FEIRRER: Her jubler Ungarn-spillerne etter 1-1 mot Island på Stade Velodrome. Foto: Attila Kisbenedek Afp

Island-trener med advarsel om Norges overmenn

Hallgrimsson: – De som undervurderer Ungarn, vil lide

MARSEILLE/ST. ETIENNE (VG) Etter Ungarns gode EM-åpning er Island-leiren klare på at laget er langt bedre enn sitt rykte.

Publisert:

– Ungarn er et meget godt lag. De som undervurderer dem, vil lide, sier Islands trener Heimir Hallgrimsson.

Han åpnet pressekonferansen etter 1-1-kampen mot et ballbesittende Ungarn i Marseille med å gi ros til ungarerne. Mannen som er sidestilt med Lars Lagerbäck på sagaøyas benk mener de «løp over» Island mot slutten av kampen. Det skjedde bare dager etter at Ungarn hadde slått antatt EM-outsider Østerrike med sterke 2-0.

Birkir Mar Sævarsson, Hammarby-spilleren med fortid i Brann, forteller at han så Norges playoffkamper mot Ungarn på TV. Der Norge mønstret en lagoppstilling som ikke var drillet på trening, med Markus Henriksen som spiss for første gang, foran Martin Ødegaard. Etterpå fikk landslagssjef Per-Mathias Høgmo kritikk fra alle hold, spesielt for laguttaket og gjennomføringen, men også fordi Ungarn ble ansett som en motstander Norge burde slå.

– De er ikke like dårlige som folk trodde før EM. De var ikke så dårlige som nordmennene trodde før playoff, heller. Og de har blitt bedre, sier Sævarsson til VG.

Les også: Ungarn-kapteinen om blusskastende supportere: Intelligente!

Etter 2-1-tapet i Ungarn sa Norges keeper Ørjan Nyland til VG at overmennene ikke kom til å gå videre fra gruppespillet i EM. «Pinlig», var hans dom over at Norge tapte mot den antatt enkleste playoffmotstanderen. En ivrig Balasz Dzsudzak avbryter VGs spørsmål om de norske reaksjonene etter playoffseieren.

– Det er ikke noe problem; alle sier at vi ikke er gode. Island sa de ville slå oss, Østerrike sa de ville slå oss 4-0, men hvis jeg husker riktig nå er Ungarn nummer én på tabellen, sier Ungarn-kapteinen og smiler.

– Vi har gått 44 år uten EM-spill, og nå er det helt ville tilstander hjemme.

– I Norge fikk landslagssjefen mye kritikk etter tapet for dere. Hvor mye bedre er Ungarn enn folk i Norge tror?

VG I FRANKRIKE: Øyvind Brenne dekker EM for VG.

– Jeg bryr meg ikke om hva folk synes, i hvert fall ikke i Norge. Spillerne våre har utviklet seg på en topp måtes, vi har jobbet så hardt - jeg er stolt over mine spillere. Vi har jobbet hardt for de fire poengene vi har fått, sier Ungarns trener Bernd Storck til VG.

Les også: Mener Høgmo hadde fått sparken i et annet land

Med fire poeng er Ungarn nær avansement til åttendedelsfinalen. Laget blir dårligst nummer tre i sin gruppe, er garantert videre med poeng og vinner gruppen med seier mot Portugal i siste kamp. Det vil i så fall sende Cristiano Ronaldo og kompani ut av mesterskapet. Østerrike – Island og Portugal – Ungarn går onsdag kveld.

Publisert:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder