VGs oddstips: Bodø/Glimt tar en viktig seier i bunnstriden

KAMPEN OM TILVÆRELSEN: Lillestrøm, Vålerenga, Stabæk, Bodø/Glimt, Tromsø og Aalesund står alle i fare for å rykke ned. Her representert med Frode Kippe (f.v.), Herman Stengel, Birger Meling, Martin Bjørnbak, Ulrik Yttergård Jenssen og Bjørn Helge Riise. Foto: VG/Scanpix

VG-tipset: Dette laget rykker ned sammen med Start

Rosenborg er allerede seriemestere, men seks lag kjemper om å unngå kvalifiseringsplass og i verste fall nedrykk.

Artikkelen er over tre år gammel

Før de fem siste serierundene – som starter med Bodø/Glimts hjemmekamp mot Strømsgodset fredag kveld – har Lillestrøm fire poeng opp til Glimt på kvalifisering og Stabæk på trygg plass. Fra disse lagene er det kun tre poeng opp til Vålerenga og Tromsø på henholdsvis 10.- og 11. plass, mens Aalesund ligger mellom Stabæk og Tromsø.

Både fotballjournalist Knut Espen Svegaarden og VGs tall-guru og fotballekspert Geir Juva tror Lillestrøm til slutt må ta turen ned i 1. divisjon sammen med Start.

– Lillestrøm tapte den viktige kampen mot Sogndal. De har et vanskelig program, og har for få kamper til å rette opp i poengunderskuddet sitt, mener Svegaarden – bedre kjent som Svea.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

Flest «sekspoengskamper» for VIF

Slik ser programmet til de seks lagene som kjemper om å overleve i årets Tippeliga ut:

• Vålerenga: RBK (b), Stabæk (h), Tromsø (b), LSK (h) og Viking (b).

• Tromsø: Molde (h), Start (b), Vålerenga (h), Sarpsborg 08 (b) og Odd (h).

• Aalesund: Odd (h), Glimt (h), Viking (b), Haugesund (h) og Sogndal (b).

• Stabæk: LSK (h), Vålerenga (b), Sarpsborg 08 (h), Molde (b) og Start (h).

• Bodø/Glimt: Strømsgodset (h), AaFK (b), Haugesund (b), Viking (h) og RBK (b).

• Lillestrøm: Stabæk (b), Brann (b), Start (h), Vålerenga (b) og Molde (h).

Både Svea og Juva tror alle de seks lagene tar mellom fem og syv poeng, og at det da ender med at Lillestrøm altså rykker ned.

Husker du denne? Ellevilt nedrykksdrama i 1. divisjon forrige sesong

Samtidig påpeker begge viktigheten av disse enkeltkampene:

Lørdag 1. oktober: Stabæk–Lillestrøm

Lørdag 15. oktober: Aalesund–Bodø/Glimt

Søndag 16. oktober: Vålerenga–Stabæk

Søndag 23. oktober: Tromsø–Vålerenga

• Søndag 30. oktober: Vålerenga–Lillestrøm

– Innbyrdes oppgjør i bunnstriden på tampen av sesongen er alltid viktige, og potensielt avgjørende siden resultatene gir en slags dobbel effekt. Det sier seg vel selv, men lag som evner å koble ut tabellsituasjonen samt presset og forventningene fra omgivelsene, vil stå best rustet til disse kampene, mener Juva.

– De såkalte sekspoengskampene er alltid viktige, spesielt på denne tiden av året (sesongen). De kampene handler det i første rekke om å ikke tape. Det er ingen som har bedre forutsetninger enn andre i slike kamper, men tabellen påvirker alltid litt, kommenterer Svea.

Fryktelig bortestatistikk

Fredag sparkes den 26. serierunden i gang, og Bodø/Glimt skal i aksjon i en viktig hjemmekamp mot Strømsgodset. Gjestene har vunnet sine to siste oppgjør i Bodø, men denne sesongen har de ikke vunnet en seriekamp siden juli.

VG Live: Følg kampen fra kl. 19

På bortebane har Godset 2-2-8-statistikk denne sesongen, og har tapt fire av sine fem siste kamper på fremmed gress. I begge de siste serieseierne til Strømsgodset har nåværende Stabæk-spiller Muhamed Keita scoret lagets eneste mål. Laget har heller ikke holdt nullen i Tippeligaen etter at Gustav Valsvik ble klar for tyske Eintracht Braunschweig.

Laget fikk riktignok en opptur med semifinalebillett i cupen, etter seieren mot Vålerenga. Men i serien har ikke laget så mye å spille for lenger. Det har derimot Glimt som ligger på kvalifiseringsplass.

Laget har vunnet to av sine tre siste hjemmekamper, og tre av sine fem siste kamper (inkludert seieren over Sarpsborg 08 i cupen). Vi blir ikke overrasket om de vil mest, får til mest i dette oppgjøret, og gir dem tipset i dette oppgjøret.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder