BLIR ODDSEKSPERT: Jepser Mathisen på Sør Arena under kvalikkampen mellom Start og Jerv i fjor høst.

BLIR ODDSEKSPERT: Jepser Mathisen på Sør Arena under kvalikkampen mellom Start og Jerv i fjor høst. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Mathisen var spillegal – nå blir han TV 2s oddsekspert

– Det gikk over stokk og stein

Fotballekspert Jesper Mathisen (29) har en fortid som spillegal. Han gamblet gjerne bort 200.000 kroner på noen dager. Nå er han ansatt som TV 2s nye tippeekspert.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mathisen startet å spille i barndommen og i en periode kom gamblingen ut av kontroll.

– Jeg vant mye i en periode, og da gikk summene oppover. Det gikk over stokk og stein, men i mitt eget hode var jeg mer spilleglad enn spillegal, sier Jesper Mathisen til VG.

Han påpeker at han har hatt kontroll de siste åtte-ti årene.

I boken «Pappas siste kamp – historien om Start-legende og familiefaren Svein Mathisen», som kom i bokhyllene 2011, fortalte Jesper Mathisen om spillavhengigheten som har preget ham deler av livet.

«Og jeg skjønner jo nå at jeg kunne endt opp som Bjarte Baasland, biskopsønnen fra Stavanger som spilte bort titalls millioner kroner, hvis jeg fikk lov å fortsette», skriver Mathisen.

– Jeg måtte nok lagt meg inn på en klinikk, hadde det ikke vært for pappa. Han reddet meg, fortalte en åpenhjertig Jesper Mathisen til VG i november 2011.

– Unik spillekspert

TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen skriver i en SMS til VG at «Jespers tidligere spillavhengighet har vært en naturlig del av de vurderingene vi har gjort før han nå blir vår nye oddsekspert».

– Konklusjonen er at vi ikke kan nedlegge yrkesforbud mot den åpenbart best kvalifiserte kandidaten så lenge problemene er et tilbakelagt stadium. Tvert imot er vi overbevist om at Jesper vil bruke både erfaringer og ekspertise til å fronte både ansvarlig spill og de beste spillobjektene. Det gjør han til en unik spill-ekspert vi har store forventninger til, utdyper Jansen Hagen.

Les også: Sportskommentatorer: Dette må du tåle, Riise

Mathisen sier at han har vært bevisst på fortiden som i overkant «spilleglad» før han tok jobben som oddsekspert.

– Ja, det har jeg selvfølgelig. Jeg har diskutert dette med Norsk Tipping og TV 2. Jeg har trykket litt hardt på gasspedalen. Spill er utrolig gøy når det skjer i fornuftige rammer. Og nå er det heldigvis en større bevissthet på å plukke opp sånne ting, sier han.

Sett denne? Kaller Start-talent for sutrete

– Jeg skal først og fremst skrive gode analyser om fotball. Det blir like mye en analyse som tips. Jeg kan mye om fotball og skal prøve å dele den kunnskapen med folk, sier Mathisen.

«Det sies at 98 prosent av de som gambler, taper, og jeg har aldri helt forstått hvorfor pappa introduserte meg for langoddsen, hester, kasino og tipping», skriver Jesper Mathisen i boken.

– På mitt verste kunne jeg ha 200.000 kroner på kontoen. I løpet av noen dager var de borte. Jeg hadde mistet kontrollen, sa han i VG-intervjuet da boken kom på markedet.

I 2007 tapte han 154.000 kroner på én eneste tenniskamp i US Open.

– Spillegalskapen gikk ut over humøret mitt. Hvis du vinner, så blir du glad. Det gir et sykt kick. Hvis du taper, blir du forbanna. Og sinnet mitt gikk ut over de rundt meg, sier han.

Hør mysteriet rundt Jørn Andersens Nord-Korea-jobb, hvordan Norges EM-tropp burde sett ut og hva i all verden hockeygutta mener med «naken i slottet» og lignende i vår nye podkast under!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder