NEDTUR: F.v: Elise Thorsnes, Ingrid Moe Wold, Marita Skammelsrud Lund og Emilie Haavi var langt nede etter tapet for Sveits. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Oppløst i tårer etter tapet: – Nå er jeg langt nede

ROTTERDAM (VG) (Sveits-Norge 2-1) Emilie Haavi (23) var helt knust da det ble klart at det ikke blir OL i Rio på de norske jentene.

  • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fire år gammel

– Nå er jeg langt nede. Dette har vi drømt om i et halvt år siden vi røk ut mot England i VM. Vi har hatt skikkelig tro på at vi skulle klare det, og da er det et slag i trynet når man ikke får det til, sier 23-åringen til VG mens hun strigråter.

LSK-spilleren som scoret Norges første i kampen mot Nederland lørdag, ble byttet av før timen var spilt onsdag kveld. Heller ikke det var hun særlig fornøyd med.

– Det er kjempekjipt. Man har alltid lyst til å være på banen. Jeg var skuffet over det. Det var skikkelig kjipt, forklarer hun med skjelvende stemme.

LES OGSÅ: Reagerer på Graham Hansen-byttet: – Jeg synes det er rart

– Visste at dette kunne skje

Norge var nødt til å vinne samtidig som Nederland måtte slå Sverige. Ingen av delene inntraff, og dermed tapte Roger Finjords mannskap OL-kvalifiseringsgruppen. Svenskene får reise til Rio. De norske jentene må bli hjemme.

– Hvis man er realist, så visste vi at dette kunne skje. Det var ikke bare opp til oss selv, men vi hadde stor tro på at vi skulle klare å gjøre jobben selv mot Sveits, sier kaptein Maren Mjelde.

Hun spilte sin landskamp nummer 100 onsdag kveld. Den ble ikke den festen hun hadde håpet på.

– Nå er jeg selvfølgelig veldig skuffet. Jeg hadde et veldig stort håp, forteller hun.

LES OGSÅ: «Alle» gir blaffen i fotballjentene

– Sinnssykt kjipt

Isabell Herlovsen kom inn for nevnte Haavi og fikk en drøy halvtime på banen. LSK-spissen hadde muligheten til å score, men det ville seg ikke, og til slutt var det altså Sveits som avgjorde på overtid. I tillegg fikk ikke Norge den avgjørende hjelpen av Nederland.

– Nå er det sinnssykt kjipt. Jeg har vært i et OL før, og jeg vet hvor kult det er. Det er en sinnssyk opplevelse. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne ha dratt til Rio med den gjengen her, sier Herlovsen etter kampen.

– Det er lov til å være deppet og skuffet nå, men vi må jobbe hardt videre, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Rasende Graham Hansen: – Helt latterlig

Flere artikler

  1. Ekspert om Graham Hansen-byttet: – Synes det er rart

  2. Spissparet hylles av landslagssjefen: De løfter oss som lag

  3. Norge lekte seg og vant 4–0: – Nederland blir en helt annen kamp

  4. Graham Hansen før skjebnekampen: – Ikke noe mer press enn normalt

  5. Graham Hansen etter timålsseier: – De hadde veldig lite av noe som helst

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder