FREDAGSKOS: Gianluigi Buffon og Italia, som her feirer seier over Belgia i EM-åpningen, møter Zlatan Ibrahimovic, her under 1-1-kampen mot Irland, til en viktig kamp på fredag. Foto: Laurent Cipriani / Martin Bureau AP / AFP

Suksess-Italia retter blikket mot Zlatan: Den beste siden van Basten

Seieren over Belgia ga italienerne en drømmestart på EM. Neste utfordring er Sverige og Zlatan Ibrahimovic (34).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Svenskene er alltid fysiske. Og så har de spilleren der framme som er den beste spissen siden van Basten etter min mening, Ibrahimovic. Hvis jeg hadde vært sjeik, ville jeg kjøpt ham umiddelbart, sier den italienske midtbanespilleren Daniele De Rossi til svenske Aftonbladet.

Les også: Refser Belgia-kapteinens oppførsel

Han er ikke den eneste som peker ut Zlatan, som Italia må bryne seg på i «den rosa byen» Toulouse på fredag.

– Sverige? De er et vanskelig lag å spille mot, og de har en stor mesterspiller der foran i Ibrahimovic. Det blir ingen enkel kamp, sier angriperen Ciro Immobile til Aftonbladet.

GJORT DET FØR: Zlatan Ibrahimovic har skapt trøbbel for Italia i EM tidligere. Her scorer han på spektakulært vis i 2004. Foto: Murad Sezer AP

VG-kommentar: Zlatans frustrasjon er lett å forstå

Italia har fått smake Zlatans vrede før. Han har scoret 122 mål i Serie A, for Juventus, Inter og Milan. Og under EM i 2004 scoret han en av karrierens mest ikoniske mål da han på utrolig vis klarte å hælklakke ballen i en høy bue over keeper Gianluigi Buffon og i krysset.

I det mesterskapet gikk Sverige og Danmark videre fra gruppespillet på Italias bekostning. Etter 2-0-seieren over Belgia, der Italia stilte med tidenes eldste ellever i et EM, ligger det meste til rette for at «La Squadra Azzurra» unngår en 2004-reprise.

Les mer: Tyskland-treneren får tyn etter trusegrafsing

Det får landslagssjef Antonio Conte, som tar over Chelsea senere i sommer, mye av særen for.

«Et taktisk mesterverk av Antonio Conte. Det var aldri mer enn 25 meter mellom forsvaret og angrepet til Italia. Det viser at en presis kampplan utgjør forskjellen», skriver den gamle Italia-profilen Gennaro Gattuso i en kronikk i den franske sportsavisen L'Équipe.

«Han viser at man gjennom hardt jobbing og organisering kan bygge et storlag uten store talenter», skriver Gattuso.

– Vi vant på den eneste måten vi kan. Det var et tegn på ydmykhet og bevissthet. Treneren vår styrte organiseringen fra sidelinjen, sier Italia-keeper Gianluigi Buffon, ifølge NTB, og viser til engasjerte Antonio Conte på sidelinjen.

Så får vi se om den slepne taktikeren klarer å finne en motgift til Zlatan Ibrahimovic. Svensken er i hvert fall klar – og sender ut en liten advarsel til Italia og Belgia.

– Vi tar en kamp av gangen, og vi skal gjøre det vanskelig for de andre lagene, samtidig som vi nyter det, sier supersvensken til ESPN.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder