vålerenga kom tidlig matchen, sier Sander Svendsen.

– Har du satt deg noe mål om hvor mange scoringer du har tenkt å score i årets sesong?

– Jeg burde klare et tosifret antall, svarer Svendsen.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær sto to meter ved siden av Svendsen i pressesonen utenfor Aker Stadion med kveldssol på Romsdalsalpene etter nedsablingen av Vålerenga. Han var storfornøyd med tomålsscoreren – naturlig nok – men også full av skryt for Björn Bergmann Sigurdarson herlige kamp (banens beste etter VGs mening).

– Det er to fantastiske spillere som du vil skryte av så mye som mulig. Og i tillegg ser vi nå ut som det laget med den identiteten jeg liker, sier Ole Gunnar Solskjær.

– Sander tenker fotball døgnet rundt. Mens Björn er litt annerledes. Han er pliktoppfyllende, og en som alle de andre ser opp til. I denne kampen ser dere hvorfor, sier Solskjær.

På spørsmål fra VG om dette skal bli Sander Svendsens år, svarer Solskjær: – Jeg håper virkelig det. Han er en lokal gutt, som vi har hatt med lenge, så han vil vi forlenge kontrakten med etter denne sesongen, og selge han til en større klubb etter hvert.

Artikkelen fortsetter under bildet

TUNG TID: Ronny Deila har fått en tøff start som Vålerenga-trener med bare tre poeng på de fire første kampene. Her fra benken på Aker Stadion. Sander Svendsen (t.v.) og Robert Lundstrøm (t.h.)., Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Vålerenga-trener Ronny Deila hadde det fælt på benken. Og etter 0–3 og 28 spilte minutter så han mørkt på fortsettelsen.

– Jeg tenkte at vi måtte gjøre noe så vi ikke ble helt overkjørt, for da var kampen over, sier Ronny Deila.

Det var lekestue første halvtimen i det iskalde vårværet på Aker Stadion. Men Sander Svendsen ventet ikke lenge før han varmet hjemmefansen. Syv minutter trengte kjempetalentet før han banket inn 1–0.

Det var en vakker kombinasjon mellom han og Björn Bergmann Sigurdarson som førte til scoringen. Svendsen traff ballen – som gikk på tvers av «boksen» til Vålerenga – og suste inn til høyre for Marcus Sandberg.

Tre minutter etterpå gikk det fra vondt til verre for gjestene fra Oslo. Bergmann Sigurdarson serverte et herlig ballmottak. Han avsluttet raskt. Ballen traff stolpen, og ble liggende noen centimeter fra målstreken, før Ivan Näsberg kom skliende i et desperat forsøk på å få ballen unna. Men i stedet beinet han den i eget nett.

VG Live: Slik var Moldes målfest minutt for minutt

Etter 28 spilte minutter var det på mange måter «game over» for Vålerenga da tredje ballen lå i nota bak Sandberg. Først reddet Abdisalam Ibrahim på streken. I neste situasjon hadde Molde corner. Den ekspederte Sander Svendsen i mål fra kort hold.

Vålerenga hadde to sjanser i løpet av de første 45 minuttene. Henrik Kjelsrud Johansen headet over på et innlegg fra Ibrahim. Sammen Johansen hadde en alle tiders mulighet til å redusere da Bård Finne fikk slått inn i feltet. Men avslutningen ble for enkel for MFK-keeper Andreas Linde.

Les også: Solskjær: – Bytter ingen med Bergmann i Eliteserien

35 sekunder tok det Molde å sette inn «dødsstøtet» på Vålerenga i 2. omgang. Petter Strand slo inn fra høyrekanten. Bergmann Sigurdarson sto på om lag fem meter, og headet ballen i bue over Sandberg, til 4–0.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder