Sverige vant også - Norge må ha hjelp av Nederland

Spissparet hylles av landslagssjefen: De løfter oss som lag

ROTTERDAM/OSLO (VG) (Norge-Nederland 4-1) Ada Hegerberg (20) og Caroline Graham Hansen (21) var aldeles strålende da Norge knuste Nederland. Nå hylles duoen av landslagssjefen.

 • Stine Løvmo Lie
 • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

– I dag viser Caroline og Ada kvaliteter som løfter oss som lag, sier en svært entusiastisk Roger Finjord til VG etter kampslutt.

– De klarer å finne hverandre – ikke bare med pasninger – men også i rom. De utgjør en kombinasjon som er fantastisk, fortsetter landslagssjefen.

Norges unge spisser viste høy klasse da vertsnasjonen ble valset over foran fulle tribuner i Rotterdam lørdag kveld, og nå lever for alvor Norges OL-drøm.

– Det er veldig god følelse. Vi har jobbet hardt for det her. Det er godt når det klaffer for hele gjengen, sier en smilende Hegerberg til VG, og fortsetter:

– Jeg visste fra første minutt at dette skulle vi ta.

LES OGSÅ: Rasende Graham Hansen: – Helt latterlig

Mener Nederland kan slå Sverige

Storseier til tross, Norge er avhengig av nederlandsk hjelp i den siste runden av kvalifiseringen. Sverige vant nemlig 1-0 mot Sveits i kveld, og nå må Norge slå Sveits i den siste kampen samtidig som Nederland må vinne mot Sverige. Da kan Norge gå videre på målforskjell.

– Nederland har alt å spille for. De kan gå til OL. Nederland kommer til å gå inn med alt de har, spår Finjord, som ikke utelukker at Sverige kan gå på en smell mot vertslandet.

– Alle kamper lever sitt eget liv, minner han om.

LES OGSÅ: Sjekk hva landslagsjentene gjør mellom øktene

Glitrende Graham Hansen

Norge hadde kniven på strupen etter en skuffende start på OL-kvalifiseringen, og Finjords lag så helt annerledes ut enn det som tapte for Sverige tidligere i uken. Tempoet var høyere, enkeltprestasjonene bedre og selv om vertene også hadde sine muligheter, var Norge stort sett best fra start til slutt foran 11.000 høylytte tilskuere på intime Sparta Stadion i Rotterdam.

Både Hegerberg og Graham Hansen briljerte tidvis, og begge belønnes med en åtter på VG-børsen.

– Når laget spiller bra, så spiller man ofte selv bra også. Før kampen i dag, så tenkte jeg: «Hvis ikke hver og en går i seg selv og byr på det ytterste av det man har av ferdigheter i dag, så kommer vi ikke til å klare det, men alle gjorde det, og da ble det en fryktelig god kamp», sier Graham Hansen.

Hun gjorde livet surt for det nederlandske forsvaret ved mange anledninger i kveld, og selv om hun ikke havnet på scoringslisten, var hun involert i stort sett alt Norge skapte.

– Vi har ro med ballen. Vi tør å bruke hverandres ferdigheter, og Nederland var preget i dag. Vi så det i spillertunnelen. De var helt tyst. Vi sa: «Hei, jenter. De er dritnervøse. La oss gå ut og klinke til».

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Haavi-scoring

Og det var akkurat det de gjorde.

Allerede i åpningsminuttene vartet en strålende Hegerberg opp med flotte kombinasjoner med Kristine Minde på høyrekanten, noe som endte med en gigantmulighet til Graham Hansen. Oslo-jentas harde avslutning gikk rett på Sari van Veenendaal i Nederland-målet, men før kvarteret var spilt, var Graham Hansen farlig frempå igjen. Hun fintet lekent av seg et par nederlendere og kom seg på skuddhold. Forsøket med venstresfoten holdt imidlertid ikke samme nivå som forarbeidet.

Norges unge spisspar fortsatte å vise seg frem, og etter halvtimen satt den omsider for Finjords mannskap. Hegerberg fosset frem på venstrekanten, la inn foran mål, og der kom Emilie Haavi i full fart og tuppet Norge i ledelsen.

LES OGSÅ: «Noen ganger er det nok at hun gir meg et blikk»

Hegerberg-dobbel

Også etter hvilen gikk Norge ut i hundre. Både kaptein Maren Mjelde og nevnte Minde hadde gode muligheter til å øke ledelsen, og etter at timen var passert, kom doblingen.

Minde satte fart på høyrekanten og dro seg inn mot dødlinja. Foran mål fant hun Graham Hansen – som fikk skuddet sitt blokkert – men returen gikk rett til kaptein Mjelde. Hun dunktet inn 2-0 samtidig som en nederlandsk spiller lå nede på Norges banehalvdel, og det engasjerte publikummet likte ikke det de så.

Manon Melis reduserte for vertene, og Nederland kunne ha utlignet, men i stedet viste Hegerberg hva hun er laget av. Lyon-spissen økte til både 3-1 og 4-1, og nå er håpet tent i den norske leiren.

– Det var en veldig skuffende følelse etter sist kamp, både individuelt og lagmessig. At vi klarer å løfte oss på måten vi gjør i dag, gjør at vi får energi, sier 20-åringen.

LES OGSÅ: Ada Hegerberg fant seg proffkjæreste

Les også

 1. «Noen ganger er det nok at hun gir meg et blikk»

  ROTTERDAM (VG) Når Ada Hegerberg (20) i kveld skal gjøre alt hun kan for å holde liv i Norges OL-drøm, er storesøster…
 2. Graham Hansen før skjebnekampen: – Ikke noe mer press enn normalt

  ROTTERDAM (VG) Caroline Graham Hansen (21) var rasende etter tapet for Sverige.
 3. Slik kobler landslagskapteinen av i Nederland

  ROTTERDAM (VG) Det har vært en stor uke for Maren Mjelde (26). Hun har fått oppleve å være kaptein for Norge i en…
 4. Finjord på offensiven: – Vi ligger ikke kneblet i bagasjerommet

  ROTTERDAM (VG) Landslagstrener Roger Finjord (43) har slått seg til ro med at Norges OL-skjebne er i andres hender.
 5. Rasende Graham Hansen etter kvaliktap: – Det er helt latterlig

  ROTTERDAM/OSLO (VG) (Norge-Sverige 0-1) Norge kom bakpå etter snaut tre minutter og klarte aldri å utligne mot Sverige.

Flere artikler

 1. Sjekk hva som fikk Hegerberg til å rødme

 2. Pluss content

  Graham Hansen om dommerne: – Latterlig!

 3. Rasende Graham Hansen etter kvaliktap: – Det er helt latterlig

 4. Slik kobler landslagskapteinen av i Nederland

 5. Skuffende EM-åpning - Nederland slo svakt Norge

Fra andre aviser

 1. Norsk fortvilelse og svensk jubel - OL-plassen i en tynn tråd

  Aftenposten
 2. Rio-håpet lever etter norsk bragdkamp

  Fædrelandsvennen
 3. Norge slo knallhardt tilbake, OL-håpet lever fortsatt

  Aftenposten
 4. Norge slo knallhardt tilbake, OL-håpet lever fortsatt

  Fædrelandsvennen
 5. Ny nedtur for norsk landslagsfotball: - Det er fryktelig skuffende

  Aftenposten
 6. Ny nedtur for norsk landslagsfotball: - Det er fryktelig skuffende

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder