Liverpools skrekkelige 2017 fortsatte med flau cup-exit

...men Manés straffemiss i afrikamesterskapet er gode nyher

(Liverpool - Wolverhampton 1-2) Uten Sadio Mané har Liverpool gått fra å være med i kampen om tre trofeer til å være helt ute i mørket.

Da er det om ikke annet gode nyheter for Liverpool at Sadio Mané og Senegal røk ut av afrikamesterskapet på straffespark mot Kamerun sent lørdag kveld.

Det sto 0-0 etter ordinær tid, og på ti straffer var det kun Mané som bommet da han tok senegalesernes siste straffespark. Liverpool-fansen håper det betyr at han er klar til hjemmekampen mot Chelsea førstkommende tirsdag.

Og det trengs for et Liverpool-lag som opplever en aldri så liten krise. Var det siste håp om sølvtøy som røk for Liverpool lørdag?

For med Richard Stearmans scoring etter 50 sekunder, og Andreas Weimanns 2-0-mål like før hvilen gjorde Wolverhampton skrekkrekken til rødtrøyene fra Merseyside enda litt lenger.

Kun tre dager etter at Liverpool tapte semifinalen i Ligacupen mot Southampton, gikk Jürgen Klopps menn på hodet ut av FA-cupen.

Et foreløpig bunnivå i skrekkåret 2017 for Liverpool.

Avstanden til serieleder Chelsea har vokst fra fem til ti poeng siden 14. januar, samtidig som «The Reds» har røket ut av begge de engelske cupene.

Deres eneste seier dette kalenderåret er mot Plymouth, en seier som sikret dem fjerde runde i FA-cupen.

Der sa det bråstopp.

Fellesnevneren siden 2. januar: Sadio Mané har ikke spilt.

Bakgrunn: Tomrommet som gir Klopp hodebry

Andreas Weimann feirer 2-0-scoringen sin, mens Liverpools Ragnar Klavan skuffet innser at selv Wolverhampton blir en for stor oppgave for Liverpool. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Kan tangere 94 år gammel tapsrekke

Seiersprosenten med den kvikke senegaleseren var på 71,43 %. Etter at han dro til Afrikamesterskapet har Liverpool tapt tre, to kamper har endt uavgjort og én med seier - den nevnte mot Plymouth.

I neste oppgjør venter Chelsea på Anfield. Ender det med tap vil det være første gangen Liverpool taper fire strake hjemmekamper siden 1923 ifølge VGs statistikkekspert, Geir Juva.

Mot Wolverhampton hvilte Liverpool-manager Jürgen Klopp Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og James Milner fra start.

Det fikk tyskeren gjennomgå for.

– Forstår ikke at Klopp stiller med reservene selv om de ikke spiller i Europa. Viser mangel på forståelsen for både dybden i engelsk fotball og respekt, skriver den tidligere toppspissen Gary Lineker på Twitter.

– Jeg er ansvarlig for startoppstillingen. Man kan ikke skylde på enkeltspillere, men man lærer mye om spillerne i slike situasjon. Men jeg er 100 prosent ansvarlig for denne prestasjonen, sa Klopp selv ifølge Telegraph.

– Vi startet dårlig og ble aldri bedre. Vi hadde ballen, ga den bort og lagde frispark. Det er ikke mer å si, fortsatte Klopp.

Sturridge slaktes: – Som å spille med ti mann

Stupheading og klassekontring

Wolverhampton tok ledelsen etter 50 sekunder. Hélder Costa svingte inn et frispark fra høyre, og på bakerste stolpe stupte midtstopper Richard Stearman inn 1-0.

Stearmans første scoring på over 1000 dager iføgle statistikksentralen Opta.

Tre minutter før pause var Costa på farten igjen. Portugiseren fikk ballen i mellomrommet og satte opp et tempo Alberto Moreno ikke var i nærheten av å henge med på.

Moreno snublet, Costa rev seg løs og fant tidligere Aston Villa-spiss Andreas Weimann i bakrom.

Østerrikeren rundet Karius og satte 2-0 inn i det åpne målet.

– Wolverhampton kontrer Liverpool i senk, utbrøt TV 2-kommentator Jørgen Klem.

Det hjalp ikke at Divock Origi dukket opp etter 85 minutter og satte inn en redusering.

Klopp-trøbbel: – Vi har prøvd alt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder