Coutinho vraket fra Liverpool-troppen

Sommerens endeløse overgangssaga er over, men Liverpool-manager Jürgen Klopp velger fortsatt å holde Philippe Coutinho utenfor kamptroppen.

Artikkelen er over to år gammel

– Vi ønsker å forberede ham på resten av sesongen. Jeg har bestemt meg for å utelate ham fra troppen, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen før lørdagens kamp mot Manchester City.

Coutinho, som det har vært full krangel om den siste uken, har ennå til gode å spille for Liverpool denne sesongen.

Les også: Premier League endrer overgangsvinduet

Ifølge klubben har han slitt med en ryggskade, men spilleren var frisk nok til å spille – og score – for Brasil mot Ecuador natt til fredag forrige uke. Han spilte også mot Colombia denne uken.

– Vi har fått alle tallene fra det brasilianske fotballforbundet, treningene, intensiteten på treningene, sånne ting. Alt var greit. Og han spilte litt i begge kampene. Han kunne spilt 15 eller 20 minutter for oss mot City, kanskje enda mer, men for meg gir det mening å utelate ham, sier Klopp ifølge Mirror.

Se Coutinho-spøken som slaktes:

Han forteller at Coutinho er enig i avgjørelsen.

– Han var helt enig, så det var ikke som om han sa «nei, jeg trenger ikke å trene, jeg vil spille». Vi hadde en veldig god samtale. Han var i veldig bra humør, og på trening var han enda bedre, sier Klopp.

Les også: VG-kommentator kritisk til Arsène Wenger

Liverpool skal ha krevd hele 200 millioner euro fra Barcelona for å selge den brasilianske stjernen. Barcelona-direktør Albert Soler sier at de «ikke ville sette klubben i fare», og at de dermed ga opp kampen om Coutinhos signatur.

Her kan du se Coutinhos scoring i «comebacket» forrige uke:

Det er ikke bare Liverpool som stiller uten en stjernespiller på Etihad Stadium lørdag ettermiddag. Manchester City må nemlig klare seg uten sin midtstopper Vincent Kompany. Det bekreftet manager Pep Guardiola på sin pressekonferanse fredag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder