Hva er dette?

VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Arne Erlandsen er tilbake i LSK, Haugesund tar seg opp på medaljeplass og Kristiansund fortsetter ferden mot Tippeligaen.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

Slik tror vi dagens kamper ender:

Lillestrøm – Sogndal U

Lillestrøm har fått inn velkjente Arne Erlandsen som redningsmann, men laget har ikke vunnet en seriekamp siden 17. juli. På Åråsen har de tapt fem av sine syv siste kamper. Sogndal spilte på seg selvtillit hjemme mot Sarpsborg sist, og har kun tapt to av sine siste åtte bortekamper i Tippeligaen. Mot et formsvakt Lillestrøm, blir vi ikke overrasket om de får med seg poeng fra dette oppgjøret – selv om Lillestrøm har vunnet tre av de siste fem oppgjørene mot Sogndal.

VG Live: Følg kampen fra kl. 15.30

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Start – Haugesund B

Haugesund er for alvor med i medaljekampen, og har alt å spille for i Kristiansand. Kun ett poeng skiller laget fra sølvplass før denne serierunden. Start virker fortapt på bunnen av Tippeligaen, og venter fortsatt på sesongens første seier. Nå står laget med tre strake tap, uten å ha vært spesielt nære å få med seg poeng. Med tap her finnes det ikke engang teori som kan reddet laget fra best en kvalifiseringsplass. Haugesund har vunnet sine to siste kamper mot Start, og vi tror de forlenger den rekken her.

VG Live: Kampstart i Kristiansand kl. 18

Strømsgodset – Odd H

Strømsgodset spilte på seg selvtillit og energi med seieren over Vålerenga i kvartfinalen i cupen. Lagets første seier siden midten av juli. Odd kommer fra tap mot Stabæk, og dermed står laget kun med to seirer på sine ni siste seriekamper. Laget har også tapt sine seks siste kamper i Drammen. Et åpent oppgjør mellom to lag med litt usikker form, men Godset er normalt sett trygge på eget gress, og vi gir de tillit til over 2,00 i odds.

VG Live: Følg kampen fra kl. 18

Vålerenga – Aalesund H

Vertene måtte se seg slått av Strømsgodset i kvartfinalen i cupen, det var lagets første tap siden 9. juli. Her handler det først og fremst om å få avstand til lagene som kjemper helt i bunnen av tabellen. Avstanden virker trygg, men en seier her vil mer eller mindre sikre plassen. For AaFK er plassen langt fra sikker, med kun tre poeng ned til LSK under streken. Laget har tatt syv poeng på sine tre siste kamper, men har ikke vært spesielt gode på bortebane denne sesongen. Gjestene har riktignok fire strake kamper uten tap mot Vålerenga, vi er redd den rekken bryte her.

VG Live: Alt fra Ullevaal fra kl. 18

Brann – Tromsø H

Forventningene er Bergen begynner å bli store – laget skal forsvare sin sølvplass mot Tromsø denne søndagen. Brann er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og har kun sluppet inn to mål på elleve hjemmekamper. Det kan Tromsø være kapable til å gjøre noe med, TIL har vunnet tre av sine fire siste kamper. De vant også det motsatte oppgjøret, men laget er ikke like sterke på bortebane. Og selv om de har vunnet fire av de fem siste kampene sine mot Brann, tror vi vertene fortsatt har initiativet om sølvet etter dette oppgjøret.

VG Live: Følg oppgjøret fra kl. 20

Strømmen – Ull/Kisa H

Vertene gikk på sitt første tap siden 7. august, da Fredrikstad ble for sterke mandag. Nå skal de slå tilbake på eget gress – hvor kun serieleder Kristiansund har vunnet denne sesongen. Før 0–0 kampen mot Mjøndalen, hadde laget seks hjemmeseiere på rad. Nå kommer bortesvake Ull/Kisa på besøk. Gjestene står med fire poeng på 12 bortekamper så langt denne sesongen. Vertene kjemper om kvalifiseringsplass, mens for gjestene skiller kun målforskjellen laget fra nedrykksplass. Begge lag har alt å spille for, da skal Strømmen være best.

VG Live: Scoringsvarsel fra 1. divisjon fra kl. 15

Kristiansund – Mjøndalen H

Etter litt varierende resultater virker Kristiansund å være tilbake på vinnersporet. Laget har vunnet sine tre siste kamper, og holder stø kurs mot Tippeligaen 2017. Mjøndalen har etter en treg start kommet seg opp på kvalifiseringsplass, men står foran sesongens tøffeste bortekamp her. Det passer dårlig for et lag som kun har tatt 12 av sine 38 poeng på bortebane. Mjøndalen vant det motsatte oppgjøret, men her tror vi vertene får sin revansje. Oddsen for ettmålsseier til Kristiansund er som alltid fristende, da ti av lagets 17 seirer er med ett mål.

Bryne – Åsane H

Bryne virker ikke helt å ha resignert, til tross for at det fortsatt er åtte poeng opp til trygg plass. Laget har vunnet to hjemmekamper på rad, og har ikke tapt på fire kamper på eget gress. Åsane har også denne sesongen havnet i nedrykksstriden etter en god start på sesongen. Nå har ikke laget vunnet på seks kamper, hvorav fire av dem er tapt. Borte har de tapt åtte av sine ni siste. Vi blir ikke overrasket om Bryne tar sin tredje strake hjemmeseier, og virkelig tenner håpet om å redde plassen.

Tippetips på Facebook? Følg Tipster

Hødd–Jerv U

Hødd har seks hjemmekamper uten tap, og har kun tapt to kamper på eget gress denne sesongen. Jerv har kun tapt én av sine elleve siste kamper–borte mot formlaget Fredrikstad. De var suverene i det motsatte oppgjøret, men Hødd er to helt forskjellige lag borte og hjemme. De siste to kampene mellom disse lagene på Høddvoll har endt uavgjort – Jerv gikk videre i opprykkskvalifiseringen etter straffesparkkonkurranse i fjor. Vi tror det blir tett og jevnt også her.

Kongsvinger–Levanger H

Kongsvinger er i kanonform, og er fortsatt på skuddhold med tanke på direkte opprykk. Fem poeng skiller dem og Sandefjord. Laget har ikke tapt siden 3. juli, og har vunnet syv av ti kamper siden. Levanger står med seks strake tap, men har likevel grei klaring til lagene under streken. Etter en god start på sesongen, virker lufta å ha gått ut av laget nå som plassen høyst trolig er sikret. Vi tror vertene vinner dette oppgjøret.

Ranheim–KFUM H

En svært viktig kamp for begge lag mellom to lag under nedrykksstreken. Ranheim har nok flere matchballer, men dette blir på mange måter en avgjørende kamp for KFUM. Med tap vil laget ha minst seks poeng opp til trygg plass, mens de for fullt er med i kampen om å berge seg med seier. Men laget har tapt fire kamper på rad, mens Ranheim fikk en opptur sist hjemmekamp. Riktignok tapte de mot Mjøndalen sist, men de har rutine fra dette nivået, og bør ta seg av dette oppgjøret.

Sandnes Ulf–Raufoss H

Sandnes Ulf kan fortsatt stikke av med en direkte opprykksplass. Laget har kun fem poeng opp til Sandefjord, og har ikke tapt på syv kamper–hvorav fem er vunnet. For Raufoss begynner 1. divisjonseventyret å spøke. Laget har tapt fire kamper på rad, og har hele ti poeng opp til trygg plass. Med andre ord kan de rykke ned med tap her, samt at flere andre resultater går i lagets disfavør. Det er ikke et usannsynlig scenario. Vi tror i alle fall ikke de får med seg poeng fra Sandnes.

Les våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter her

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Tippeligaen
 3. OBOS-ligaen

Flere artikler

 1. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 2. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

 3. VG tipper dagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 4. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

 5. VG tipper søndagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

 6. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Fra andre aviser

 1. Kristiansund forlenget rekken uten tap

  Aftenposten
 2. Alt kan skje i opprykkskampen: - Helt umulig å spå

  Aftenposten
 3. Hvordan ender dramaet i Eliteserien og 1.-divisjon? Vi har spurt ekspertene

  Aftenposten
 4. Alt kan skje i opprykkskampen: - Helt umulig å spå

  Fædrelandsvennen
 5. Slik kan Bryne berge plassen

  Aftenposten
 6. Reservepreget Jerv tapte - kvalik mot Mjøndalen neste

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder