Hareide om Myhres tabbekveld: – Vi hadde en keeper uten armer

Myhre: – Han burde føle seg for god til å si sånt

KØBENHAVN/OSLO: Åge Hareide (62) la mye av skylden på keepertabbene til Thomas Myhre (42) da han skulle forklare dansk presse hvorfor han aldri tok Norge til et mesterskap.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi hadde århundrets mulighet til å komme til EM-sluttspillet. Vi kjempet mot Hellas om annenplassen i en gruppe der to lag gikk videre. Det var en kamp i Frankfurt der vi ledet 2-0 mot Tyrkia, men så hadde vi en keeper uten armer, sa Hareide under sin første pressekonferanse som dansk landslagssjef.

Så tok han en kunstpause, mens én eller to journalister humret lett. Han fortsatte:

– Vi var best i alt. Ja, det er brutalt å si det, men de målene han slapp inn der, gjør han normalt ikke. Det var en katastrofe og ødela muligheten vår. Hadde vi vunnet den kampen, hadde vi spilt EM.

DANSK SKEPSIS: – Det er svært bekymringsfullt

«En keeper uten armer» er den tidligere landslagskeeperen Thomas Myhre. Hans to store keepertabber mot Tyrkia bidro til å hindre at Norge tok seg til EM i 2008.

– Dette er uten tvil min tyngste dag på fotballbanen. Jeg føler jeg har sviktet. Ikke bare et lag, men en nasjon, sa Myhre til TV 3 rett etter kampen.

HAREIDE: – Jeg er ikke Drillo

Myhre: – Hadde vel ikke så mye armer

Den gamle keeperen er overrasket når VG ringer og forteller om Hareides siste uttalelser.

– Dette kom litt bardust på meg. Jeg følger ikke med på det Åge sier, og jeg har liten interesse av det. Han har sagt det, og da må han stå for det, sier han først.

MYHRE: – Ble svindlet og dopet

Han legger ikke skjul på at tabbekvelden i Frankfurt var en dårlig dag på jobben for ham.

– Jeg hadde vel ikke så mye armer da. Jeg vil ikke gå til krig mot Åge. Den kampen er jeg ikke stolt av. Jeg presterte særdeles dårlig, sier Myhre.

Mener Hareide bør se på seg selv

Men han er klar på at det ikke bare var hans feil at Norge ikke tok seg til EM.

– Min prestasjon var en medvirkende årsak, andres prestasjoner var det, og ettersom han var landslagssjef, bør Åge kanskje se på seg selv også. Det var mange faktorer, og han var også en av dem, sier Myhre.

– Det er lett å peke på andre når man ikke får til noe. Jeg gjør ikke det. Og Åge burde kanskje føle seg for god til å si sånt, han også.

HUSKER DU? Myhre blir stjerne-manager

UTRØSTELIG: Erik Nevland og John Carew prøver å trøste Thomas Myhre etter hans to keepertabber mot Tyrkia som kostet Norge EM-plass. Foran går daværende landslagssjef Åge Hareide. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder