Ronaldo-kunst og «Zidane-effekt» for Real Madrid

(Real Madrid-Espanyol 6-0) Cristiano Ronaldo (30) sto for kveldens kunstscoring da «Zinedine Zidane-effekten» fortsatte på Santiago Bernabéu.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

En liten Cruyff-inspirert hælklakk innover i banen, en overstegsfinte på veien forbi Espanyol-forsvarere og en venstrefotsavslutning – det var de tre hovedingrediensene i Real Madrids 4-0-scoring i 6-0-seieren over Espanyol.

Alt signert tremålsscorer Cristiano Ronaldo, som også scoret på sitt egenproduserte straffespark og på en stupheading etter et Jesé-innlegg av det vakre slaget.

For syvende sesong på rad har Cristiano Ronaldo scoret minst 30 mål for Real Madrid (19 i ligaen, elleve i Champions League).

Resten handlet om laget Real Madrid og en fransk trener som leverer en fotball som i høyeste grad er i slekt med den han selv sto for som spiller. Real Madrid ledet 3-0 etter et kvarter, og tok resten av kvelden på autopilot.

Zinedine Zidane har startet glimrende som Real-sjef foran sine egne. På Santiago Bernabéu har det blitt 5-0 over Deportivo La Coruna, 5-1 over Sportin Gijón og 6-0 over Espanyol. Det kanskje mulig å ane en liten Zidane-effekt, selv om Real Madrid hadde noen «greie» hjemmeseirer også under Rafa Benitez.

Zidane står med overbevisende 16-1 i målforskjell etter tre kamper på Santiago Bernabéu.

Zidanes eneste minus så langt er 1-1 borte mot Real Betis, et resultat som selvfølgelig ikke holder hvis man skal ta igjen Barcelonas firepoengledelse.

I scoringskampen mellom BBC (Bale, Benzema, Cristiano) og MSN (Messi, Suarez, Neymar) står det nå 50-47 i favør BBC:

• Luis Suarez – 19 mål

• Cristiano Ronaldo – 19 mål

• Karim Benzema – 18 mål

• Neymar – 16 mål

• Gareth Bale – 13 mål

• Lionel Messi – 12 mål

Søndag kveld var det formspissen Karim Benzema som åpnet showet med sitt 18. mål i sin syttende ligakamp. Franskmannen er på vei mot sin beste sesong i den hvite trøya. Ligarekorden hans i Spania er 21 mål i løpet av en sesong.

Men 28-åringen kan altså gå glipp av sommerens EM. Superspissen er anklaget for utpressing, og det franskefotballforbundet har bestemt seg for å utestenge Benzema fra landslaget så lenge anklangene henger over ham.

Ronaldo skaffet straffespark, og var klinisk i sin utøvelse av selve sparket. 2-0. Hardt kritiserte James Rodríguez økte til 3-0 med et skudd som gikk via en Espanyol-spiller. Ronaldos 4-0-kunstverk og 5-0 heading er allerede skildret.

Espanyols Oscar Duarte satte punktum med et selvmål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder