Nordlie etter Norge-tapet: – Helt verdiløs trening

Mener Jarstein må stå mot Tyskland etter nok en Nyland-miss

ULLEVAAL (VG) (Norge – Hviterussland 0-1) Trenerveteranen Tom Nordlie (54) beskriver den nitriste testen mot Hviterussland som helt verdiløs trening foran søndagens VM-kvalifisering mot Tyskland.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Samtidig mener han at Per-Mathias Høgmo nå må gi Rune Almenning Jarstein tillit på bekostning av Ørjan Nyland. Nok en gang hadde Nyland en dårlig involvering som endte med baklengsmål.

– I forhold til det som skal skje mot Tyskland på søndag er dette helt verdiløs trening, sa Nordlie til VG i pausen.

Da hadde han og oss andre som hadde valgte privatkamp på Ullevaal denne kvelden kjedet oss gjennom 45 nitriste minutter uten en eneste norsk sjanse. Norge lå i en dyp 4-5-1 mot én, med all respekt, middels motstander.

Men verst av alt: Det skulle ikke bli noe bedre i andre omgang.

– Pinlig svakt. Så ærlig må vi være. Vi må opp 10 hakk om vi skal han en sjanse mot Tyskland, sa kaptein Stefan Johansen til Max.

Les også: Fulham ville kjøpe Selnæs for 100 millioner kroner

Gjestene med eneste sjanse før pause

For det var ikke tilfeldig at Hviterussland, nummer 70 på FIFA-rankingen, var nærmest å ta ledelsen i kampen. Den første og eneste sjansen før pause sto gjestene for, men Stefan Strandberg reddet Norge da skuddet fra Tsimafei Kalachou traff sørlendingen midt i ansiktet.

KRITISK: Tom Nordlie mener tiden nå er inne for at Rune Jarstein blir landslagets førstekeeper. Foto: Frode Hansen VG

Det eneste notatet med norske fortegn som VG tok i første omgang kom etter 28 minutter. Joshua King la inn til Veton Berisha som i trengt posisjon avsluttet ganske langt utenfor på det som kanskje kan karakteriseres som en halvsjanse.

I pausen ble Ole Selnæs og Joshua King erstattet med Alexander Tettey og Alexander Sørloth, uten at det forandret så mye.

Les også: Tror Selnæs kan bli solgt for 250 millioner om et par år

Den første klare muligheten til mål denne Ullevaal-kvelden kom 55 minutter ut i kampen. Et Jonas Svensson-raid endte med at Jo Inge Berget skjøt i korthjørnet, men keeper bokset avslutningen til corner.

Les også: Hull angret på kjøpet av skadet Diomande

Nordlie mener Jarstein bør erstatte Nyland

Minuttet etterpå scoret i stedet Hviterussland. Siarhei Krivets kom seg fri på venstrekanten, og da Ørjan Nyland valgte å gå ut på fem-meteren, i stedet for å holde seg på strek, kunne innbytteren enkelt og lekkert lobbe inn ledermålet.

Les også: EM-drømmen i fare etter Nyland-tabbe

Skeid-trener Tom Nordlie, som var på kampen som NRK-ekspert, mener Nyland nå ikke lenger bør være Per-Mathias Høgmos førstevalg.

– Nå mener jeg Rune Almenning Jarstein bør stå mot Tyskland. Han har større rekkevidde, sier en ærlig Nordlie, og tillegger at rekken over dårlige Nyland-involveringer på landslaget begynner å bli lang.

Norge la etter hvert om til 4-4-2 med Sørloth og Martin Samuelsen på topp. Samuelsen fikk vist seg frem med et greit langskudd som den hviterussiske keeperen hadde kontroll på. Mens Alexander Sørloth misbrukte en gedigen dobbeltsjanse kvarteret før slutt.

Først reddet Andrei Harbunou headingen, så var han også på returen som var en gigantisk sjanse for den unge trønderen. Det var nesten en større prestasjon ikke å skyte ballen i mål enn å gjøre det.

Høgmo: – Under pari

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var skuffet etter nederlaget:

– Her var det lite å skrive hjem om. Det var en kamp under pari, egentlig hele veien. Vi kom ikke opp på det nivået vi ønsket, sa Høgmo til Max.

– Hva gjør du i dagene frem mot Tyskland-kampen for å få opp «spiriten» i laget?

– Vi skal analysere prestasjonen og få folk friske. Kampen på søndag blir en helt annen kamp, svarte Høgmo på TV-kanalens spørsmål.

PS! Kveldens landskamp på Ullevaal var den tredje på rad med under 10 000 tilskuere. 7180 var det offisielle tallet på nasjonalarenaen mot Hviterussland.

Les også: Høgmo drømmer om trenerjobb i England og Tyskland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder