MISFORNØYD: Marcus Pedersen likte ikke dommer Martin Sleire Lundbys dømming på Sarpsborg stadion. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Marcus Pedersen misfornøyd med dommeren: – VM i frispark

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg-Strømsgodset 0-0) En oppgitt Marcus Pedersen mente at det var «VM i frispark» da Godset spilte 0-0 i Sarpsborg mandag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var i pausen Pedersen kom med denne kommentaren til MAX.

– Dette kunne ha vært en morsom fotballkamp, men det er ikke lov å være borti hverandre, sa Strømsgodset-spissen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg synes dommeren ødelegger mye av kampen. Det går ut over begge lag, sa Marcus Pedersen 45 minutter senere, etter at matchen var over.

– Jeg synes han la listen for lavt for frispark.

Dommer Martin Sleire Lundby er faktisk enig med Pedersen:

– Jeg ser at jeg kunne ha lagt listen høyere og blåst færre frispark. Jeg hører spillerne si det, og jeg hadde samme følelse selv da jeg kom inn til pausen. Så jeg prøvde å justere litt i 2.omgang, og følte at vi traff bedre da, sier dommeren til VG.

Lundby var veldig pirkete og blåste kampen litt i stykker, men heldigvis for Pedersen overså han en stygg albue fra Godset-spilleren mot Joackim Jørgensen i 2.omgang. Marcus Pedersen hadde nemlig gult kort fra 1.omgang. Der kunne det ha blitt marsjordre. Dommeren ønsker ikke å kommentere enkeltsituasjoner fra kampen til VG, men Pedersen er ikke enig i at det var en stygg albue:

– Nei! Jeg følte ikke at jeg gikk inn med noen albue. Jeg hadde strake armer. Jeg er ikke den som gir albuer til folk. Jeg gir dem heller en fair trøkk, sier Pedersen til VG.

Skjønner Pedersen

Trener Tor Ole Skullerud innrømmer at han var nervøs for rødt kort:

– Det var en høy albue som Marcus godt kunne ha spart seg når han har gult fra før. Men når det er sagt, så skjønner jeg godt at Marcus er frustrert. Marcus må få lov til å være med han også. Han er ikke stygg på noe av det andre som skjer utpå her. Han må få lov til å duellere og fighte. Jeg skjønner hans frustrasjon, sier Godset-sjefen til VG.

Den store vinneren denne mandagen er serieleder Rosenborg. Det er nå seks poeng ned til Sarpsborg.

VG live: Vi fulgte kampen direkte

Stemningen ble hissig da Krepin Diatta ble taklet inn i Godsets benk, men ellers var det en kjedelig kamp. Sarpsborg-folk ante nok hva som var på gang, for publikumstallet var det laveste siden april.

Holdt nullen

– Det var godt å holde nullen, sa banens bestemann, Godset-stopper Jakob Glesnes, tidligere Sarpsborg-spiller til MAX.

– Dette er ikke godt nok av oss, sa Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen.

– Jeg er kanskje litt overrasket over at Godset parkerer bussen slik i 1.omgang.

Vertene savnet Anders Trondsens kreativitet. Han ble sist uke solgt til Rosenborg.

Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen holdt på å rote seg fullstendig bort etter ti minutter da han fikk et enkelt tilbakespill i beina. Men heldigvis for hjemmepublikumet fikk han tuppet ballen bort rett foran beina på en aggressiv Marcus Pedersen.

Heintz-skudd

Stort mer enn dette skjedde faktisk ikke i 1. omgang. Ingen av lagene skapte en eneste målsjanse de første 45 minuttene. Et skudd fra Tobias Heintz to minutter på overtid, greit reddet av Bugge Pettersen, var det eneste som kan gå i kategorien målsjanser.

Strømsgodset forsvarte seg greit, men skapte absolutt ingenting selv i 1.omgang.

KJEDELIG: Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen i kamp med sin tidligere lagkamerat Kristoffer Tokstad. Foto: Berit Roald NTB scanpix

– Hvis Strømsgodset har ambisjoner om medalje, kan de ikke være fornøyd med dette her, sa MAX-ekspert Kjetil Rekdal på direkten.

I pausen var begge lagene mest opptatt av dommer Martin Sleire Lundby, som de mente blåste altfor mange frispark.

– Godset og dommeren drar ned tempoet, fastslo Sarpsborgs Amin Askar til MAX i pausen.

Ingen direkte feil

– SIF ligger dypt og forsvarer seg, som alle lag som kommer hit.

Strømsgodsets Marcus Pedersen var altså enig med sarpespilleren.

– Det var ingen direkte feil, men dommeren burde kanskje legge lista litt høyre, sa Kjetil Rekdal som MAX-ekspert.

Godset fikk kampens største sjanse litt senere: Marcus Pedersen avsluttet tilsynelatende i mål, men så dukket plutselig Joackim Jørgensen opp og reddet på mirakuløst vis.

Ampert

Strømsgodset hevet seg betraktelig etter pause og skapte atskillig mer. Bassel Jradi førte an, og vertene fikk etter hvert mer enn nok med å forsvare seg.

Det ble ampert på banen da Kristoffer Tokstad taklet sarpe-talentet Krepin Diatta inn i SIF-benken. Senegaleseren selv var den som tok det penest, mens Tokstad og Joachim Thomassen fikk gult kort.

– Jeg forsvarer spilleren min når han blir taklet inn i benken, sa kaptein Thomassen til MAX.

Begge Godset-stopperne Jakob Glesnes og Kim Andre Madsen pådro seg gule kort som gjør at de må stå over neste match. Motstander da? Rosenborg.

Drammenserne sliter på bortebane. De har bare fem poeng på ti borte-forsøk. Rosenborg er det eneste laget som har klart å vinne i Sarpsborg i år.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder