MÅLTYV: Sveits er avhengig av at Alexander Frei (i midten) har stilt inn skuddfoten til dagens kamp mot Togo. Foto: EPA

MÅLTYV: Sveits er avhengig av at Alexander Frei (i midten) har stilt inn skuddfoten til dagens kamp mot Togo. Foto: EPA

Sveits jager storseier mot Togo

Målforskjell avgjør - ingen Sverige-reprise

Hvert mål kan bli viktig i VMs gruppe G. I dag er det viktig for Sveits å slå kriserammede Togo med minst to mål.

Andreas Nyheim
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Etter at Frankrike og Sør-Korea spilte uavgjort i går, kan målforskjellen avgjøre gruppen. Sveits, Frankrike og Togo risikerer alle å havne på fem poeng.

VG Nett LIVE:Sveits - Togo fra kl. 15!

Men i motsetning til i EM for to år siden, avgjør målforskjellen nå. EM-reglene setter innbyrdes oppgjør først. Slik spilte Sverige og Danmark 2-2 og sikret at begge gikk videre på bekostning av Italia.

Målforskjell først

Med like regler kunne Sveits og Sør-Korea ha avgjort gruppe G det hele med 2-2 i avslutningskampen. Slik blir det imidlertid ikke. I stedet avgjør målforskjellen i kampene mot gruppens antatte bunnlag Togo.

Det kan bli en hemsko for Sør-Korea, som «bare» vant 2-1 over Togo. Sveits sikrer seg et overtak på asiatene med minst tomålsseier i kveld.

Les også:Straffet fransk arroganse

Togo venter ingen mirakler fra etter at spillerne har kranglet om penger hele mesterskapet - og kaptein Jean-Paul Abalo Dosseh ble utvist i åpningskampen mot Sør-Korea. Men trener Otto Pfister har i det minste ett trumfkort...

- Jeg kjenner Sveits ut og inn. Min kone er sveitsisk så jeg har vært nødt til å se hver eneste kvalifiseringskamp de har spilt, sier Pfister ifølge Reuters.

VM spesial:Tabeller og nyheter

Euro-stormakter møtes?

VMs finurlige oppsett åpner også for spekulasjoner i andre grupper. Frankrike blir neppe gruppevinner, selv med storseier over Togo. Med avansement som toer møter de vinneren av gruppe H, trolig Spania, allerede i 8-delsfinalen...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder